» »

[W7] exFAT vs NTFS za ReadyBoost

[W7] exFAT vs NTFS za ReadyBoost

Jst ::

hey.

Dobil sem en extra hiter usb ključek, 8GB, ki sem ga uporabil za ReadyBoost.

FAT32 omogoča samo 4GB za ReadyBoost, NTFS pa lahko uporabi celoten ključek.

Sicer imam 4GB rama, vendar po določenemu času uporabe računalnika, le ta dejansko postane malenkost bolj odziven z uporabo ReadyBoosta.

Torej, zanima me, če obstaja kakšen program za testiranje uporabe ReadyBoosta. (Razen ročno gledanje Resource Monitorja, in Process Monitorja, kadar dela kaj z ključem, kjer je readyboost. Ter seveda Event Monitor...)

Rad bi dejansko zmeril, kateri FS je za Readyboost boljši. FAT32 odpade, ker lahko uporabi samo polovico. Sedaj uporabljam NTFS. Najbolj me zanima, kako je z exFAT.

Tu je test za Visto: activewin.com

Meni se start nekaterih programov z v štekanim Readyboost ključkom pozna iz dobre minute za vsaj 10 sek manj.

A rad bi dejanko preveril s kakšnim programom (NTFS vs exFAT). Swatch na roki to ni :)

Predlogi dobrodošli...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Windows Vista Readyboost was a real disappointment, with the only winners flash drive manufacturers as users rushed out to but new flash drives in an attempt to get better performance.

The situation couldn't be more different with Windows 7, as Readyboost is finally delivering against Microsoft's promises. More and more users are finding that not only does Windows 7 Readyboost improve boot and shut-down times, but they also offer speed improvements that are really useful.

Vir: windows7news.com

s katerim se popolnoma strinjam. V Visti je ReadyBoost pomagal samo extra švoh računalnikom, ki so imeli manj kot 1GB rama (512MB). Pri 1GB rama se prednost več ni poznala. (Sem probal, ker sem imel dva tedna samo 1GB rama - 2x 512 - ker mi je komplet 4GB umrl in sem čakal novega).

V W7 pa Readyboost kar probajte. (Samo ne z vsakim ključkom - večina cheap ones je crap.)

zee ::

One word: SSD

Na tri leta starem laptopu s 4 GB rama in 160 GB SSD Windows 7 leti.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Glede SSDjev imam že nekaj časa slab občutek. Nisem vedel zakaj, a nek cmok v grlu mi je preprečeval, da si omislim 160 Intela ali kakšnega OCZ-ja.

Nato pa berem novice o performance degradaiton, opekah, firmware težavah,...

Si ga omislim, ko bo minilo pol leta brez takšnih novic.

Sicer sem pa imel enega 32GB OCZja, ki je bil (že po takratnih standardih) piece of shit, a ko sem ga vrnil, nisem mogel verjeti, kako so moji diski lahko tako počasni. Prvo sem mislil, da je nekaj narobe.

---

No, v tej temi sprašujem, če je kdo eksperimentiral z omenjenema FS-ja.

Za NTFS in 8GB lahko povem, da se odlično obnese v Windows7. V Visti je bil to en drek - dejansko mi je računalnik delal počasneje po nekaj dnevih. V W7 pa ravno obratno: zagon programov je na uč vsaj 10% hitrejši (tistih, ki se zaganjajo dlje časa).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows ReadyBoost

Oddelek: Strojna oprema
152383 (2094) AlienRR
»

Windows 7 in ReadyBoost funkcija pri 6GB rama