Forum » Programiranje » Agner`s CPU blog
Agner`s CPU blog
snow ::
Agner Fog ima en kup manualov za optimizacijo kode (C++, asm) (http://www.agner.org/optimize/ ), nekaj časa nazaj pa je postavil tudi blog na katerem komentira dosti zanimivih tematik. Meni osebno najbolje zanimive tri so: hyperthreading, počasnost računalnikov in instruction set vojna: http://www.agner.org/optimize/blog/
Osebno sem se tudi že spraševal koliko kdaj hyperthreading pomaga (i5 750 vs i7 860), zakaj je moj računalnik tako počasen nekako vem (zato vsake toliko formatiram vse skupaj - windows ja), tale kolobocija glede inštrukcij mi je pa poznana nekako od daleč.
Osebno sem se tudi že spraševal koliko kdaj hyperthreading pomaga (i5 750 vs i7 860), zakaj je moj računalnik tako počasen nekako vem (zato vsake toliko formatiram vse skupaj - windows ja), tale kolobocija glede inštrukcij mi je pa poznana nekako od daleč.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
- spremenilo: snow ()
Mavrik ::
Eh no, tisto glede upočasnjevanja računalnika je tak mal z riti potegnjeno. Se vidi da je tip Cjaš.
The truth is rarely pure and never simple.
snow ::
Po moje niti ne, glede na to, da so današnji računalniki ene 1000x krat hitrejši kot 10 let nazaj. Novejši kot je software počasneje dela (ampak je pa bolj splošen in prijazen in LEP!), razni frameworki pa še toliko bolj.
Ok všeč mi je razvoj applovih OSov, pa npr. kakšen foxit reader (vs adobe reader) pa razvoj browserjev (javascript engini).
Ok všeč mi je razvoj applovih OSov, pa npr. kakšen foxit reader (vs adobe reader) pa razvoj browserjev (javascript engini).
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Intel izdal nova procesorja Core i9 s 16 in 18 jedri (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Procesorji | 29544 (24064) | krneki0001 |
» | Razlog za upočasnitev starih računalnikov?Oddelek: Strojna oprema | 5355 (3958) | cegu |
» | Borland oznanil vrnitev Turbo orodij!Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 3547 (2834) | [D]emon |
» | [C] bitni operator (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 5540 (4373) | Thomas |