Forum » Kaj kupiti » ASUS P6T Deluxe V2 vs. Gigabyte GA-EX58-UD5
ASUS P6T Deluxe V2 vs. Gigabyte GA-EX58-UD5
Saladin ::
Simple:
Izbiram novo matično za bodoči i7-920 (C0) sistem.
Cilj je overclock na 4GHz (nič več) z DDR3-16000 (Corsair XMS3 Dominator GT, OCZ Blade ali Patriot Viper). Sistem bo multimedijska-gaming platforma.
Najpomembnejša mi je kompatibilnost z komponentami in dolgoročna stabilnost (po parih letih bo romala v moj 24/7 PC - zato mora omogočat tudi možnost pasivnega hlajenja).
Najraje bi videl mnenja uporabnikov z podobnimi sistemi in podobnim overclockom ter kakšne komponente uporabljajo, da jim kombinacija brezhibno deluje.
Izbiram novo matično za bodoči i7-920 (C0) sistem.
Cilj je overclock na 4GHz (nič več) z DDR3-16000 (Corsair XMS3 Dominator GT, OCZ Blade ali Patriot Viper). Sistem bo multimedijska-gaming platforma.
Najpomembnejša mi je kompatibilnost z komponentami in dolgoročna stabilnost (po parih letih bo romala v moj 24/7 PC - zato mora omogočat tudi možnost pasivnega hlajenja).
Najraje bi videl mnenja uporabnikov z podobnimi sistemi in podobnim overclockom ter kakšne komponente uporabljajo, da jim kombinacija brezhibno deluje.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
galu ::
Procesor vzemi katerikoli primerek če je prioriteta (SAMO) 4GHz - najcenejši - če je ista cena za C1 in D0 pa seveda D0, matično pa tudi bp kako cenejšo (npr P6T).
Tako to gre.
Kako pa je z podporo bodočim i9 procesorjem?
__Devil__ ::
NAJ BI tole podnožje od i7 920 in podobnih podpiralo 6 jedrne procesorje. Na podnožju 1366 seveda.
Bom bil iskren:
Ko gledam user reviewe na newegg, se Gigabyte precej bolje izkaže.
http://www.newegg.com/Product/ProductRe...
Najslabših mišljenj je pri Asusu vsaj 2x več kot pa pri Gigabyte. In kar me bolj skrbi - pri Asusu se težave ponavljajo skoraj celo leto, pri Gigabyte pa ni bilo zelo negativnega mišljenja že 2 meseca.
Teoretično se nagibam h Asusu, ampak praktična mišljenja uporabnikov so mi boljša izhodišča.
Najslabših mišljenj je pri Asusu vsaj 2x več kot pa pri Gigabyte. In kar me bolj skrbi - pri Asusu se težave ponavljajo skoraj celo leto, pri Gigabyte pa ni bilo zelo negativnega mišljenja že 2 meseca.
Teoretično se nagibam h Asusu, ampak praktična mišljenja uporabnikov so mi boljša izhodišča.
Bom bil iskren:
Ne vem kaj je z ASUSom zadnje čase, ker mu tudi P55 plate tudi ckrujejo ko muhe (izkušnje).
Je pa tudi res da je verjetno 2x več uporabnikov kupilo ASUS, tako da to je relativno.
Tako to gre.
Je pa tudi res da je verjetno 2x več uporabnikov kupilo ASUS, tako da to je relativno.
Prav procentualno ima Asus vsaj 2x več kritik za to specifično plato.
Včasih si točno vedel, kaj je best buy in cream of the crop - sedaj pa ne veš nič več.
TOP ::
Jaz doma tud mam 2 plati Gigabyte P55 UD4 in Asus P7P55D.Kar se tiče navijanja se meni bolje navija Gigabytka in tud lepše deluje,pri višjih frekvencah in tud sama plata ma bolše hlajenje je tud hladnejša,je pa res da to so plate različnih cen.Gigabytka je 25e dražja in ni smotrno primerjat.Tudi ti Saladin primerjaš dve različni plati različnih cenovnih rangov.UD5 je višji cenovni rang samo še 6 je bolša in ne moreš primerjat z to Asusko lahko z kakšno Deluxe.Jaz morem reč da tale UD4 me je pozitivno presenetilo,ker deluje res lepo vsaj zaenkrat.Ne bom pa nikoli pljuval Asusa,ker sem veliko PC zložu z Asusom in nobena ni še odletala P45 in 1366.Kot pa veste je Asus odkupu Gigabyta in oni edino še pod svojim imeno delajo in svoj stil.Tako da ne se čudit zakaj se je Gigabyt popravu,ker plate P45 so bile bolj en krap.Ja na tujih forumih pa precej hvalijo Gigabytke sem bral,te P55 in 1366.Sam prodajnost je pa še vedno ne primerljiva med Asusom in Gigabytom,ker Asus je le Asus.
Če bi jaz na tvojem mestu zbiral in se ti ne gre za max navijanje in ma dovolj priključkov potle Asus.Če pa želiš max iztržit znje potle Gigabyte boš dosegu višjo frekvenco.
Če bi jaz na tvojem mestu zbiral in se ti ne gre za max navijanje in ma dovolj priključkov potle Asus.Če pa želiš max iztržit znje potle Gigabyte boš dosegu višjo frekvenco.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TOP ()
Tudi ti Saladin primerjaš dve različni plati različnih cenovnih rangov
http://www.solo.si/ 244,90 €
http://www.dinokomp.si 232.80
To je zame isti cenovni rang - je pa res Gigabyte višjega razreda in je zato še bolj zanimiva.
Ko sem pogledal Asusov višji rang pa so bila mišljenja uporabnikov še bolj porazna.
Old Spice ::
Imam ASUS Rampage II Gene X58 plato. Do sedaj še nisem bil bolj zadovoljen z matično, ti jo toplo priporočam.
Imam ASUS Rampage II Gene X58 plato. Do sedaj še nisem bil bolj zadovoljen z matično, ti jo toplo priporočam.
Eni se glede te pritožujejo, da ima nizek FSB-wall. Do kolko maš CPU navit?
Tako to gre.
Malo za igranje sem ga dal na 3,8 Ghz sicer pa uporabljam kar način i7 940 ali Extreme da mi pač matična sama "navije" proc tja do 3,4 Ghz, trenutno je še nimam dolgo časa niti nimam časa se preveč igrat z nastavitvami, tako da je super. Zame je dovolj. Kar pa mi je smešno da vsi navijate na 4 ali še več Ghz potem pa večina gleda filme in brska po netu
Pa si ti kdaj sploh probal tvoj PC dat na 4ghz sevidi da ne,ker potle bi opazu večjo odzivnost PC,četudi brskaš in bereš.DaChampR kakšen FSB-wall tukaj je BCLK za dvigovat ne FSB.
Saladin kako to misliš,ko si napisal da od Asusa višji cenovni rang je bolj porazen.Malo je treba ločit da nekateri te plate tud ekstremno hladijo in prihaja do raznih problemov,tako da ti tega ne boš nikoli počel in mislim da ni uporabnika ki si ne bi žele met kakšno Asus Maximus Formula še posebej če navijaš.
73jcc kaj ti si kupil 1366 sistem za gledat filme in srfat.
73jcc kaj ti si kupil 1366 sistem za gledat filme in srfat.
Zgodovina sprememb…
Saladin kako to misliš,ko si napisal da od Asusa višji cenovni rang je bolj porazen.Malo je treba ločit da nekateri te plate tud ekstremno hladijo in prihaja do raznih problemov,tako da ti tega ne boš nikoli počel in mislim da ni uporabnika ki si ne bi žele met kakšno Asus Maximus Formula še posebej če navijaš.
http://geizhals.at/a380449.html
http://www.newegg.com/Product/Product.a...
To naj bi bil Asusov "cream of the crop"?
Pregledal sem vse TOP matične glavnih proizvajalec (MSI, DFI, ASUS, Gigabyte,...) pa ima Gigabytova najboljše user reviewe.
User reviewi pa so mi najpomembnejši, ker kažejo na to, kar se dogaja z matično po nekaj emsecih in ne le po enotedenskem testiranju online strani.
Saj razumem da načeloma ne bom zgrešil z nobeno izmed njih - ampak če imam čas in denar za izbiro - zakaj ne bi izbral res najboljše za svoj denar?
Pa si ti kdaj sploh probal tvoj PC dat na 4ghz sevidi da ne,ker potle bi opazu večjo odzivnost PC,četudi brskaš in bereš.DaChampR kakšen FSB-wall tukaj je BCLK za dvigovat ne FSB.
Ma dobro no, saj veš kaj mislim. Sem čist zmrdan danes...
Tako to gre.
1) Kar si ti povedal v prvem postu bi lahko poenotli nekako takole, če imaš navit sistem na 3,99 Ghz je sicer v redu in lepo, ampak če ga imaš na 4,01 Ghz pa je sistem ful odziven. Pojdi si malo pogledat osnove računalniške arhitekture.
2) Kar sem napisal jaz je bilo tole: "Zame je dovolj. Kar pa mi je smešno da vsi navijate na 4 ali še več Ghz potem pa večina gleda filme in brska po netu"! Ne vem kje si ti iz tega razbral da jaz gledam samo filme in net. Jaz pa sem i7 kupil ker je bila zame minimalna razlika v ceni.
Ti si mal zdej vse poenostavil in vrgel v isti koš,sam dobro če ne probaš ne veš in verjameš kar pišejo drugje.Ja iz 2 tvojega posta sedaj lahk resnično ugibam da ga rabiš za net in filme.
Saladin,če si to vse prebral in ti ustreza potle kar v nabavo.En moj kolega je prej mel Asus P6T in potle je prešaltal na Gigabytko UD5 in pridobil 200mhz stabilnih višjo frekvenco.Če izbiraš za tak denar potle je morda res najbolša izbira
Saladin,če si to vse prebral in ti ustreza potle kar v nabavo.En moj kolega je prej mel Asus P6T in potle je prešaltal na Gigabytko UD5 in pridobil 200mhz stabilnih višjo frekvenco.Če izbiraš za tak denar potle je morda res najbolša izbira
Zgodovina sprememb…
Najbolj me h Asusu vleče njihov
100% High-quality Japan-made Conductive Polymer Capacitors!
VRM 5000hrs lifespan @105°C, 500,000hrs @65°C
Ampak glede na relativno veliko DOA mi je to nekako slaba tolažba.
Pri Gigabytu pa me najbolj odbija zelo majhen prostor med PCIe režami (posebno PCIe 1x).
Kvečjemu bom ščasoma imel 2 grafične mrcine v crossfire - koliko prostora mi potem preostane med njimi za zračni tok in koliko za dodatne kartice (zvočna in Physix, če se kdaj izkaže za potrebno)?
100% High-quality Japan-made Conductive Polymer Capacitors!
VRM 5000hrs lifespan @105°C, 500,000hrs @65°C
Ampak glede na relativno veliko DOA mi je to nekako slaba tolažba.
Pri Gigabytu pa me najbolj odbija zelo majhen prostor med PCIe režami (posebno PCIe 1x).
Kvečjemu bom ščasoma imel 2 grafične mrcine v crossfire - koliko prostora mi potem preostane med njimi za zračni tok in koliko za dodatne kartice (zvočna in Physix, če se kdaj izkaže za potrebno)?
Mitja358 ::
Saj Gigabytka ima enake capacitos kolikor vem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()
Saj Gigabytka ima enake capacitos kolikor vem.
Ne glih iste.
100% 50,000 hour lifespan Japanese solid capacitors design
Sedaj pa si postal več mal pikolovski pa daj ne glej razne reklamne finte potle pa ti odleti čez 1 mesec in kaj ti pomaga tista reklama nič.
Saj vem.
Me pa res zanima kako je z prostorom za dodatne kartice pri Gigabyte v primeru dual crossfire configuracije.
Še to izvem pa bo dovolj.
Me pa res zanima kako je z prostorom za dodatne kartice pri Gigabyte v primeru dual crossfire configuracije.
Še to izvem pa bo dovolj.
boset ::
ti pošlem slike
Main Desktop:
i9 14900k | EK Custom loop S480 | Asus APEX Encore Z790 | RTX4090 Strix OC
G.Skill 32Gb DDR5 7200 | WD_Black 850XNVMe | ThorII 1200W
Prostora je za tri PCI-E gpu-je
Žal, pa pol nimaš dostopa do pci
Sam se mi zdi, da je to več ali manj pri vseh platah....
lp.
Main Desktop:
TehDucky ::
Ko sem na hitro pogledal, sem mislil da je to moja kišta. Isti hladilnik, matična ter grafična. Le ohišje je črno (moje je srebrno). Sam imam Gigabyte UD5, ki mi jo je priporočal prijatelj, ki je pred tem že imel Asus Rampage 2 Extreme in je z UD5 pridobil 100-200MHz ter nekaj stopinj nižje temperature na procesorju ter chipsetu.
Saladin zanima pa me za kaj boš uporabljal CrossFire? Namreč, sam ne vidim več pomena v tem. Vse igre, ki sem jih sprobal do sedaj, so bile pri 1680x1050 ter High/Very High normalne za igrat (z 4890). Vem, da pri teh resolucijah AA ne pomaga prav veliko več, vendar igram z njim vse igre. Zaenkrat FPS še dopuščajo. Če pa ne bo več potem pa samo spustiš/skenslaš AA.
Saladin zanima pa me za kaj boš uporabljal CrossFire? Namreč, sam ne vidim več pomena v tem. Vse igre, ki sem jih sprobal do sedaj, so bile pri 1680x1050 ter High/Very High normalne za igrat (z 4890). Vem, da pri teh resolucijah AA ne pomaga prav veliko več, vendar igram z njim vse igre. Zaenkrat FPS še dopuščajo. Če pa ne bo več potem pa samo spustiš/skenslaš AA.
Saladin zanima pa me za kaj boš uporabljal CrossFire? Namreč, sam ne vidim več pomena v tem.
Ker bom čez leto-dve kupil bodisi za male pare še eno isto grafo (HD 5850 ali 5870) ali pa jo še kasneje dopolnil z takratnim best p/p (odvisno, kako učinkovita bo kombinacija).
Sam ne prodam staro računalniško robo dokler ni praktično zastarela (prej gre še najmanj v 2 druga računalnika) in crossfire je dober način kako uporabit staro robo (sploh pri ATIju, kjer ni ovira isti tip grafične).
Ampak še vedno ne vem - če imam v UD5 2 veliki grafi v crossfire - za kaj je še prostor v ostalih slotih?
Mislim, da crossfire ima veliko pomena.
sploh pa DX11 in ATI HEMLOCK...
Meni je pri določenih špilih 25 - 30FPS premalo pri polni 1920x1200 full Detail in 4-8 AA
(najrajši, pa uživam v polni resoluciji im max grafičnih detajlih)
sploh pa DX11 in ATI HEMLOCK...
Meni je pri določenih špilih 25 - 30FPS premalo pri polni 1920x1200 full Detail in 4-8 AA
(najrajši, pa uživam v polni resoluciji im max grafičnih detajlih)
Main Desktop:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | trdi disk neprestano dejavenOddelek: Pomoč in nasveti | 1880 (1527) | filip007 |
» | FM2 ITX plošče. Kje?Oddelek: Kaj kupiti | 1373 (1174) | first_line |
» | Asrock Z77 Pro4 vs Z77 Extreme4 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9517 (8500) | fr4nc |
» | Kateri SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 6807 (6270) | Procesor |
» | Katera plata Asus ali Gigabyte?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2754 (2207) | RuN |