» »

Asus A7V133 prosim pomoč!

Asus A7V133 prosim pomoč!

SCHalko ::

Včeraj mi je uspelo skurit procesor AMD 1.2G :'( (brez dobrega stika s hladilnikom je bil dobro sekundo in čao), vsaj mislim da sem ga skuril - ko vklopim comp, se mi samo prižge lučka za diske in tema. Sej za sam procesor me tolk ne muči, ampak upam, da nisem zgubil podatkov na diskih (2 diska v raid 0 polju)...
No in tu se začne problem. Sedaj bi not vtaknil XP 1800. Na forumu sem zasledil, da mora bit 18 mikronski. Ampak problem je v tem, da biosa še nimam nadgrajenega na pravo verzijo, ki bi podpirala XP proc. Se mi bo računalnik sploh zagnal, da bom lahko flashal bios? Kaj je z napetostjo? Se mi bo nastavila pravilna, oz. jo raje nastavim ročno z mostiči?

Prosim pomagajte! Hvala!

Han ::

Če lahko, si sposodi en star procesor in posodobi bios.

Drugače pa zbriši CMOS na plošči (če za to ni mostička, vzemi ven baterijo za par minut) in upaj, da se bo sistem po vstavitvi novega Athlona zbudil. Načeloma bi se to moralo zgoditi, saj se sistem avtomatsko nastavi na 100 MHz vodilo, voltaža pa tudi ne bi smela biti problem...

SCHalko ::

Danes sem si sposodil Durona 800, da bi z njim pognal sistem, posodobil bios in vgradil XP 1.8. Najprej sem seveda resetiral bios. Ko sem vključil računalnik, se je ta normalno zagnal. Malo sem pregledal nastavitve v biosu (comp. je procesor pravilno razpoznal) in računalnik resetiral. Tu je pa zgodbe konec. Računalnik se nikakor noče več zagnati. Resetiral sem bios, odstranil baterijo.. NIČ Zaženejo se diski... TEMA.. Mislil sem, da sem spet ubil en proc., zato sem ga vgradil nazaj v drug comp. in procesor dela normalno.

Po zvoku diskov (med zagonom se v enem trenutku sliši kot da nimajo dovolj napetosti - naraščajoči vrljaji malo padejo) sem osumil napajalnik. Izmeril sem napetosti: +5.5 ,+13.5,-13.0. Le te se mi zdijo malo visoke, so mogoče v mejah??? Pojma nimam kaj naj storim. Je šla plata??? Zakaj se je pa potem enkrat zagnal??? Imate kakšno drugo rešitev kot s hamerjem po plati???
;((

SCHalko ::

Ja Duron še dela. Ni mi ga uspelo obsodit na smrt!8-)

SCHalko ::

Ja razplet te zgodbe je pa tak. Zvečer sem vzel iz plate baterijo, zjutraj pa vstavil XP 1.8 v comp., ročno nastavil multiplikator in računanik je čudežno ozdravel.

Hvala vsem za nasvete!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene več

Oddelek: Pomoč in nasveti
283541 (2947) STU-III
»

razlike v voltaži... (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
764623 (3487) Pyr0Beast
»

CPU vent se ne vrti

Oddelek: Strojna oprema
91253 (1086) jnkl
»

Nakup novih delov

Oddelek: Kaj kupiti
441572 (1132) mkonci
»

Zagon računalnika, ekran se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4312198 (11585) k0lar

Več podobnih tem