Forum » Kaj kupiti » Rabim nasvet !
Rabim nasvet !
SUMU ::
Lep pozdrav,
Kupujem računalnik in imam občutek da mi boste tu znali še najbolje svetovati.
Torej kupujem:
Quad core procesor, potrebujem ga za obdevalo HD filmov, amaterski nivo sicer pa vseeno dual core ne zmore. Računalnik bom uporabljal še za kak photoshop, potem tudi obdelave velikih količin podatkov, potem kakšne grafično nezahtevne igre a vseeno zaženem kdaj pa kdaj tudi Sim City in bi rad da nese, ... ITD. Budget za comp okoli 600€
Poleg tega bom zraven kupil še kak 24 inch monitor, budget okoli 200 € in kakšne dobre zvočnike, bolj za glasbo kot za filme ali igre. Budget tudi okoli 200 €
Kaj mi priporočate in zakaj ?
Hvala.
Kupujem računalnik in imam občutek da mi boste tu znali še najbolje svetovati.
Torej kupujem:
Quad core procesor, potrebujem ga za obdevalo HD filmov, amaterski nivo sicer pa vseeno dual core ne zmore. Računalnik bom uporabljal še za kak photoshop, potem tudi obdelave velikih količin podatkov, potem kakšne grafično nezahtevne igre a vseeno zaženem kdaj pa kdaj tudi Sim City in bi rad da nese, ... ITD. Budget za comp okoli 600€
Poleg tega bom zraven kupil še kak 24 inch monitor, budget okoli 200 € in kakšne dobre zvočnike, bolj za glasbo kot za filme ali igre. Budget tudi okoli 200 €
Kaj mi priporočate in zakaj ?
Hvala.
dmk ::
Za video obdelavo prav pride čim več jeder, torej res quad-a. Jaz bi priporočal Intel i7 860, ker je po testih enako dober kot i7 920, ima pa drug socket (1156) in so matične plošče precej cenejše
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup novega prenosika POMOČOddelek: Pomoč in nasveti | 1831 (1427) | shadeX |
» | Osebni racunalnik (obdelava video posnetkov. Do 1500€)Oddelek: Kaj kupiti | 3234 (1813) | AtaStrumf |
» | (Na)svidenje LGA775 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 13387 (8239) | ABX |
» | Core 2 Quad ali Core i7Oddelek: Kaj kupiti | 3128 (1809) | CaptObvious |