» »

Instalacija fonta v VB6

Instalacija fonta v VB6

robinson33 ::

V VB6 sem napisal instalacijo, ki zahteva točno določen font. Ta font sem torej označil v Package&Deployment Wizardu in ob instalaciji se ta font res namesti v mapo s fonti. To pa še ni dovolj, ker je potrebno računalnik resetirati. OK, ampak potem pa se zgodi čudo. Po resetu font še zmeraj ni razpoložljiv, tudi za npr. Word ne. Potem pa odprem Control panel->Fonts in samo označim dotični font. Po nekaj sekundah font postane dosegljiv in od tu naprej deluje normalno.

Iskal sem po Googlu, poskušal na razne načine (npr. AddFontResource), pa mi ni uspelo najti rešitve.

Kako se lotiti tega?

Duhec ::

Mogoče je napaka v tem, da si font namestil kot nek uporabnik x, po restartu pa ga želel uporabljati kot uporabnik y. Še 1x ga namesti kot administrator in ne kot user z admin pravicami. Poglej tudi lastnosti/Varnost tega fonta in omogoči vsem uporabnikom uporabo.

robinson33 ::

Hvala za odgovor. Bom rešil kar tako, da bom v program dodal eno tako zelo prijazno opozorilo, naj uporabnik po potrebi ročno instalira font, da se ta niti jeziti ne bo mogel. Ni profesionalno, ampak tudi jaz nisem profesionalec, pa tudi poudarek aplikacije je čisto drugje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Custom font v CMS

Oddelek: Izdelava spletišč
151087 (754) lebdim
»

CSS3 fonti, dodajanje šumnikov?

Oddelek: Izdelava spletišč
141590 (1502) MrBrdo
»

Fonti s šumniki za spletne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
84124 (3984) garamond
»

zagon dos programa čez lan v linuxu

Oddelek: Programska oprema
6949 (864) karafeka

Več podobnih tem