Forum » Kaj kupiti » Iiyama VM Pro 452 Vs. Samsung 959NF
Iiyama VM Pro 452 Vs. Samsung 959NF
Sp|di ::
Rad bi si kupil 19" monitor, pa se ne morem odločiti med Iiyamo VisionMaster Pro 452 in Samsung 959NF. (Bolj tanka denarnica... ) Prosim če mi lahko kako svetujete po lastnih izkušnjah ali kako drugače, lahko tudi kakšen link s testi. Tnx.
Skankulja ::
tud sam planiram nakup novga monitorja... take a look at this Sony CPD-G410R
kolk sm lahk zaslediv je monitor vsekakor vredn nakupa. in je v cenovnem rangu monitorjev katera dva si nastev. glede na to da je sony znan po "dobrih" monitorjih... nisem ga pa se zasledil pri kakem slovenskem ponudniku (monitor je dokaj nov...), sem pa pisal parim rac. firmam kako kaj kaze glede tega... zaenkrat se ni blo odgovora. btw kdo je uradni zastopnik za sony v slo., coming? od vseh 19' monitorjev (ta cenovni rang) me se ta najbolj mika, vprasanje pa je dobavljivost... ma bo ze... ce bos kaj zvedo kr povej.
kolk sm lahk zaslediv je monitor vsekakor vredn nakupa. in je v cenovnem rangu monitorjev katera dva si nastev. glede na to da je sony znan po "dobrih" monitorjih... nisem ga pa se zasledil pri kakem slovenskem ponudniku (monitor je dokaj nov...), sem pa pisal parim rac. firmam kako kaj kaze glede tega... zaenkrat se ni blo odgovora. btw kdo je uradni zastopnik za sony v slo., coming? od vseh 19' monitorjev (ta cenovni rang) me se ta najbolj mika, vprasanje pa je dobavljivost... ma bo ze... ce bos kaj zvedo kr povej.
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.
JohnyB ::
Jest ti priporačam Samsunga 959NF!
1. zelo pocen, okol 103k
2. zelo dobr
3. ker ga mam tudi sam
1. zelo pocen, okol 103k
2. zelo dobr
3. ker ga mam tudi sam
Apple iMac
LeQuack ::
Tudi sam posedujem Samsunga 959 in morem rect de je res kvaliteten in slika je zelo lepa (navsedanje je trinitron oz. diamondtron). Edina pomankljivost sta dve horizontalni crti, ki pa sta lastnost vseh trinitron tehnologij, tako da bosta prisotna tud pr Ilyami. Edino kar me mot je de rab monitor dolg casa da se ogreje in da se slika raztegne do prej dolocene velikosti (okoli 15 minut), sam to je pac mogoce sam napaka mojega primerka.
sonac ::
Jst ti samo povem, da naj te ne skrbi zaradi tistih dveh črt. Jst jih sploh ne vidim več. Sam navadit se je treba.
sem lastnik samsunga 959NF in je res dober. Tia ga kar kupi
sem lastnik samsunga 959NF in je res dober. Tia ga kar kupi
JohnyB ::
Ja res je tud jest sm takoj opazu ti dve črti ki jih pa čez nekaj minut nisem več oz se mi zdi kot da jih ni več.
Je pa to res dober monitor, saj za ta denar dobiš zelo veliko.
Je pa to res dober monitor, saj za ta denar dobiš zelo veliko.
Apple iMac
TESKAn ::
Jep, 959nf je zakon. Se pa res ogreva nekaj časa, ma se navadiš na to. Jaz itak vklopim monitor zjutraj in izklopim zvečer.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Sp|di ::
Kaj pa je s tisto neravnino od spodaj? Mislim gledano takole: Postaviš se na namizje in gledaš spodnji rob start vrstice. Ko gledaš od daleč in nekako navidezno poravnaš spodnji rob start vrstice in plastiko monitorja opaziš, da od spodaj slika ni ravna, saj se na dveh mestih dolžine 2 cm start kar "skrije za plastiko". To napako sem opazil na dveh primerkih: - pri kolegu doma
- v trgovini Big Bang v Ljubljani
Prosim odpišite če vi opazite na svojih monitorjih kaj podobnega, ali je pač kriva grafična kartica...
- v trgovini Big Bang v Ljubljani
Prosim odpišite če vi opazite na svojih monitorjih kaj podobnega, ali je pač kriva grafična kartica...
Ne vem, jaz tega ne opazim...tudi če bi bilo, beh, se navadiš in ne moti.
smarty ::
Jaz sem lastnik iiyama VM pro 452 in sem tudi zelo zadovoljen. Cena je pa okoli 102k. Tisti dve crti po ekranu je pa normalno :))
d-mon ::
OK...
Zdej sem pa ratal zivcen.
Kako mores hvalit Samsungov monitor, k je en najvecji krs od monitorjev.
Mislim lepo prosim.
Tapru mi naj tisti, ki hvali Samsungov monitor pove po cem sodec ga hvali.
A ta doticni osebek sploh ve kako se monitor testira/kaj se gleda?
A mogoce ta osebek sploh kaj ve?
In ta, ki sodi Samsungov monitor kot dober monitor mu lahko na njegovem lastnem monitorju to dokazem da ni in da je moj 15" 7 let star Sonyjev monitor boljse kvalitete.
pffff.
Kupi iiyamo. In kvaliteten 19" monitor v Sloveniji kosta okoli 130k SIT.
Tako, da ne pricakuj ne vem kaj nad 452, raje kupi 454.
Nuff said...
Zdej sem pa ratal zivcen.
Kako mores hvalit Samsungov monitor, k je en najvecji krs od monitorjev.
Mislim lepo prosim.
Tapru mi naj tisti, ki hvali Samsungov monitor pove po cem sodec ga hvali.
A ta doticni osebek sploh ve kako se monitor testira/kaj se gleda?
A mogoce ta osebek sploh kaj ve?
In ta, ki sodi Samsungov monitor kot dober monitor mu lahko na njegovem lastnem monitorju to dokazem da ni in da je moj 15" 7 let star Sonyjev monitor boljse kvalitete.
pffff.
Kupi iiyamo. In kvaliteten 19" monitor v Sloveniji kosta okoli 130k SIT.
Tako, da ne pricakuj ne vem kaj nad 452, raje kupi 454.
Nuff said...
[D-mon]
virtual_reality ::
d-mon: ne kritiziraj ce nimas argumentov za to. Jst sm z Samsungom ful zadovljen.
Enako. Besede 'ta monitor suxx, ti nimaš pojma' se teško razumejo kot konstruktivna kritika.
ali3n ::
Iiyama VM Pro 452 sicer ne poznam, mam pa za domačo uporabo Samsunga 959. Če ga primerjam s službenim Mitsubushijem 21" - je Samsung (glede na ceno) zelo dobra izbira.
Moj se po standby-ju ogreva par minut, barve so OK, slika tud... za 98.000 sit je to pomojem BestBuy (vsaj takrat je bil). Zenkrat sem zelo zadovoljen, mi pa neki grafikulja štrajka - spet mam temne proge po ekranu... (monitor zihr ni kriv, ker se pri stari to ne pojavlja).
toplo priporočam Samsunga - odločitev je pa itak tvoja.
LP Ali3n
Moj se po standby-ju ogreva par minut, barve so OK, slika tud... za 98.000 sit je to pomojem BestBuy (vsaj takrat je bil). Zenkrat sem zelo zadovoljen, mi pa neki grafikulja štrajka - spet mam temne proge po ekranu... (monitor zihr ni kriv, ker se pri stari to ne pojavlja).
toplo priporočam Samsunga - odločitev je pa itak tvoja.
LP Ali3n
BoO ::
Priporočam Samsunga!
1. top model od Samsunga (primerjaj karakteristike obeh)
2 dobro razmerje cena/kvaliteta
P.S.: Sam imam 900NF in sem z njim zadovoljen
1. top model od Samsunga (primerjaj karakteristike obeh)
2 dobro razmerje cena/kvaliteta
P.S.: Sam imam 900NF in sem z njim zadovoljen
An approximate solution to the right problem is more desirable than a precise solution to the wrong problem.
d-mon: Kaj so pa tebi Samsungi naredili?
Imaš kak dober program za testiranje monitorjev?
Imaš kak dober program za testiranje monitorjev?
An approximate solution to the right problem is more desirable than a precise solution to the wrong problem.
simoni ::
iiyama je sigurn en zelo zelo dobr monitor...tako da za kar koli se boš odloču...ne boš nč zaj...!
smarty ::
Ce tako gledamo je danasnja tehnologija tako napredna, da skoraj ne mores kupiti zelo slabega monitorja kot si ti omnil " SUX ". Je pa resnica, da je sony eden najkvalitetnejsih monitorjer. Za njim je pa seveda Iiyama. Ce ce hocete prepricati si oglejte malo teste in podrobnosti od monitorjev.
Vse je odvisno od posameznega modela!
Kot sem že zgoraj omenil je 959NF top model od Samsunga medtem, ko omenjena Iiyama ni.
Kot sem že zgoraj omenil je 959NF top model od Samsunga medtem, ko omenjena Iiyama ni.
MadMax ::
Pomaknimo se dobrih 10 let nazaj:
Yugo Koral 65 EFI je tut Zastavin Top-Model™.
Pa bi vseeno raje imel Mercedesa 190E, ki pa je bolj pri dnu ponudbe MB.
Ali pa BMWja 316i. Osnovni model.
Ali pa .......
Tu je vprasanje zgodovine firme, proizvodni program , ciljna publika (komerciala ali Hi-Tech)...
Noben CRT pa nima geometrije primerljive z LCDjem (razen moje Nokie 447F ).
Best-buy je zmeraj podan v razmerju cena-kvaliteta.
Ce pa hoces Absolute SpitzenKlasse™, je treba pa malo vec prisparat.
Morda pa kaksna tretja firma? Pa kakih 15kSIT vec?
Yugo Koral 65 EFI je tut Zastavin Top-Model™.
Pa bi vseeno raje imel Mercedesa 190E, ki pa je bolj pri dnu ponudbe MB.
Ali pa BMWja 316i. Osnovni model.
Ali pa .......
Tu je vprasanje zgodovine firme, proizvodni program , ciljna publika (komerciala ali Hi-Tech)...
Noben CRT pa nima geometrije primerljive z LCDjem (razen moje Nokie 447F ).
Best-buy je zmeraj podan v razmerju cena-kvaliteta.
Ce pa hoces Absolute SpitzenKlasse™, je treba pa malo vec prisparat.
Morda pa kaksna tretja firma? Pa kakih 15kSIT vec?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri 19" monitor kupit?Oddelek: Kaj kupiti | 1603 (1349) | miranpozar |
» | monitor 19'' CRT: katerega in kjeOddelek: Kaj kupiti | 2319 (1892) | Zheegec |
» | Izbira med 19-palčnikiOddelek: Kaj kupiti | 3556 (2711) | dexterboy |
» | 19" monitorjiOddelek: Kaj kupiti | 1934 (1321) | ThARippA |
» | razlika med samsung 959NF in 957DFOddelek: Strojna oprema | 1349 (1186) | Matevy |