Forum » Operacijski sistemi » 2 OSa - kako enega odstranit?
2 OSa - kako enega odstranit?
dba ::
Trenutno imam na prenosniku 2 distribuciji linuxa (mandriva, ubuntu), sedaj pa bi rad odstranil ubuntu (bil je naložen kot drugi).
Zanima me kako se tega lotit najbolj enostavno in elegantno?
Sam sem razmišljal, da bi poskušal grubu dopovedat, da mi po defaultu zažene mandrivo, potem pa enostavno pobrisat particije z ubuntu - ampak imam nek občutek, da mi ne bo steklo tako enostavno :D
Prosim za nasvete...
Zanima me kako se tega lotit najbolj enostavno in elegantno?
Sam sem razmišljal, da bi poskušal grubu dopovedat, da mi po defaultu zažene mandrivo, potem pa enostavno pobrisat particije z ubuntu - ampak imam nek občutek, da mi ne bo steklo tako enostavno :D
Prosim za nasvete...
SasoS ::
Najprej preveri kje imaš grub...da ga ne boš zbrisal. Lahko ga tudi prestaviš na drug disk če je slučajno tam kjer je ubuntu. Potem samo editiraš grub.conf, odstraniš odvečne vnose za OS, rebootaš in zbrišeš particije.
hja... grub je na particiji z mandrivo in na particiji z ubuntu :D
a je kakšno pametno orodje za urejat grub - da nebi na roke editiral .txt?
a je kakšno pametno orodje za urejat grub - da nebi na roke editiral .txt?
SasoS ::
na isti particiji? Potem samo odstraniš ali zakomentiraš vnose. Ni nič kunštnega, 3 vrstice popraviš v confu...
hmmm - kak točno vidim kje je inštaliran grub? ker direktorij grub imam na tako na particiji z mandrivo, kot tudi na tisti z ubuntu..
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Ubuntu in Windows XPOddelek: Pomoč in nasveti | 1706 (1631) | trnvpeti |
| » | Tripple bootOddelek: Operacijski sistemi | 6983 (6820) | Icematxyz |
| » | ubuntu 10.10 formatiranjeOddelek: Pomoč in nasveti | 2217 (1923) | jamabama007 |
| » | Dual boot - resen problemOddelek: Operacijski sistemi | 1631 (1413) | Robocop1 |
| » | Mandriva linux 2010 - se ne boota po namestitvi popravkovOddelek: Operacijski sistemi | 2116 (1831) | Icematxyz |