» »

Kateri force feedback volan?

Kateri force feedback volan?

AtaStrumf ::

Kateri force feedback volan bi mi priporočal? Baje ta Microsoftov ni slab, samo nisem siguren, pa tud glih poceni ni, da bi na blef kupoval. Sem ga sprobal v BOF-u v BTC-ju na F1 2002 in je bilo sicer super z volanom vozit samo force feedback učinki pa niso bili glih nevem kaj. A se sploh splača odštet tolk več za te učinke? A je razlika dovolj velika?

Area_51 ::

:)) Splača se microsofto-vega kupit ali pa MOMO FORCE, ki je glih tako s force feedbackom--logitech mislim pa da je okrog 30.00.sit. če pa kr navadnega logitechovega za formulo kupi za 15.000. sit je čisto osuper.:)
Area 51

Prjatu ::

Ja tkole, jst sem mel prej Microsoft Force, zdej mam pa Logitech Momo.
Oba volana sta zelo kvalitetna, seveda ima vsak svoje pluse in minuse, ne vem tudi kakšna je cenovna razlika.
Jst ti svetujem da pač probaš ker ti je bolj všeč oz. ker ti ponuja boljši občutek...
Something else is controlling me!

Hux ::

kolk si dal za MOMO? En Angleski kolega smo meli veraj lih NAscar 2002 dirko ne in je sredi dirke reko da sta mu sla v pizdo dva FF motorcka. Hm kolk si dal za momo kaj? Jaz sme dugo cajta nazaj za MS FF dal okol 1990 silingov v avstriji.

Hux ::

ah btw. MS FF deluje v F1 2002 odlicno. Te ze ni blo tam nastavleno na Full FF podporo v igri.

Ce bi mi MS FF crkno bi si pa momo nabavo samo kolk sem zadnjic gledal v BigBangu je bla cena cez 50 jurjev.

Prjatu ::

Cena za MOMO je pri uvozniku nekaj čez 40K, uvaža pa jih Eventus
Something else is controlling me!

tejo ::

Thrustmaster Modena GT je po moje ša najboljši :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tejo ()

LapD ::

Jst ga mam kr od Guilmota. Pa je čist kul. Pretežno špilam colina2

AtaStrumf ::

40 čukov je čist preveč, še tam cca 30 za MS-a mi je velik, sam če je razlika bistvena, bi pač razkiral, samo pol ti pa gre motorček pol si pa v PM. Servis je najbrš drag k hudič. Kolk, pa kej zunaj to stane, pa kje recimo v Avtsriji se najbolj splača tako robo nabavljat?

A je normalno da je FF volan tam okoli sredine mal mrtev (se ne odziva sploh, ne zavije niti ne daje povrate sile) ker un tam v BOF-u je imel okrog centra mrtvo cono.

Pa kolk naj bi bili močni ti učinki? Jaz sem motorček na MS-u komot obrnu v obratno smer kot je on hotu mene potisnit? A morš s tem bolj nežno ravnat?

Prjatu ::

Kar se tiče cene, momo je zelo kvaliteten volan, usnjen ter kovinski (microsoft je plastik fantastik)
Logitech ma tud 2 leti garancije, tko da pomoje se ni za bat, pa tud noter so čist navadni motorčki, če ne drugje ga lahko kupiš v modelarski štacuni.

Kar se pa tiče dead-zonea (mrtve točke), microsoft jo ma mal v vsakem primeru, pri logiju je pa povsem nastavljiva preko driverjev, lahko je tud čist brez

Kar se pa jakosti forca tiče se mi pa zdi da je ms mal močnejši, vprašanje pa je kako je blo v štacuni naštiman, pa tud če je premočen ne boš mogel igrat, te bojo po parih km roke bolele kot hudič
Something else is controlling me!

Hux ::

Eh to sploh ni res. Dobene deadzone nima MS FF. Vse je nastavljivo preko softwera. Oziroma lahko nastavis kolko hoces.
Motor pa je mocni kak ga pac nastavis. Na maximum jaz nemorem igrat ker ga z mize vtrgam ko ga obracam. Vendo mam nekje 30% v igrah vsaltano nikoli vec.

AtaStrumf ::

Hux2 pol bi mi ti priporočal MS FF al kako? Ga imaš že dolgo, se dobro obnese?

Zgodovina sprememb…

Hux ::

Sej sem reko zgoraj da bi sam mel Momota ce ta crkne ampak na drugi strani ni cisto nic narobe z Msjevim volanom. Najbolsi volani so vglavnem MS FF, Act Labs in Momo.
Enim celo Force feedback odpove sredi igre ampak dobenim od teh nastetih zgoraj. Tisto so bolj Logiteghovi.

Prjatu ::

MS definitivno ima dead zone in to vsak, ker je tko narejen in ima na sredini malo lufta, če ne verjameš ga pa odpri če ne drgač, jst tri sem že in pri vseh je bilo isto

ko smo že glih pri ms, a so že uspel spravt skup kakšne novejše drajverje al so še zmer uni iz leta 99 (ki btw ne podpirajo winXP)
Something else is controlling me!

Hux ::

Ma daj tiho bodi rejsi vidis da same blesarije govoris. Jaz igram Nascar 2002 in tam je najbolj vido ce je deadzone ali pa ni. Mah kaj se bom z tabo kregal. Ja vredi ja.

AtaStrumf ::

Sem bil včeraj v Avstriji v Celovcu in edino kar sem našel je pametnega je bil MS Force Feedback za 120 oz. 130 evrov, kar pol ko dobiš davk nazaj sploh ni nevem kolk drago, samo zaradi tega dead zone-a, ga nisem hotel kupiti. Zdaj me pa res zanima v čem je fora. Jaz vem, da sem opazil, da na sredini ni odziva, pa em zanima a se da to popravt v gonilnkih al ne.

Balky ::

Jaz mislim naslednje glede volanov. MOMO je res dober, samo 50.000 SIT za teh par iger ki ga podpira je preveč, razen če si res mahjen.
Imel pa sem volane od Microsfota in ni mi všeč prazen hod ki je vmes katerega pa pri vseh volanih ne moreš niti z driverji nastavit.
Sam sem kupil Thrustmaster FF Ferrari Whell, in zame je odličen, saj je volan kompakten, pedala zdržijo kar grobo ravnanje, FF pa dela odlično, in mi je glede na Microsoftove močnejše in predvsem natančnejše ko to mora bit. Driverji so odlični saj imaš za nastavit vse možno. Volan je takrat stal 40.000SIT in je bil po vseh tujih revijah, ocenjen kot eden izmed najboljših.
Danes stane okrog 30.000SIT in je še zmeraj med dražjimi samo to popolnoma opraviči.
Jaz sem probal vse volane (delam v trgovini kjer jih prodajamo) od cenejšid do MOMO in če boš tega izbral ne boš nič falil. Če imaš možnost probat, kar in mislim da ti bo všeč!

LapD ::

Evo jst dodam še en glas za Thurstmasters!

Prjatu ::

No še enkrat: pri MS-jevem volanu je dead zone ker ima luft v zobnikih in z driverji tega ne moreš popraviti, lahko ti pa Hux2 pove kako je pri njegovem ki nima lufta očitno...
Something else is controlling me!

AtaStrumf ::

OK roman600, če sem prav razumel je po tvojem najboljši Thrustmaster FF Ferrari Whell in ga pri vas prodajate za 30 k SIT. Sam povej mi še a je na zalogi pa kje ste.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volani

Oddelek: Kaj kupiti
142063 (1541) ABX
»

Kateri volan?

Oddelek: Kaj kupiti
342320 (1659) LittleDevil
»

Kateri volan oziroma kje kupiti Lgitech MOMO Force?

Oddelek: Kaj kupiti
111582 (1347) Tattoo-
»

Volan

Oddelek: Kaj kupiti
121848 (1691) majk2000
»

Microsoftov Volan

Oddelek: Pomoč in nasveti
161667 (1442) Polde

Več podobnih tem