» »

Nore ideje - sestaviti lastno napravo, ki poganja Android

Nore ideje - sestaviti lastno napravo, ki poganja Android

roli ::

Kot vedno imam jaz ponovno noro idejo. Vsak dan dobim kako idejo za tak nor projekt tokrat je bila ideja narediti lastno napravo, ki poganja Android ali nek drug Linux OS za take naprave. Morda nisem resen, morda sem saj še sam ne vem. Torej kolikor sem gledal so kaki ARMi precej poceni (en primer). Poleg tega seveda rabiš še nek RAM kater kolikor sem videl tudi košta tam par EUR. Ter seveda nek EEPROM v katerega gre OS in podatki, potem seveda sledijo še LCDji in ostali moduli. Potem pa rabiš še kako tiskano ploščo kjer so narejene povezave med temi zadevami - seveda je največji problem ravno v tej, ker zadeve narejene dobiš samo v raznih development kitih, ki pa koštajo po 300EUR. Tako me zanima, če ima kdo kak link kje bi dobil kaj več informacij o tem.
http://www.r00li.com

Isotropic ::

š-arm?

roli ::

Vsekakor zanimiva ideja samo ni pa to ravno to kar bi rad. Ker če gremo gledat, da bi jaz rad naprimer android (seveda z GUI) verjetno takale plošča krepne.
http://www.r00li.com

misek ::

Odvisno kaj bi rad s takšno napravo glede na to, da jo lahko dobiš že za kakšnih 150 € (Smart Devices Smart Q5).

roli ::

Naredil svoj mobitel:D? Ja seveda naprave lahko dobiš narejene. Ampak samo zadevo bi bilo zanimivo delat. Seveda je to z mobitelom bolj kot ne šala čeprav verjetno nebi bil problem vtakniti tudi kakega GSM čipa not. Problem so bolj ostale zadeve. Kje dobit kako idejo kako bi izgledala plošča za en tak ARM kot je zgoraj na linku? Kako se potem programira te ARM procesorje - preko debuggerjev ali kako drugače? Če bi naprimer hotel tak procesor kako za hudiča se to prilota na ploščo? Glede na to, da je zadeva SMD je problem že večji, to da ima 500 nogic pa verjetno pomeni da je kaj takega ročno težko naredit? A obstajajo kaki socketi za to. V glavnem nekaj takih informacij da vidim, če bi bil projekt sploh izvedljiv.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

roli ::

No ja uspelo mi je izbrskati tole zadevo:
http://beagleboard.org
Gre se za ploščico male velikosti, ki jo poganja 600MHZ ARM. 128MB RAMa, preverjeno deluje z androidom. Sedaj treba najti samo še primeren LCD zaslon pa kako mini tipkovnico in vse skupaj sklamfati skup:D.
http://www.r00li.com

cojss ::

zanimiva ideja.

po mojem bi bil idealen kakšen touchscreen lcd. kakšno velikost zaslona pa predvidevaš za to tvojo napravco?

za tipkovnico bi blo pa treba malo pogledat okrog, vem pa da so imeli včasih ericssoni zanimive tipkovnicve za svoje mobitele še v časih regelj.

roli ::

Well tudi za LCDje sem našel nekaj informacij:
PSP 4.3" zaslon
TouchScreen dodatek za zgornji zaslon

Tipkovnico (ki sicer v primeru touchscreena ni nujno potrebna ampak recimo, da bi lahko bila) pa bi morda raje kako QWERTY. Če bi mi uspelo dobiti kako nadomestno tipkovnico za HTC G1 bi bilo dokaj dobro. Ampak tipkovnica ni tako pomembna tukaj - z vezanjem LCDja bi se malo j*** čeprav se da narediti. Celo so bili že projekti, ki uporabljajo zgornji beagleboard in PSP LCD.
http://www.r00li.com

misek ::

Najprej se je potrebno vprašati, kaj želiš sploh doseči z napravo. Glede na to, da lahko za podoben denar dobiš že narejen izdelek, kjer gor teče operacijski sistem, potem nima smisla. Če pa bi rad naredil nek nov izdelek, ki bi potreboval posebno obliko strojne opreme, potem ok.

LuGi ::

PSP LCD gre tudi ceneje.. za celih 47 dolarjev ceneje,.. >> http://www.dealextreme.com/details.dx/s...

To je vse iz moje strani =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podpore za Windows 10 Mobile bo konec, Microsoft priporoča Android ali iOS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
10319504 (14057) cekr
»

Prodali že dva milijona Raspberry Pi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
8824765 (19662) hojnikb
»

Microsoft Surface, drugič (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
18439976 (31867) CaqKa
»

Kako naredit svoj tablični računalnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
131208 (927) techfreak :)
»

Open Pandora - nova prenosna konzola

Oddelek: Konzole
121644 (1424) ronaldo

Več podobnih tem