» »

SD ali katerakoli druga pomnilniška kartica kot backup nosilec

SD ali katerakoli druga pomnilniška kartica kot backup nosilec

T-Majo ::

Razmišljam, da bi za prenosnika kupil SD 8gb kartico za razne backupe, ki jih sedaj devam na USB kjuč (večje pečem, na DVD-je). Gre za razne datoteke, ki so še v obdelavi.

Zakaj sem prišel na to ideo?

Zaradi dveh razlogov:

a) prenos podatkov je dosti višji kot preko USB

b) kartica se skrije v čitalec, ki je vgrajen v sam prenosnik in je praktično nevidna

Glede na to, da pa imam možnost odstranit DVD enoto, mislite, da bi bilo bolje kupiti še en HDD?

Galaxy ::

a) prenos podatkov je dosti višji kot preko USB

na žalost zgrešena misel. Razen če kupiš kakšne extremne serije SD.

Pyr0Beast ::

No go. Kupi hitrejši usb-ključ. Patriot Porter XT je super.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Karen ::

Za resen backup to ni (enako kot usb ključ ali zunanji/notranji HDD). Glej DVD optične medije za resen backup. Nekaj argumentov proti kartici: res je da jo lahko skriješ v notebook, ampak če ti ga ukradejo/ti zgori ipd.), si lahko kartico vtakneš na isto mesto kot disk - beri uporabno ogojno samo, če je crknil trdi disk, kar je samo eden od (manj) možnih scenarijev. Pomnilnik ni bil mišljen kot obstojen medij (niti v ključu, niti na kartici), enako ne HDD ker je medij ki se skoz vrti.
Raje razmišljaj v smeri: remote backup-a (arhiviranje na drugo lokacijo) ali reden arhiv na DVD plošček s shrambo na remote lokaciji ali dveh. Vse ostalo je žal polovičarska rešitev.

WinXP ::

To je res,kar se tiče backup-a na DVD medije vendar bi rad povedal/svetoval iz svojih izkušenj
da tudi DVD mediji NISO STABILNI,ker se opraskajo ali kako drugače postanejo neberljivi.
Imam primer ko ne morem nikakor prenest z enega DVD podatke,oz.ga laser prebira in prebira v nedogled...

zato sem se odločil da začnem VSE SVOJE PODATKE (mp3,software,filmi,drugo) ARHIVIRATI NA DODATNI
TRDI DISK.Disk je vseeno najboljša rešitev,če slučajno otkaže -1x otkaže,DVD-R mediji pa te lahko
izneverijo že po 5-6 kratni uporabi (read/write) zaradi praskic,ki jih laser težko oz.vse težje prebira.:)

Tomay ::

Tudi dodaten disk lahko crkne.
Jaz imam v prenosniku 8gb sd kartico. Res je, da te ne reši pred krajo prenosnika a zame je že dovolj če ohrani vsaj aktualne podatke, če mi crkne disk. Za pravi backup pa imam Linux strežnik 2x1,5TB diska v raid1 (mirror).
V tem strežniku sta mi hkrati crknila 2 1TB diska tako, da tudi če zapisuješ na več diskov hkrati podatki še niso varni. Vprašanje je samo koliko si za varnost pripravljen plačati.
Voodoo 4Ever

Pyr0Beast ::

Heh. Zanimivo, sam preprosto nimam skoraj nič pomembnih podatkov za backup :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Okapi ::

Vsak si pač backup priredi svojim potrebam, podatkom in načinu dela. Backup na DVD je v večini primerov tako neroden, da ga verjetno ne boš izvajal redno, poleg tega pa DVD ni nič bolj zanesljiv nosilec kot kaj drugega. Backup na kartico je IMHO za sproti na prenosniku čisto OK, proti kraji računalnika se moraš pa zavarovati tako, da recimo enkrat dnevno backup narediš še nekam drugam. Jaz recimo uporabljam dve oblačni storitvi (tudi za sproti).

O.

dba ::

kateri dve storitvi pa?

Okapi ::

Dropbox in Syncplicity. Pri obeh imaš po 2 GB brezplačno in samodejno sprotno sinhronizacijo.

O.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk za življenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7810349 (7537) Jst
»

Uporaba USB ključev ali SD kartic kot backup?

Oddelek: Pomoč in nasveti
326673 (5923) energetik
»

Nova anketa: je DVD/Blu ray enota (že) odveč? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostalo
10028222 (25694) kuglvinkl
»

Blu-Rayi cenejši, a nepriljubljeni (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
5310313 (7533) Gregor P
»

300 GB holografski CD

Oddelek: Novice / Diski
394624 (2960) driver_x

Več podobnih tem