Forum » Programiranje » [Java] Povezovanje do MySQL baze
[Java] Povezovanje do MySQL baze
Pawle ::
Program mi javi napako: "java.lang.ClassNotFoundException: com.mysql.jdbc.Driver"
Baza je lokalana, XAMPP 1.7.1, MySQL 5.1, NetBeans 6.8. Program je iz nekega tutoriala.
V Services se mi brez problema poveže do baze. Connector je shranjen tu:
"C:\Program Files\NetBeans 6.8\ide12\modules\ext\mysql-connector-java-5.1.6-bin.jar"
in Driver je v njem. V čemu je torej problem.
Baza je lokalana, XAMPP 1.7.1, MySQL 5.1, NetBeans 6.8. Program je iz nekega tutoriala.
V Services se mi brez problema poveže do baze. Connector je shranjen tu:
"C:\Program Files\NetBeans 6.8\ide12\modules\ext\mysql-connector-java-5.1.6-bin.jar"
in Driver je v njem. V čemu je torej problem.
package baze; import java.sql.*; public class Main { public static void main(String[] args) { Connection conn = null; try{ String userName = "pawle"; String password = "geslo"; String url = "jdbc:mysql://localhost/cms"; Class.forName ("com.mysql.jdbc.Driver"); conn = DriverManager.getConnection (url, userName, password); System.out.println ("Database connection established"); } catch (Exception e){ System.err.println ("Cannot connect to database server"); e.printStackTrace(); } finally{ if (conn != null){ try{ conn.close (); System.out.println ("Database connection terminated"); } catch (Exception e) { /* ignore close errors */ } } } } }
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android+mySql težavaOddelek: Programiranje | 1183 (935) | abcd123 |
» | Netbeans + AccessOddelek: Programiranje | 704 (633) | Napoleon II |
» | [java] uporaba baze .mdb z javoOddelek: Programiranje | 1611 (1526) | gtu |
» | [JAVA] mysql-connector-java in povezava z MysqlOddelek: Programiranje | 2029 (1911) | Sergio |
» | java in zapis v podatkovno bazoOddelek: Programiranje | 2026 (1894) | jogurtTM |