Forum » Omrežja in internet » Router na router
Router na router
chino8 ::
Pozdravljeni!
Zanima me, če je mogoče postaviti router z recimo prehodom 192.168.0.1 in na ta router drug router(wireless)?
In če je možno, kako?
Nekako mi je že uspelo na drugi router connectati računalnik prek kabla in je stvar delovala. Toda fora je, da ne morem vzpostaviti povezave prek wirelessa. Prav tako ne morem priti na dodeljen ip 2.routerja(router menu-192.168.0.101), kjer bi lahko upravljal z nastavitvami routerja. Najprej sem priklopil samo 2.router in mu dal ip 192.168.0.101. Vem tudi, da je treba naštimati v 1.routerju nek "range", ki ne zajema ipja 2.routerja ampak ne vem kako. Zato raje vprašam strokovnjake :)
Zanima me, če je mogoče postaviti router z recimo prehodom 192.168.0.1 in na ta router drug router(wireless)?
In če je možno, kako?
Nekako mi je že uspelo na drugi router connectati računalnik prek kabla in je stvar delovala. Toda fora je, da ne morem vzpostaviti povezave prek wirelessa. Prav tako ne morem priti na dodeljen ip 2.routerja(router menu-192.168.0.101), kjer bi lahko upravljal z nastavitvami routerja. Najprej sem priklopil samo 2.router in mu dal ip 192.168.0.101. Vem tudi, da je treba naštimati v 1.routerju nek "range", ki ne zajema ipja 2.routerja ampak ne vem kako. Zato raje vprašam strokovnjake :)
BlaY0 ::
Jah da se. Jaz imam nekako takole. Imam nek home made router brez switcha nanj pa imam priklopljen WRT54GS, ki mi v bistvu služi samo kot WiFi AP, ADS (še z enim AP-jem) in switch. Pri tem drugem routerju se potem WAN port ne uporablja oziroma se ga predefinira v običajen LAN port (če ti seveda sistem na routerju to omogoča). Na prvem routerju omogočiš DHCP, na drugem pa ga onemogočiš. Drugemu routerju določiš IP recimo (tako kot si zapisal) 192.168.0.101, DHCP na prvem ruterju pa skonfiguriraš tako, da bo dodeljeval IP-je recimo v rangu od 2 do 100. To vse kar sem napisal velja v primeru, da sta ta dva routerja povezana s kablom. Če ju hočeš pa povezati brezžično moraš pa med njima narediti ADS.
chino8 ::
Evo, že dela.
1. router sem nastavil na 192.168.0.1 ip range od 192.168.0.2 do 192.168.0.99.
2. router (sem mogel prvega ugasnit in naštimat samo tega) sem nastavil na ip 192.168.0.100 plus izklopil sem mu DHCP
Routerja sem med seboj povezal v porta(naključna) s tem, da je je 1. router povezan z modemom prek wana.
Zdaj vse lepo dela, samo sprašujem se, koliko računalnikov pravzaprav lahko priklopiš na en modem.
V glavnem, hvala za pomoč!
1. router sem nastavil na 192.168.0.1 ip range od 192.168.0.2 do 192.168.0.99.
2. router (sem mogel prvega ugasnit in naštimat samo tega) sem nastavil na ip 192.168.0.100 plus izklopil sem mu DHCP
Routerja sem med seboj povezal v porta(naključna) s tem, da je je 1. router povezan z modemom prek wana.
Zdaj vse lepo dela, samo sprašujem se, koliko računalnikov pravzaprav lahko priklopiš na en modem.
V glavnem, hvala za pomoč!
BlaY0 ::
jeje997: A seveda, ne vem od kod mi je ta ADS potegnilo
chino8: Toliko kot imaš frej IP-jev v tej C klasi. Jasno bi rabil še kak svič z več porti itd.
chino8: Toliko kot imaš frej IP-jev v tej C klasi. Jasno bi rabil še kak svič z več porti itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Statični IP problem !Oddelek: Pomoč in nasveti | 1965 (1732) | Invictus |
» | 2x WRT54GL 2x ADSL, skupno omrežje?Oddelek: Omrežja in internet | 2541 (2301) | b |
» | težava z domačim omrežjemOddelek: Omrežja in internet | 1288 (1288) | dolenska |
» | Kako dostopat do modema preko ruterjaOddelek: Strojna oprema | 7698 (7440) | Veron |
» | Kako usposobiti ICS (vsiljuje ip, kateri je od ruterja za administracijo)Oddelek: Omrežja in internet | 931 (873) | Jinto |