Forum » Programiranje » [JAVA] Shranjevanje ključa za RSA in AES
[JAVA] Shranjevanje ključa za RSA in AES
KaRkY ::
Na faxu smo dobili nalogo da moramo naredit program ki bo znal šifrirati in dešifrirati datoteke s pomočjo RSA ali AES. Sedaj me pa zanima kako naj shranim ključe v datoteko še posebej me zanima pri RSA. Sem gledal razred KeyStore ampak nisem našel primera kako bi shranil public in private ključ v datoteko.
Naraje bi mel neki tutorial ali primer ki dela.
Naraje bi mel neki tutorial ali primer ki dela.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you
infiniteLoop ::
Ko sem se jaz hodil na fax so nam rekli da si naj pogledamo: IBMov osnovni tutorial. Po mojem mnenju dosti nazorno razlozi osnove enkripcije z javo.
None of us is as dumb as all of us.
Enkripcija ni problem problem je samo shranjevanje ključev v datoteko. Sem pa sedaj našel en primer.
infiniteLoop ::
Ce bi si vzel pet minut casa in pogledal kaj je v dokumentu na katerega sem linkal, bi tam prebral tudi o keytoolu in keystoreu.
None of us is as dumb as all of us.
Sem si pogledal že tretjič pa nikjer nisem našel kako bi iz java kode shranil ključ. To da obstajajo tooli za to meni nič ne pomaga saj moram v programu zgenerirati ključ in ga shraniti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Programi za ENKRIPTIRANJE namesto BitlockerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 5208 (3454) | Yacked2 |
» | Google bo šifriral podatke v Cloud StorageuOddelek: Novice / Varnost | 14023 (11242) | LightBit |
» | Google želi tvoriti in hraniti vaša gesla (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 29393 (26012) | antonija |
» | Preverjanje digitalnega podpisaOddelek: Informacijska varnost | 8439 (6591) | neki4 |
» | Varnost openSSHOddelek: Omrežja in internet | 2514 (2092) | Volk| |