» »

Digitalni fotoaparat Sony H20 in V1

Digitalni fotoaparat Sony H20 in V1

tabla ::

Imam problem ker sem kupil fotoaparat Sony H20, ki ima sicr 10MP glede na starega V1, ki ima le 5M. Ampak ko sem naredil nekaj fotk v notranjih prostorih...pri umetni svetlobi itd... se seveda vklopi flash in ta je pr H20 totaln poraz! Vse pride nenormalno belo, torej je premočen glede na V1. Pri staremu fotkam na isto razdaljo vse enako in pride slika popolnoma realna kot če sploh ne bi bilo flasha. Probal sem vse možne nastavitve pri H20, znižal moč flasha itd, ampak potem pridejo slike sam še zmazki, nikakor tako kot pri V1.

Zato me zanima, kateri fotoaparat naj kupim, da bi naredil slike v notranjih prostorih kar se da naravne in ne takega da bi moral slikat v kino dvoranah?

;-) ::

Isti se je dogajalo meni, ko sem šel iz canon powershot A XXX na Nikon coolpix. Canon je imel polno nastavitev o času zaklopa, moči bliskavice itd. da sem lahko tudi pri umetni svetlobi slikal brez fleša, Nikon pa taki trotel meni in nastavitve da so bili sami zmazki.

Zdaj sem kupil nikon d5000 in spet nimam problemov. Najraje slikam brez fleša, ker samo tak pridejo naravne in lepe barve, fleša nimam rad pa naj gre za karkoli.

Najboljše je da v trgovini probaš slikat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

tabla ::

Aha, jst sm pregledu specifikacije od V1 in H20. V1 ima pri flashu range 0.5 - 3.5m, H20 pa do 7m.

A pol morm uzet tazga digitalca da bo mel isti range kot V1 in bo flash delu enako? Tist software nastavitve so pa itak poraz, zmanjšaš flash in pol pridejo sam še zmazki, tko da more bit stvar že tovarniško naštimana glede tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tabla ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup fotoaparata

Oddelek: Loža
345716 (5074) freesty
»

Nakup fotoaparata kaj izbrati

Oddelek: Kaj kupiti