Forum » Pomoč in nasveti » Zelo glasen ventilator
Zelo glasen ventilator
g. Oden ::
Pred kratkim sem kupil ventilator za ohišje 80x80mm in ga priklopil na kabel direktno iz napajalnika. Žal ne znam povedat koliko voltov premore ta priklop, ker se ne spoznam na te zadeve, dejstvo pa je, da je ventilator precej glasen. Pogledal sem vse možne priključke iz napajalnika in je ta edini, na katerega je mogoče ventilator priklopit. Pogledal sem tudi po matični plošči, če je tam kak priklop, pa nisem ničesar našel. Zdaj razmišljam, če obstajajo kaki pretvorniki med kabli, da bi mogoče ventilator poganjalo manj vatov in bi bil tišji. A me lahko kdo napoti v pravo smer, ker kot sem povedal se ne spoznam na kable in te zadeve.
Blinder ::
Pri kolko V pa dela original ventilator? Ker če je več ko 5V, pol ga lahko kar na 5V priklopi, da ga utiša.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
klol ::
Verjetno imaš ventilator 80 x 80 mm tej običajno delujejo na 12V DC (enosmerne).
Pri teh imaš priklop podoben kot je pri starih optičnih pogonih ali pa pri starih diskih to so Molex konektorji
Lahko pa imaš priklop za na matično ploščo, ki pa je manjši
Ventilator lahko ropota zaradi prevelikih obratov ali pa če ima že "zmatrane" ležaje. Če je ta ventilator nov lahko ropota zaradi prevelikih obratov.
Obrate ventilatorja pa se nastavlja v BIOSU ali pa s pomočjo nekaterih programov.
Upam, da sem kaj pomagal!
Pri teh imaš priklop podoben kot je pri starih optičnih pogonih ali pa pri starih diskih to so Molex konektorji
Lahko pa imaš priklop za na matično ploščo, ki pa je manjši
Ventilator lahko ropota zaradi prevelikih obratov ali pa če ima že "zmatrane" ležaje. Če je ta ventilator nov lahko ropota zaradi prevelikih obratov.
Obrate ventilatorja pa se nastavlja v BIOSU ali pa s pomočjo nekaterih programov.
Upam, da sem kaj pomagal!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klol ()
xsannyx ::
lahko pa da imaš preprosto tako glasen ventilator :D če si dal zanj manj kot 3EUR je verjetno kar precej glasen že po naravi :D
Opiši. Je glasen kot ventilator (vrtenje) ali kot kakšno cviljenje? Ker če je kot cviljenje bi ga lahko malo očistil ter podmazal.
Poskusi zategniti vse vijake, ki ga pritrjujejo ter kupiti kakšen anti vibracijski podložek. Da bi pa ventilator se zaradi prevelike napetosti tako hitro sukal pa ne vrjamem-po mojem mnenju si pravilno proklopil ventilator saj je samo možnost da ne dela ali ne dela. Če bi bila prevelika napetost bi se ventilator pač skuril. Tako da ali poizkusiš moje nasvete ali pa pogledaš koliko DB zvoka povzroči ventilator :D Če te to res tako moti pač kupi nov ventilator (20Db še niso preglasni)
Opiši. Je glasen kot ventilator (vrtenje) ali kot kakšno cviljenje? Ker če je kot cviljenje bi ga lahko malo očistil ter podmazal.
Poskusi zategniti vse vijake, ki ga pritrjujejo ter kupiti kakšen anti vibracijski podložek. Da bi pa ventilator se zaradi prevelike napetosti tako hitro sukal pa ne vrjamem-po mojem mnenju si pravilno proklopil ventilator saj je samo možnost da ne dela ali ne dela. Če bi bila prevelika napetost bi se ventilator pač skuril. Tako da ali poizkusiš moje nasvete ali pa pogledaš koliko DB zvoka povzroči ventilator :D Če te to res tako moti pač kupi nov ventilator (20Db še niso preglasni)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: xsannyx ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Menjava ventilatorja v napajalnikuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 7066 (3789) | radmannsdorf |
» | ventilator (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4906 (3351) | goku :) |
» | Napajalnik bi rad utišal (vendar ne dokončno)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2339 (1925) | frenk |
» | Shladiti OHIŠJE + info glede stabilnostiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1424 (1243) | OldSkul |
» | RABM DOBRE VENTEOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1231 (951) | Tomi |