» »

Hlajenje prenosnika [Acer Aspire 6920]

Hlajenje prenosnika [Acer Aspire 6920]

neBlot ::

Pozdravljeni,

Imam sledečo težavo - in sicer prenosnik se mi po daljšem obremenjevanju cpu-ja oz. grafične kartice, samodejno ugasne. Vzrok najverjetneje je preventivne narave, saj ventilatorska reža po-tem peče kot sto hudičev.
V glavnem, sedaj sem se odločil, da si nabavim podstavek oz. hladilnik, ki bi (upam) mi dovoljeval igranje novejših iger, več kot za pol ure. Zanima me pa, ali HLADILNIKI ZA PRENOSNIKE ZADOSTNO PRIPOMOREJO K OHLAJEVANJU in če, KATEREGA OD HLADILNIKOV BI MI/NAM SVETOVALI?

Lep pozdrav!

xsannyx ::

Pozdravljeni,

Imam sledečo težavo - in sicer prenosnik se mi po daljšem obremenjevanju cpu-ja oz. grafične kartice, samodejno ugasne. Vzrok najverjetneje je preventivne narave, saj ventilatorska reža po-tem peče kot sto hudičev.
V glavnem, sedaj sem se odločil, da si nabavim podstavek oz. hladilnik, ki bi (upam) mi dovoljeval igranje novejših iger, več kot za pol ure. Zanima me pa, ali HLADILNIKI ZA PRENOSNIKE ZADOSTNO PRIPOMOREJO K OHLAJEVANJU in če, KATEREGA OD HLADILNIKOV BI MI/NAM SVETOVALI?

Lep pozdrav!

Jat (v bistvu moj fotr :D) ima nekega apacerjevega klik
Ne vem če je prav isti a jih je veliko pri tej ceni!
Se jih pa z lahkodo zmodificira te hladilnike, da vgradiš kakšen večji ter močnejši ventilator :D

In računalnik je hladnejši za približno 10C ter lahko igramo igre normalno. Kako pa da se ti tako segreva? Po moje imaš kakšen program, kateri ima vgrajeno da se ti pri določeni temperaturo računalnik ugasne zaradi "varnosti". Najbolje bo da ta program izklopiš sam ponovadi izklopijo že pri 80C.

Hvala za predlog, bom se podrobneje pozanimal...
Hja, ohladitev za 10° bi veliko pripomogla. Močno se segreva samo pri igranju iger, ko temperatura GPU-ja (predvidevam da je to grafa - SpeedFan) doseže 90°!! in se nato računalnik preventivno ugasne.

LuGi ::

http://www.nzxt.com/products/cryo_lx/

Ta je zmaga če ga dobiš kje (sam sem si ga prinesel iz usa) =)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

Uf, to pa je mašina!!
Sicer je pa še enkrat dražji od običajnih: sestavi.si
Hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neBlot ()

xsannyx ::

Vzemi nekaj do 40EUR saj tudi med 40EUR ter 80EUR ne bo neke grozne razlike! Važno da se ti nebi pregreval! Že z takšnim za 35EUR bi lahko igral igrno na polno po uro skupaj ali pa še več :D Če pa zvodificiraš (vstaviš dva 2000 ali pa 2400 rpm 120mm ventilatorja namesto 2 70mm 1800 rpm) pa bo hladilo tako da boš lahko igral po 3 ure ali več skupaj brez problema. Saj je podstavek iz rebrastega aluminija-zelo dobro prevaja toplo ter pusti, da se med rebri giblje zrak, da jih hladi!

Problem sem rešil čisto enostavno - odprl ohišje in sčistil/spihal fen!

Pyr0Beast ::

To je tudi najboljša in edina pravilna rešitev.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Pyr0Beast ::

Saj je podstavek iz rebrastega aluminija-zelo dobro prevaja toplo ter pusti, da se med rebri giblje zrak, da jih hladi!
Sploh ni res. Aluminij kot tak ne bo prevajal toplote, ker ga nič ne greje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termalna pasta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
11826746 (6506) Valvoline
»

Samodejno ugašanje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti