» »

Corel draw 10 in šumniki

Corel draw 10 in šumniki

Baja ::

Vem da je ta tema že bla, vendar meni ni pomagala. Imam corel 10, sp1 in sp2, naložil sem pisave s corelovih cd-jev, vendar šumnikov še vedno ni, oz. so le redko kje. Občasno se pojavijo, ko besedilo kopiram v corel, napisati pa jih ne morem.

HEEEELP !!!

shock ::

Tud jaz sem ime isti problem, tolko časa sem šaral po menujih dokler nisem naletel da je v corelu naštimana primarna tipkovnica na U.S. To spremeni da je tipkovnica slovenska pa bo delalo vse lepo.

Baja ::

Skoraj vse. Verjetno si mislil TEXT -> WRITING TOOLS -> LANGUAGE

Zdaj je malo boljše ampak še stalno ni vsepovsod šumnikov. Vem da vse fonti nimajo šumnikov ampak imam en dokument kjer šumniki so, zraven njega pa sem dobil tudi font file (sicer je type1 ampak mislim da to nima veze). V tistem fajlu vidim ščž če pa hočem napisati ščž na novo pa ne gre (vsaj č ne). Sicer sem to nekako rešil z REPLACE TEXT, ampak to ni to.

chebeltza ::

...cdr10 > options > text > auto-keyboard switching :D
che mash nastavlen na slo tipkovnico, jo corel she vedno sam avtomatichno prestav na angleshko. che odklukash (stran) auto-keyboard switching bi mogal delat. vsaj jest nimam problemov. che ne si moresh pa kake CE fontr ubost :D

para! ::

Ena možnost za pridobitev šumnikov pri vseh fontih je tudi ročno popravljanje fontov. V amaterskih programih zna biti zamudno, medtem ko so programi za resno delo dokaj enostavni za uporabo. Predvsem Macromediin Fontographer je zelo enostaven program za urejanje fontov.

Macromedia

Death before dishonor!

ali3n ::

opomba: bodite pazljivi pri "pogozdovanju" pisav - še posebej če boste zadevo osvetljevali... se zna zgodit, da vam sfiži cel font...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lep font, ki podpira čšž

Oddelek: Programska oprema
1514921 (14556) opeter
»

computer modern fonti

Oddelek: Operacijski sistemi
101843 (1640) CaqKa
»

Predelava v PDF

Oddelek: Programska oprema
101450 (1267) mnlkpo
»

CorelDraw 11 in šumniki

Oddelek: Programska oprema
81503 (1380) ngc2392
»

SLovenske pisave - fonti!

Oddelek: Pomoč in nasveti
83210 (3076) totimato

Več podobnih tem