» »

Stroški zdravniškega pregleda

Stroški zdravniškega pregleda

zelenjava ::

Pozdravljeni!

Zaposlil sem se pri delodajalcu gradbeništva, in pogodbo sem podpisal 4 dni potem ko sem začel dela,t 1 mesec poskusno in je že potekla.Sedaj po poteku mi ni dal nove, pa sem delal še 14 dni tako da potem sem mu rekel, da sem našel bolšo službo, in da pri njemu nebom več. tako da pogodbe nisem jaz prekinil, ampak mi je potekla. Podalšali je pa nismo.Ali sem mu dolžen plačati stroške zdravniškega pregleda.Razlog za odhod, je bil pa tudi nered v podjetju in zamudno plačilo.

w1: popravljen naslov teme

poweroff ::

Po moje nisi dolžan nič. Pogodba je potekla, on ti je ni podaljšal, ima, da ti izplača plačo (za čas pogodbe), če je fer, ti bo plačal še tistih 14 dni, sicer sta pa zaključila.

Če bo težil, mu reci, naj ti navede pravno podlago po kateri si mu ti karkoli dolžan. Če ti bo poslal kakršenkoli račun, ga obvezno PISNO ZAVRNI. (Napišeš, da smatraš, da nisi dolžan, oz. da do njega nimaš obveznosti in tudi napiši (vljudno) zakaj tako misliš.) Če računa ne zavrneš, lahko plačilo izterja od tebe, tudi če v resnici nisi dolžan.

Če se bo zakompliciralo (te bo recimo tožil ali pa ti grozil), boš pa moral do odvetnika. Grožnje pa prijavi na policijo.
sudo poweroff

innerspace ::

Delodajalec ti placa pregled, ker te ima za zaposlit...ce ti ne podaljsa pogodbe, je to njegova odlocitev, zato prevzema odgovornost za placilo vseh dajatev in dolgov, seveda tudi zdravniskega.
Lahko mu tudi reces, naj ti vrne izvide oziroma potrdilo da si opravil pregled, tako ti ga ne bo treba spet delat za novega delodajalca.
Ampak kot pravi Matthai, imej vse crno na belem, ker eni te znajo obracat.

MadMicka ::

Stroške zdravniškega pregleda v celoti nosi delodajalec, kot to določa 11. člen Zakona o varnosti in zdravju pri delu. Problem je, da delodajalec enostavno v takšnih primerih včasih odtrga od zadnje plače in potem se zaradi majhnega zneska in zoprnij z izterjavo redko kdo odloči za tožbo.

Če ti bo delodajalec kaj ostal dolžan in imaš nizke prihodke, lahko zaprosiš na delovnem sodišču za brezplačno pravno pomoč, tako da ne boš imel s tožbo nobenih stroškov.

Za tisti 14 dni, ko si delal, je pa itak jasno, da ti mora plačati. Če drugače ne, je dobro tudi na roko.

zelenjava ::

Problem je v tem, ker ko je meni poskusna potekla, sem ga vprašal takoj drugi dan ko je potekla kaj zdaj, ker je tista potekla odgovoril mi je, imam že novo pripravljeno v avtu. Ko bom šel iz gradbišča, pa te pokličem in greš zmano do avta, podpišeš in je zadeva rešena.Kar naenkrt ga ni bilo več na gradbišču. Drugič ko pride drugi dan, mu spet rečem isto, pravi da ma v avtu da bova podpisala.Potem spet zgine in ga ni.Potem sem ga klical in se ni oglasil, in sem prišel k njemu u pisarno, ker mi ni plačal in je potem rekel da bo v soboto. Spet ni bilo, potem je v nedeljo prinesel kar na roko.In povedal sem mu, v pisarni da sem našel bolšo službo in da pač pogodbe nebom podalšal.In on je meni na vsak način hotel vriniti pogodbo takrat, da jo podpišem. rekel sem da nemorem podpisati pogodbe, če zamenjujem službo. In sem mu omeniv zakaj ste pa takrat ko sem vsaj jaz 2 vprašal kdaj bomo podpisali, pa ste rekli da ko greste iz gradbišča da mi boste poklicali da podpiševa. Pa je rekel ja veš kaj pozabil sem imam povno glavo vsega.Potem je rekel evo zdej če hočeš. sem rekev da nemorem ker nenbom več v tej službi.In pravi ja kaj naj zdaj jaz, jaz imam stroške zdravniškega mi boš moral v celoti poravnati.Celo tako daleč se ej spustil, da je rekel da moram plačati delovno obleko in čevlje. Ampak sem mu dal vedeti da tako negre. In je potem ostav samo pri temu, da za zdravniškega da moram vrniti. Zato se zdaj k vam obračam po nasvete. Kako in kaj.Hvala za pomoč.

jype ::

Po zakonu ti ničesar ni treba vrniti delodajalcu.

poweroff ::

No, evo, kot sem predvideval. Jaz bi se mu vljudno zahvalil in nehal odgovarjati na njegove klice. :)
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plačilo službenega zdravniškega pregleda

Oddelek: Loža
4613611 (2713) BALIST4
»

kako prekiniti pogodbo za določen čas, denarno nadomestilo za brezposelnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8532839 (7431) St235
»

bolniška odsotnost - vprašanje...

Oddelek: Loža
476989 (4622) korenje3
»

Potek pogodbe za določen čas in denarno nadomestilo za brezposelnost

Oddelek: Loža
3710458 (8855) St235
»

Nepodaljšanje pogodbe za določen čas - povrnitev stroškov pregleda?!¨

Oddelek: Loža
52210 (1854) luksorzi

Več podobnih tem