» »

Cuden problem z modemom v linux-u!!!

Cuden problem z modemom v linux-u!!!

atlet ::

Sem si namestu slackware 8.1, sam sedaj imam pa porblem z modemom. Jedro sem seveda se enkrat prevedu in uklopu PPP... :) Modem je us roobtics, ne winmodem. W mandrake, vse verzije mi deluje, vendar v slackware 8.1 ne, v slackware 8.0 in 7.0 mi deluje. Drugih nisem testiru. Problem je pa sledeci. Ko se povezem in poklice isp ponudnika (volja, arnes) se povezava prekine, takoj ko mi napise, da se prijavlja v omrezje... :( A je meu morda se kdo tak problem, ali se komu svita, kaj je narobe?

Lp
Enostaven program za fakturiranje -> www.quibi.net
  • spremenil: atlet ()

dr.J ::

Kaj pa je zapisano v logih?

Preveri, ali je init string enak v delujoči in nedelujoči verziji.

Bom preveru, sem pa pozapu prej napisat, da uporabljam Kppp...

suse80 ::

V Kppp nastavitvah pod opcijo Modem settings (ali nekaj podobnega)
imaš napačno nastavljene čase ( Guard time, post-init-delay, delay time, pre-init delay ipd.) ki se
regulirajo v sekundah ( npr od 0-50).
Ko pokličeš, ti poteče čas, ki je nastavljen in program samodejno prekine povezovanj, še preden
se strežnik in tvoj pc sporazumeta do konca.

Pri meni je bilo to krivo, modem imam 56 Kbps ISA 3COM/USR (verjetno isti kot tvoj).
Za normalno delo sem moral tudi zbrisati nastavitve v čisto spodnjih okencih, kjer se nastavlja glasnost modema.
(L0 in ostalo).

Imel pa sem RH 6.1.
V SuSE Linuxu 8.0 dela vse bp iz prvega poskusa.
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

shock ::

Hmm kaj ni pri linuxi da nimajo podpore za modeme 56k PC, oz da jih neke jebe? Drugač poglej na kerem devicu si.

shock ::

OPS. sem mislu PC=PCI-vodilo

JLP ::

Ja zezajo jih software modemi. In niso vsi PCI modemi software. Je pa večina. Problem je pa zato ker bi za izdelavo drajverjov nucal podatke o tem kako ta modem dela in kako uporabla CPU. Sam so pa ene butaste firme pol k jim teh podtkov nočjo dat in drajverja ni mogoče nares. No ja lahk ugibaš pa se na napakah neki učiš sam o ni to. So pa ene firme le tolk pametne da nardijo al same drajver al pa saj lepo povejo kako nihov modem dela.
Live long and prosper!

No, modem je zunanji in mi je do sedaj deloval v vseh distribucijah, raen v slack 8.1 Bom pa prosu zgornji predlog, sam do sedaj nisem imeu casa!!! :(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gonilniki za Suse Linux

Oddelek: Pomoč in nasveti
101015 (949) Sahel
»

Red Hat 8.0--->moden

Oddelek: Operacijski sistemi
5892 (800) dr.J
»