» »

Grelne prevleke za v avto

Grelne prevleke za v avto

M-XXXX ::

Pozdravljeni, kot ste najbrž opazili prihaja (oziroma je že prišla) zima in z njo tudi dokaj "sveže" temperature. Ker je zjutraj prava muka, se spravit v mrzu avto, sem začel gledat za ogrevanimi prevlekami za sedeže. Zadeve ni problem dobit iz tujine, v Sloveniji pa je prava muka (ravno kar sem klical v vse primerne trgovine v BTC-ju pa nima niti ena zadeve na zalogi, dobavni časi pa so v večini (pre)dolgi. Poznate kašno trgovino, ki ima omenjene prevleke na zalogi? (po možnosti okolica ljubljane, drugače morajo pošiljati po pošti)?

DimmniBurek ::

Kje točno je problem v tem, da jih dobiš po pošti? Kaj pa če pogledaš proizvajalce, pa potem pogooglaš za slovenskimi uvozniki.
There Is No Stronger Drug Than Reality

gruntfürmich ::

kako pa izgledajo? kot debelejši naslon za rit in hrbet? cena??
kako se pa grejejo (štrom)?
pa še zanima me če veš kako hitro se zagrejejo, če jih uključiš tik preden sedeš v avto?
thx
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Kje toÄno je problem v tem, da jih dobiĹĄ po poĹĄti? Kaj pa Äe pogledaĹĄ proizvajalce, pa potem pogooglaĹĄ za slovenskimi uvozniki.

Hotel sem poudariti ali osebni prevzem v LJ (tudi Trebnje ali Novo mesto) ali pa pošiljanje po pošti. Lažje reči kot storiti... Nič konkretnega ne najdem, le nekaj trgovin, ki zadeve tako ali tako nimajo na zalogi.

kako pa izgledajo? kot debelejši naslon za rit in hrbet? cena??

En primer je tole (an ugly one:)):

Stanejo pa vse od 20€ pa do 100€.

pa še zanima me če veš kako hitro se zagrejejo, če jih uključiš tik preden sedeš v avto?

Sicer za te ne vem, ima pa frend v avtu že vgrajene (zdi se mi, da ista moč) in potrebujejo okoli 15s...

MadMax ::

Imam tole konradovo čudo, pa deluje čist ok za svoj denar.
Itak ni problem čas da se ogreje blazina, ampak čas da toplota preide prek bunde, puloverjev, srajc in majc do hrbta. To pa ni blazina nič kaj dosti kriva.
Pod ritjo, kjer so samo hlače in gate je zelo hitro vroče.

Obstaja pa (za tiste ki jim je taka izvedba ugly) tudi "podometna" izvedba, torej se grelci montirajo pod original prevleke.
Za tako montažo pa moraš bit že dober tapetnik (da ne omenjam komplikacij pri senzorjih in airbagih v sedežu...).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Tudi sam sem razmišljal o podobni rešitvi, vendar se mi zdi da ne upraviči razlike v ceni. Bo treba potem kar tole iz Conrada naročit kot kaže...

;-) ::

Za tako montažo pa moraš bit že dober tapetnik (da ne omenjam komplikacij pri senzorjih in airbagih v sedežu...).

Ni res.

Sam ko sem oblačil sedeže sem jih mislil vgradit pod prevleko, ampak se ne splača ker v sloveniji ni niti enih dobrih, sem vse preiskal. Drugače pa imam org. sedeže in preoblečene v ob robu skaj, po sredini pa leder, spodaj pa je memory pena. Vsi so mi govorili kaj delam itd. da bo pozimi mrzlo, poleti pa vroče. Sploh ni problema pozimi, poletje pa še čakam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

http://shop.conrad.si/websale7/Ogrevane...

Zadeva naj bi bila na zalogi v Nemčiji, ima kdo izkušnje kako dolgo potrebuje, da pride do nas?

MadMax ::

Par dni.
Recimo da če danes naročiš, v začetku drugega tedna najkasneje dobiš.
Lahko pa pokličeš v Grosuplje, pa ti povedo iz prve roke (ali pa se kar oglasiš tam, če greš kaj mimo).

Pravzaprav vse pride iz D, v SLO namreč ni skladišča...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMax ()

bajsibajsi ::

Offtopic,
pred leti sem imel Subaru Legacy, ki je imel ogrevane sedeze. Vcasih je draga (bivsa) uporabljala to gretje, ampak samo na svojem sedezu; sam razen izjemoma nisem prizigal na voznikovi strani. Fora je bila, da je cez nekaj casa ogrevalo ze kar obcutno toplo in je kdaj pozabila izklopiti, nakar sem peljal koga drugega, ki se je najbrz cudil zakaj mu zacenja zadnjo plat zgati. :)

Sem ravno klical v Grosuplje (hvala za informacije) in mi je bilo rečeno da približno en teden. Sicer kot kaže bom do takrat zmrzoval, sam se pa splača čakat:D

Pa vi veste kak škodljivo je to za moške? Preberite kaj na to temo, boste vsi vstran metali.

Pa vi veste kak škodljivo je to za moške? Preberite kaj na to temo, boste vsi vstran metali.

Hehe, sem samo čakal kdaj bo to omenil:D

Pšenični ::

"Pa vi veste kak škodljivo je to za moške? Preberite kaj na to temo, boste vsi vstran metali."

A misliš na jajčka?

Ja.

Pšenični ::

Sej ni treba na maximalno naštimat. Danes ponoči sem gledal po netu in videl da se jih da dobit že za 40 evrov. Mislim prevleke. Ker imam tudi jaz avto zunaj me mika da bi jih naročil. Pogrešam edino bolj natančno regulacijo toplote. Do sedaj sem videl le dvostopensko gretje. Tako da bi naštimal okoli 40 stopinj.....da bilo ravno prav toplo.

Ni treba maximalno naštela, za moškega je že pisarniško delo pri katerem se dosti sedi nevarno, ker se ti jajce pregrevajo po domače.

Jaz sem mel v prejšnjem avtu top of the range sedeže z gretjem pa niti 1x nisem uporabljal, ker po tem ni potrebe po 2-3km itak začne toplo pihat in avto je takoj topel. Kako pa izgleda tista "cota" druga nemorem rečt tej zadevi na sedežu, pa še vozi se ti pod ritjo.

ker po tem ni potrebe po 2-3km itak začne toplo

Do teh 2-3km ti pa zamzne vse skupaj:D

SkIDiver ::

Midva imava že serijsko ogrevane sedeže. Sicer nisem še preverjal, če so plavalci še OK ampak rit in ledveni del je pa le ogret:)

Izmed 6ih stopenj več kot do 3-je ne pridem, ker bi imel zrezek od zadnje plati:D Pač toliko segrejem, da sedež ni mrzel. Pretiravam pa tudi ne, ker je potem mrzlo, ko zapustiš topel sedež.

Se pa splača počakat pa čeprav teden dni. Zima in mraz bo še;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkIDiver ()

Mercier ::

;-)
Drugače pa imam org. sedeže in preoblečene v ob robu skaj, po sredini pa leder, spodaj pa je memory pena. Vsi so mi govorili kaj delam itd. da bo pozimi mrzlo, poleti pa vroče. Sploh ni problema pozimi, poletje pa še čakam.

Lahko malo več o tem poveš? Cena, mogoče, kje si to uredil. Ena redkih stvari, ki sem jo uspel dotrajat na avtu je sedež.

Moj dedek se ukvarja z tem. Preoblekli smo celotno notranjost (sedeže, tapete vrat bomo še, volan, pač vse kar ima drugače tovarniško kaj oblečeno, tudi manšeta prestavne ročice itd.). To niso narejene prevleke, ki jih "potegneš" na avto, ampak je po vsakem šivu šivano tudi na original sedež tako da jih ni možno vzet dol in da stoji vse tako kot mora.

Material nanese okol 500EUR z tem da je skaj ob robu sedeža, po sredini leder in n a prvih dveh po sredini memory pena. Brez problema bi dali noter tudi gretje sedežev. Celotna montaža stane okoli jurja če je res tako kot mora biti, povdarjam da je prevleke po vseh šivih ki so vidni treba ročano z okroglo iglo prišit na originale če hočemo da stoji kot mora in to vzame dosti časa.

kixs ::

Res, da se nisem imel ogrevanih sedezev. Avto imam vedno zunaj in ce me kam zebe, ko se vsedem, so to roke ali glava/usesa (ja, navadno nimam rokavic ali kape). V rit ali kam drugam me pa res ne. Saj si oblecen v bundo ali kaj podobnega in ti je hitro v avtu prevroce - saj je zrak bolj kot ne staticen in ni vetra kot na prostem. Pa se avto se pocasi segreje.

Zato mi ni cisto jasno zakaj bi imel grelec riti :|

PS:
Se bom danes res potrudil, da vidim kako me zebe v rit :))

SkIDiver ::

Dokler ti nič riti ne ogreva pač tega ne občutiš. Ko pa se enkrat navadiš na to opcijo pa začneš pogrešat, če tega ni. Pa seveda je spet odvisno od posameznika do posameznika.

shark_nm ::

In pa seveda merkajte na svojo prihodnost. Gretje sedežev namreč povzroča neplodnost, kar je pokazala neka raziskava. Torej če nimate namena imet potomcov se le grejte :). Sicer pa sam sploh nimam problemov s tem da je mrzel sedež... Pač zima sej si dec mal potrp ;)

Steinkauz ::

Pa kakšne sedeže mate, da vam je tolk mrzu sedež?

Leder?

Ker jst mam obične+ "custom" prevleke(torej direkt za model avta, sam še vedno s tekočega traka...) pa pozim ni nobene panike.

Leder ni mrzel kot si eni predstavljajo! Sploh pa ko sediš par sekund se bolj zagreje kot navadna prevleka in je toplejši. Jaz samo si moram nabavit rokavice za vozit, ker zjutraj ko sedem v avtu tiščim enkrat eno roko drugič drugo h gretju, ker roke so pa res problem.

@;-)

Se tvoj dedek ukvarja s prevlekami za avte tudi izven familije? Jaz imam starejši avto, ki je mogoče cel vreden toliko, kot so te prišle prevleke in iščem rešitev le za zgonjen sedalni del na šoferskem sedežu, blago in peno.

Na zs mi napiši material kak bi mel, če ga ti dobiš al kako in kater avto je pa ga bom vprašal.

Tnx za info! Dobiš ZS.

Pa se avto se pocasi segreje.

Saj ravno v tistem počasi je problem...

Pa kakšne sedeže mate, da vam je tolk mrzu sedež?

Usnje ja... Pa ne me prepričevat, da ni mrzlo, menda pa že čutim, ko se vsak dan usedem, pa me zebe ko psa:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

Sem zadevo danes dobil. Kot prvo sem dost razočaran glede gretja, ker kot kaže je zadeva 18W (skos sem imel v glavi da je 45W, pa kot kaže sem nekaj zabrklal). Masaža deluje OK, gretje pa ni ravno za dol past, tako da resno razmišljam, da bi vrnil in kaj drugega vzel. Najde kdo link do 45W modelov?

Poglej kaki kabli grejo in kak ti naj taka stvar greje sploh, ka to se pršteka v "faracajg"?

Kabli so 100% pravilno priklopljeni, saj dela tako masaža, kot gretje, le moč gretja je majhna. Sam bo že:)

Ja govorim zarad tega ker nevem kolk nemore gret ker so kabli kot nitke in preko teh nitk nemoreš pričakovat infra pečke.

šernk ::

samo eni ste pa res komot, jst bi rabu bolj ogrevan volan kot pa sedeže. sam potrpim tista 2 km, pol pa itak začne že preveč gret. pa ne govorim o nobeni bundi v avtu, ker z njo ne morem vozit niti :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Ja govorim zarad tega ker nevem kolk nemore gret ker so kabli kot nitke in preko teh nitk nemoreš pričakovat infra pečke.

Kot sem že v tej temi omenil: kolega ima že vgrajeno gretje (zdi se mi da je 45W) in zadeva ZELO zagreje. Gledal sem tudi 45W prevleke in nekako sem imel v mislih, da so te iz Conrada prav tako 45W, vendar sem se motil: so 18W kot kaže).

samo eni ste pa res komot, jst bi rabu bolj ogrevan volan kot pa sedeže.

Vsaj pri meni je tako, da če imam toplo "telo" me tudi v roke ne zebe:)

gruntfürmich ::

ravno zdaj sem se spomnil da bi si lahko omislil krzneno prevleko in krzneno obrobo za volan, da me ne bo zeblo...:D:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

45W majo še pod stock čisto drugo napeljavo elektrike, iz faracajga pa ni možno da bi dobro grelo. Pol bi tud ojačevalce itd. lahko prklaplali na faracajge, tak pa za vsako pizdo vlečemo kable iz akumulatroja čez varovalko v kabino.

Glede na to da so varovalke po 15-20A...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Otroški avtosedež

Oddelek: Loža
4812371 (2111) Sebastian_H
»

Dobri aftermarket parking senzorji

Oddelek: Na cesti
223097 (2244) matobeli
»