Forum » Pomoč in nasveti » Brisanje Win 7 -> Format particije ?
Brisanje Win 7 -> Format particije ?
Suly ::
Na NETbooku Acer One imam na particiji C: Win XP Home, katere tudi uporabljam.
Na particijo D: pa sem samo testno namestil Win 7 in bi ga zdaj rad odstranil. Ker na D: nimam nikakršnih drugih podatkov, je vrjetno najenostavneje kar formatirat D: kar iz Win XP in je to to. Vendar me zanima ali to odstrani povsem vse fajle od Win 7 in ali to odstrani tudi dual BOOT ? Ker nebi rad, da mi potem še vedno v Bootu javlja izbiro, kot da je Windows še gor.
Pomoč, hvala !
DODANO: Particija D: mora ostat, vendar prazna. Saj bom najvrjetneje namestil drugo različico Win 7.
Na particijo D: pa sem samo testno namestil Win 7 in bi ga zdaj rad odstranil. Ker na D: nimam nikakršnih drugih podatkov, je vrjetno najenostavneje kar formatirat D: kar iz Win XP in je to to. Vendar me zanima ali to odstrani povsem vse fajle od Win 7 in ali to odstrani tudi dual BOOT ? Ker nebi rad, da mi potem še vedno v Bootu javlja izbiro, kot da je Windows še gor.
Pomoč, hvala !
DODANO: Particija D: mora ostat, vendar prazna. Saj bom najvrjetneje namestil drugo različico Win 7.
- spremenil: Suly ()
bluefish ::
greš start > run > diskmgmt.msc in formatiraš particijo, kjer je sedaj 7. Če ti bootloader ostane, potem ob zagonu računalnika vstaviš CD od XP, greš v Recovery Console in uporabiš ukaza fixboot in fixmbr.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Počasno kopiranje (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13320 (10734) | hojnikb |
» | Dual boot, win7+ linux (katera distribucija)?Oddelek: Pomoč in nasveti | 879 (644) | Zvezdica27 |
» | guest uporabnik odvzem vec pravicOddelek: Pomoč in nasveti | 1410 (976) | Cold1 |
» | Inštalacija windows 7 na disk z želeno oznako DOddelek: Operacijski sistemi | 1290 (1201) | bf4ed |
» | Windows 7 namestitev brez izgube podatkovOddelek: Operacijski sistemi | 3284 (2898) | zile |