» »

Ubuntu server

Ubuntu server

Robocop1 ::

Pozdravljeni!

Iščem program, ki bi deloval na Ubuntu, ponujal pa iste funkcije, kot jih ima Wamp Server (MySQL, www, phpMyAdmin...) za Windows. Rabil bi predvsem "WWW directory", kamor bi shranil neko html datoteko in pognal server. Tako da bi bila datoteka dostopna iz kateregakoli računalnika/brskalnika (preko: http://ip_naslov/datoteka.html).

Obstaja kakšen podoben program za Ubuntu? Se celo da namestit Wamp preko Wine-ja?

mare7 ::

https://help.ubuntu.com/community/Apach...

ti piše vse tukaj :)
ni glih tako enostavno kot z wamp..ampak..je ista stvar

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mare7 ()

schtr4jh ::

Rabil bi predvsem "WWW directory", kamor bi shranil neko html datoteko in pognal server. Tako da bi bila datoteka dostopna iz kateregakoli računalnika/brskalnika (preko: http://ip_naslov/datoteka.html).


Za linux imaš paket LAMPP (Linux Apache Mysql Php Phpmyadmin). Ti bi rad odšel na http://ip_naslov/datoteka.html in takrat bi se ti naj štartal apache? To ne bo šlo, ker more apache laufat da ti lahko servira to datoteko. =)

Icematxyz ::

Nisem še nikoli preizkušal. Ampak bi šlo to najverjetneje narediti kar z brskalnikom Opera? In njihovo Opera Unite tehnologijo?

http://labs.opera.com/news/2009/06/16/

Opera Unite is a unique technology that turns any computer or device running Opera into a Web server. In other words, your computer (running Opera Unite) is truly part of the fabric of the Web, rather than just interacting with it, and it's something anyone can use. With Opera Unite, everyday non-technical users can serve and share content and services directly from their own computers in the form of intuitive applications.


It all happens through the browser, so no additional software has to be downloaded, and it will work wherever Opera works (Windows, Mac, Linux, and later mobile phones and other devices).


Opera Unite is now part of the Opera browser.


Skratka:

http://www.opera.com/download/index.dml...

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave pri nalogi.

Oddelek: Omrežja in internet
71183 (1111) hawkwood
»

Izšla Opera 10 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
11915656 (10246) clix
»

Opera izdala Unite

Oddelek: Novice / Brskalniki
243948 (2562) tec
»

autorun .html

Oddelek: Izdelava spletišč
7965 (884) nurmaln

Več podobnih tem