» »

Task - Razporejena opravila

Task - Razporejena opravila

darko_modri ::

Imam en problem.
Na win 2003 strežniku imam eno aplikacijo, ki sem jo dal med Razporejena opravila.
Ta aplikacija bere podatke iz mrežnega Share diska in jih pošilja na nek ftp strežnik.
Problem se pojavi, ko se uporabnik, s katerim sem dodal ta task odjavi iz strežnika, ker aplikacija nima več dostopa do tega mrežnega share diska. Aplikacija se še vedno zažene kot to določa Razporejevalnik opravil, vendar ne more dostopati do diska.
Ker je to strežniška mašina in jo uporablja več ljudi, ta uporabnik ne more biti nonstop prijavljen...
Ali mi lahko kdo pomaga, kako rešiti ta problem?
Hvala

joze67 ::

V resnici ne vem; ampak lahko bi poskusil s kakim batch programom (naj uporabniki "resnih" lupin oprostijo). Npr pogledaš, če je stvar že mapirana (iščeš nul file na share-u), in če ni, uporabiš net use drive: share password /user:domain\user

Potem pa zaženeš svoj FTP

Sem poskusil z batc programom, vendar še vedno ne dela.
Ko se odjavim, je ta mrežni disk nedosegljiv.
Še mogoče kaka druga ideja za rešitev tega problema?
Hvala
Modri

c00L3r ::

Če prav razumem, ima ta uporabnik mapiran omrežni disk? Recimo \\strežnik\skupna_mapa\ kot neko črko, recimo Z:\ ?

Da,
Z uporabnikom se prijavim na strežnik.
Tam naredim Task, ki zaganja mojo aplikacijo, ki bere iz mrežnega diska, do katerega ima ta uporabnik dostop.
Ko se odjavim, aplikacija več ne vidi tega mrežnega diska (v aplikaciji pošiljam mail, ko je napaka s povezavo...)
Modri

c00L3r ::

Kaj pa če v aplikaciji nastaviš direktno pot do omrežnega diska? \\strežnik\skupna_mapa\? Potem bi moralo delat. Ker task se izvede z pravicami user-ja, kar pomeni, da bo imel dostop do mape.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kripto virus kako reševati če sploh, umrem sicer ne če ne restavriram (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
25067399 (44255) SeMiNeSanja
»

Synology NAS simple backup setup?!

71659 (1373) AmokRun
»

Konfiguracija Synology NAS-a

Oddelek: Omrežja in internet
61103 (948) Netrunner
»

Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !

333571 (2259) SasoS
»

Dostop do aplikacije na serverju preko UMTS modema

Oddelek: Omrežja in internet
71749 (1597) OmaDesala

Več podobnih tem