» »

programiranje v jave

programiranje v jave

waterdrop ::

Evo, moja prva tema :-)

Sem začetnik v javi. Za vajo bi spisal enostavno desktop GUI aplikacijo. Takoj sem naletel na presenečenje. V eclipsu ne morem razvijat grafičnega vmesnika na sodoben način, kot je to možno v Visual Studiu s C#. OK, instaliram VE. Najprej muka, da ta paket sploh najdem, potem muka, da ga instaliram (en kup dependencijev), potem pa takoj opzaim, da zgleda malce zastarelo (avtomatska poravnava komponent recimo). Netbeans to omogoča na zelo preprost način in mi je zato po prvih vtisih ljubši. Presenetilo me je tudi dejstvo, da ne obstaja (ali je res nisem našel) swing tray klasa in sem tako pri tray aplikaciji omejen na awt. To kar je v c# samoumevno, vsakdanje in preprosto je očitno pri javi in javanskih razvojnih orodjih, kot pri ostalem open source-u: če dela out of the box je ok, sicer pa lahko hitro postane ena velika muka.
Malce sem prebral o uporabi jave in opazil, da se več ali manj uporablja na serverjih. Zanima me ali ima kdo izkušnje z razvojem java destkop aplikacij in ali je java za to sploh primerna?

lp, WD

Tr0n ::

Java GUI se pise na roko. That's how real man do it. ;)

waterdrop ::

yeah, and real man also use emacs or vi. Zakaj torej obstaja eclipse? :-D

OK, saj vem, da je možno lepo na rokce spisat vse ampak preprosto rabiš več časa in se moraš ukvarjat z malenkostmi, ki jih v IDE okolju in GUI designerju rešiš lahko zelo na hitro.

urosz ::

obstaja x pluginov za eclipse, ki omogočajo izdelavo GUI "z miško". nekateri so sicer plačljivi, imaš pa tudi zastonjske.

infiniteLoop ::

Real men code their UI.
None of us is as dumb as all of us.

c00L3r ::

Preizkusi Sun-ov NetBeans ali pa Oracle-ov JDeveloper. Oba sta razvojni okolji, ki omogočata tudi razvoj grafičnih vmesnikov. Sam pa zdaj delam v Eclipsu za Android in je malo mukotrpno, ko moraš za vsak gumb in text filed na roko dodat, potem pa še evente gor vezat...

infiniteLoop ::

Absolutno odsvetujem Oraclov JDeveloper. Imam 2 leti izkusenj s tem kupom nesrece in je med ostalimi tudi zelo pomemben razlog zakaj vec ne delam v tistem podjetju. Ce ze res hoces (po babje ;)) klikati priporocam netbeans ali intelliJ (mogoce lahko tudi ostanes na C#).
None of us is as dumb as all of us.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android app - SDK ali kaj drugega?

Oddelek: Programiranje
152025 (1511) nekdonekje
»

java desktop app - kaj priporočate?

Oddelek: Programiranje
262280 (1473) boss-tech
»

Kateri IDE uporabljate za programiranje?

Oddelek: Programiranje
132604 (2018) Invictus
»

Java IDE

Oddelek: Programiranje
71246 (1104) zerox
»

Kateri jezik se najbolj splača poglabljati?

Oddelek: Programiranje
171869 (1541) Tr0n

Več podobnih tem