» »

mp3 predvajalnik, zvočniki 2.1, pozicija subwoffer-ja

mp3 predvajalnik, zvočniki 2.1, pozicija subwoffer-ja

jerriho ::

za poslušanje glasbe iz starega dobrega mp3 playerja iriver ifp 899
http://www.devhardware.com/c/a/Mobile-D...

želim uporabiti sledeče, še ne kupljene logitech s220 2.1 zvočnike:

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

Uporabljal bi jih na delovnem mestu na na žalost zelo omejenem majhnem, ozkem prostoru. subwoofer ter zvočnike naj bi imel na višinah 1-1,5m, a na stabilnem.
prebral sem nekje, da naj bi bilo okoli subwooferja vsaj 10 cm prosto vsega. upoštevaje vse navedeno:

lahko potem dam na vsako stran v isti ravnini oba satelita? Bo tako laufalo kot se spodobi?
je obvezno ali zgolj priporočljivo, da je subwoffer prav na tleh, na res trdnem?

Glede samih zvočnikov: koliko boljši zvok (čistejši, glasnejši) lahko pričakujem v primerjavi z temi genius zvočniki, ki jih že imam:
http://www.5pik.si/S76/A19581/Zvo%C4%8D...
imajo FREKVENČNI RAZPON 20Hz ~ 20KHz
pri teh imam namreč hreščanje pri določenih pesmih, ko je kar na glas.

Scorpia ::

woofer daš v kot na tleh, kot piše naj ima mal prostora okoli sebe. Ali pa še najboljše sam menjavaš pozicijo zvočnika in izbereš tisto, ki ti je najbolj slišno. Kajti ne bo povsod v prostoru isti bass, ker je bolj švoh zvočnik. Torej naštimaj tko, kjer se ti največ zadržuješ. Glede satelitov pa naj bosta v vidnem polju in bližje ušesom če hočeš glasneje.
Kar se tiče logitecha, ne boš skoraj nič pridobil na glasnosti. Edino bass, pa še to uprašanje kakšen, ker je to zelo mal wati v igri. Tisti ki jih imaš zdej naj bi imeli 10 rms-a (sam to so bolj kakšni zavajojoči podatki merjeni z veliko šuma) in po njihovo ima 20w. Logitech pa ima manj za 3wata. Uglavnem pri tej ceni ne pričakuj kej od zvočnikov, prej boš razočaran ozirma na istem kot imaš zdej.
////

jerriho ::

Scorpia,
hvala za odgovor... me pa vseeno malce preseneča, ker sem pri komentarjih pod izdelki dveh znanih spletnih trgovin zasledil zelo dobre ocene:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.mimovrste.com/artikel/190002...

pa tudi ko sem kliknil na par reviews na netu imajo kar dobre ocene.

kak dodaten komentar na podlagi teh mnenj?

Scorpia ::

Jst se na te komentarje nebi kej preveč zanašal, preveč marketinško napisana sporočila. Po forumih večinoma grajajo izdelke oziroma pišejo napake, medtem ko zadovoljni kupci ''nimajo'' časa hvalit izdelek. Se najde peščica, zanimivo pa da na teh spletnih straneh pišejo samo pozitivno, edino kako manjšo slabost izdelka napišejo.
////

jerriho ::

ima kdo že omenjene Logitech s220 2.1 zvočnike, da mi dejansko pove, kaj lahko pričakujem od njih? to je ob priklopu na mp3 predvajalnik. pri tudi že omenjenih Genius SP-F350 v kombinaciji z mp3 predvajalnikom mi namreč ni všeč, da ko se oddaljim od njih že za par metrov, da se zelo slabo sliši glasba. utegne biti oz. če ste prepričani, da bi v tem pogledu bili s220 kar boljši?

Scorpia ::

V trgovino, recimo big bang sem videl da jih ima. Naj ti priklopijo pa posluši, ampak tam spet ne boš 100%, ker je velik prostor in znajo potih igrat kot sicer.
////

jerriho ::

mi je žal, da zadnjič, ko sem nekaj kupil v big bangu, da jih nisem preizkusil. ja, sem jih videl tam... niso bili sicer razstavljeni in za takojšen preizkus... pa še mudilo se mi je.. pa drugič stestiramo. sej so fanti v trgovini prijazni, me že poznajo, sem obavil že kar nekaj nakupov pri njih in ni vrag, da mi ne bodo šli na roko...

Scorpia ::

No ja prijazni, predučerašnjim prosil da mi priklopijo en sistem, ki sicer ni bil tako poceni in bi ga po vsej verjetnosti kupil, če bi bil zadovoljen. No prodajalc mi nabije da nima časa in da gre domov, pa tudi potrudil se ni da bi našel drugega sodelavca, ki bi to naredil. Je tam nekam izginil in dobesedno nič delal, oziroma držal cene kao da dela. Se pa ful dela, da vse ve, obupno pa razlaga. Danes pa ga srečam v milerju, vidim prazno blagajno, nekdo od zadaj pravi pa da je bil pred mano. Obrnem se in kr taisti prodajalec se najde, le da ni delal :)
////


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki 5.1 ali 2.1

Oddelek: Kaj kupiti
232940 (2651) Robi :P
»

Katere računalniške zvočnike mate

Oddelek: Loža
232948 (2573) flood
»

Zvočniki za laptop?

Oddelek: Kaj kupiti
81857 (1718) retron
»

Budzet zvocniki??

Oddelek: Kaj kupiti
232961 (2503) ncc2000
»

Zvočniki

Oddelek: Kaj kupiti
132285 (2015) korelem

Več podobnih tem