» »

Kako uokviriti puzzle

Kako uokviriti puzzle

DavidJ ::

70x50 cm2 velik sestavljen puzzle, 1000 kosov. Rad bi sestavljenega uokviril (in verjetno dal na steno -- motiv mi je všeč). A obstaja kakšen "formalen" postopek in če, kje se da kupiti pripomočke? Če ne, je kdo kdaj počel kaj podobnega in kako ste se lotili problema.

Hvala za odgovore :)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

jnzavrl ::

Moja stara mama ima teh puzzl za 1000, 5000 ti sam reči. Na koncu jih pa samo da med dve stekleni plošči in obesi na steno. Meni osebno izgleda zelo uredu. Boljše kot pa okvir.

823483 ::

Pri nekaterih kompletih dobiš poleg vrečko s posebnim lepilom, ki ga raztopip v vodi in naneseš na sestavljanko. Stvar potem postane trdna in kompaktna in jo lahko tudi uokviriš.
Glede na to, da tega nisi dobil poleg, bi na tvojem mestu šel pogledat recimo v trgovino prometej v Lj. Lahko pa tudi improviziraš in na zadnjo stran naneseš obično lesno lepilo, spredaj pa pošpričaš s kakšnim vezivom za krede ipd.(dobiš v umetniških trgovinah). Produkt nato daš v okvir in čez še po želji šipo.
V teoriji bi moralo delati...

d0rK ::

Celoten puzzle prestavis na šeleshamer. Kupis Ravensburgerjev lim in naredis dva do tri nanose z dnevnim zamikom. Nato ukoviris.

dfajt ::

Sploh ni potrebno komplicirati. Jaz sem kupil navaden okvir 70x50 in puzzle sestavil kar tam. Potem sem čez poveznil steklo in ga pričvrstil s priloženimi kovinskimi zatiči. Stvarca po parih letih še vedno drži.
Takšne okvirje pa dobiš v Merkurju, OBI-ju, Baumaxu...

mcflurry ::

POCENI varianta! sestaviš puzzle, obrneš z dvema kartonoma, na zadnji strani puzzle zlepiš z rjavim selotejpom (širokim), vzameš tanko leseno ploščo "šperploščo" 1,5mm, jo obrežeš na velikost puzzel in jo zalepiš na zadnjo stran puzzel preko selotejpa. zalepi naj ti jo tapetnik, ki ima lepilo ki ga nanese z pištolo na zrak, imate samo 1 poskus da poravnate, ker tisto lepilo prime hitreje od sekundnega. potem pa vse skup na steno. jaz sem že prej vzel iz vsakega kota po 2 puzzli, in v vsakem kotu pribil direkt na steno, nato pa tiste kote nalepiš na koncu preko žeblja z sekundnim lepilom. vse skup stalo 10€,se ne ubadaš z stekli in okvirjem, deluje pa za vse velikosti (naredil na 1500,2000,3000 in 4000) prah z njih pa brišeš z suho mikrokrpo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava steklene kuhinjske obloge? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5220880 (6312) Invictus
»

Stena kuhinja

Oddelek: Loža
3615113 (13998) Pithlit
»

Razporeditev sobe

Oddelek: Loža
355303 (4091) LitralSM
»

Hitrejše določanje zaporedja DNK z grafičnimi procesorji

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
185509 (3979) Rokm
»

Format A0 na A4 scannerju?

Oddelek: Pomoč in nasveti
61192 (1096) LuiIII

Več podobnih tem