» »

Verizon Droid je serija, ne le telefon

Verizon Droid je serija, ne le telefon

HTC Desire

vir: engadget

Desire v temi, SenseUI

vir: engadget
engadget - Težko pričakovani Verizon Drone oz. iPhone killer, ki bo obenem dvignil prečko pri zmogljivosti telefonov z operacijskim sistemom Android, ne bo edini mobilni telefon z Androidom v ponudbi Verizona, saj bodo ustanovili celotno linijo, ki se bo imenovala Droid. Motorola Sholes bo verjetno še vedno poznan kot Droid, znano pa je že, da se mu bo pridružil HTC Desire, ki bo poznan kot Droid Eris. Slednji bo očitno naprodaj že 6. novembra, medtem ko naj bi bila prireditev 28. oktobra namenjena izključno Motoroli Sholes. HTC Desire so, celo z logotipi Verizona, že opazili v divjini, nekaj več podatkov pa imajo spet pri Boy Genius Report. Mobilni telefon bo v tej obliki imel Verizonovo različico 3G povezljivosti, je brez tipkovnice ter je opremljen s HTCjevim SenseUIjem. Podatkov o zmogljivosti, velikosti in ločljivosti zaslona žal še ni, a bodo znani že čez dober teden. Kot je običajno za HTCjeve Android naprave, je pod zaslonom mogoče opaziti tudi kroglico za navigacijo. Predogled Motorole Sholes so pri Boy Genius Report pripravili že pred dnevi, tokrat pa so ga še nekoliko razširili po nekaj dnevni uporabi. Nad telefonom so še vedno navdušeni, kar pomeni, da zmogljivosti ne gre pripisati le wow faktorju. Po njihovih besedah naj bi bila napovedim navkljub tipkovnica že dokončana. Uradne specifikacije si je bilo za kratek čas mogoče ogledati tudi na pobegli uradni strani, na srečo pa so stran poslikali pri Engadgetu.

31 komentarjev

__Devil__ ::

waaa.. Kako se razširjajo ti telefoni :P. Zakon!! :D

Good Guy ::

zgleda kr vredu...

je mogoče kje na netu kšn seznam telefonov ki uporabljajo androida?

pa če se da kšno od teh zadev v slo kupit?
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

hooger ::

zgleda kr vredu...
je mogoče kje na netu kšn seznam telefonov ki uporabljajo androida?
pa če se da kšno od teh zadev v slo kupit?


http://www.gsmarena.com/results.php3?sN...

http://www.mobisvet.com/

Relanium ::

Fajni mobiteli :)
Zaka še ljudje pol kr kupujejo iTelefon, če je pa taka izbira :P

Good Guy ::

zgleda kr vredu...
je mogoče kje na netu kšn seznam telefonov ki uporabljajo androida?
pa če se da kšno od teh zadev v slo kupit?


http://www.gsmarena.com/results.php3?sN...

http://www.mobisvet.com/


hvala
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

borchi ::

> Zaka še ljudje pol kr kupujejo iTelefon, če je pa taka izbira

ker ti fajni telefoni niso tako zelo fajni. ker stanejo praktično isto kot jesusPhone. ker je OS na jesusPhone-u še vedno precej pred androidom...
l'jga

AndrejS ::

Problem telefonov z androidom in i-jajci je vzdržljivost baterije. Polniš vsaki dan !

dbevfat ::

Problem telefonov z androidom in i-jajci je vzdržljivost baterije. Polniš vsaki dan !

cena, ki jo plačaš za tak večnamenski telefon. Če samo kličeš in pošiljaš sms-je, ti baterija zdrži dlje, ampak v tem primeru takega telefona itak ne rabiš.
nvr2fat

AndrejS ::

Se vidi da še nisi imel takega telefona...

Bor H ::

iPhone zdrži pa kolk? Ne bučk prodajat, za Androide imaš večinoma lahko rezervno baterijo pri roki.

__Devil__ ::

IMO Če dobiš HTC Magic za 250EUR, se ti ne splača šitphone :D

borchi ::

js ti prodam magica za 250 eur.

zena ma iphone 3g in od kar je na porodniski, ga polni na 3-4 dni. pac si je izklopla push in 3g pa browserja in ostalih aplikacij tudi trenutno ne uporablja dosti. jaz pa sem lahko srecen, ce mi htc magic do vecera ne crkne. ce pa vse izklopis in ga imas samo za telefoniranje, je pa cisto odvisno od dolzine pogovorov. nic manj kot solidni dumb telefoni...
l'jga

Pyr0Beast ::

Solidni dumb telefoni zdržijo po cel teden.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

dbevfat ::

Se vidi da še nisi imel takega telefona...

Ne vem iz česa sklepaš, lahko pa ti povem, da napačno.
nvr2fat

borchi ::

> Solidni dumb telefoni zdržijo po cel teden.

no, vidiš kako dober občutek imam...
l'jga

ZaOstali ::

Kakršen koli telefon boš imel, je vse odvisno kako hitro si baterijo zjebeš.
Moj fon je zdržal 5 dni. Pol sem pa baterijo zjebal in zdaj sem srečen če zdrži 2 dni.

Jaka83 ::

Nokia E71 z vklopljenim 3G, WiFi, BT, dosti govorjenja in SMS-ov, pretakanje in branje mailov, srfanje po netu bolj malo (ni udobno, ampak če je nuja je nuja) - baterija zdrži cca 5 dni. Ko pride kakšen telefon z androidom ven, ki mu baretija zdrži vsaj toliko časa, bom prešaltal. Zaenkrat pa sem z E71 več kot zadovoljen.

opeter ::

Kako pa zjebeš baterijo?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Jaka83 ::

- priklopiš kontakte na 230 V. :evil:
- vržeš jo v slano vodo
- narediš kratek stik med kontakti
There are many ways.

Ampak najbrž je ZaOstali mislil na nepravilno polnenje, ki z novejšimi baterijami niti ne predstavlja več problemov (Li ion FTW).

waters ::

Mene pa zanima zakaj ste tako navdušeni nad Androidom? Je na vidiku že teliko aplikacij, je tako stabilen, ima daljše delovanje ali zato ker niste navdušeni nad Symbianom in Windowsom in si želite sprememb. LP

3p ::

Mene pa zanima zakaj ste tako navdušeni nad Androidom?


Najbrž zato, ker je jesusOSKernel based.

Ciklamen ::

waters, sam sem se navdušil nad Androidom kak teden pa pol nazaj, ko sem ga pri sošolcu sprobal (HTC Magic-a). Zadeva mi je delovala odlično, zelo odziven, izgledal je stabilen (sem ga vprašal kako je, pa je rekel da mu sploh ni žal niti centa ki ga je dal za telefon), sam se pa sedaj nagibam k nakupu HTC Hero-ta.

Za to se odločam iz lastnih izkušenj s OSjem, ne zaradi tega ker bi na netu nekje prebral da je pač tako zelo dober/slab.

Sem pa pogledal tudi review-e med iPhonom in HTC Herotom (Phonedog), zmagal je iPhone a le za malo (vsaj tako je rekel oni no). Je pa velik potencial Hero, bomo videli kaj bo.

Glede Android Marketa, se širi neznosno, verjamem da bo se še razširil bolj. Seveda moramo vzeti v obzir da je pri Android Marketu dosti dosti več FREE appsev kot plačljivih, za razliko od Appstore-a.

Za iPhone ne bom govoril, ker ga nisem fizično še preizkusil, zato ga tudi ne bom blatil ali poveličeval.
- End of the Post ->

__Devil__ ::

Že od včeraj brskam VELIKO pa android marketu, in še SPLOH nisem našel plačljive aplikacije. Skozi ko gre piše FREE, FREE, FREE.... Tako, da super tole. Pa res, na dan pride ful novih programov/iger. Res je zakon.

Trenutno oz. že cel dan berej/iščem, se jebem itd.. Postajam vse bolj živčen. In nevem kako naložiti Myhero ROM. Večina reče, da je ćist izi, pol pa začneš gledat videje, pa je kar nekaj.. Vse tak na hitro. No saj enkrat bo =). Mogoče še pred koncem leta ^^.

Lp

borchi ::

> Skozi ko gre piše FREE, FREE, FREE.... Tako, da super tole.

super bo, ko boš ugotovil zakaj je vse FREE, FREE, FREE... no, probaj najt eno plačljivo aplikacijo. npr. copilot live navigacijo, remote desktop/vnc klienta, quickoffice... o katerih slišiš na internetsih.

ne gre, ane... a se ti še vedno zdi tako super?!

btw, android market in aplikacije v njem so PODN proti iphone app store-u. na žalost...
l'jga

hooger ::

svašta.

Tvoja logika je pa taka, da je dobro samo tisto kar se plača.

Matty ::

svašta.

Tvoja logika je pa taka, da je dobro samo tisto kar se plača.


ne, ni dobro samo tisto kar se plača. Tudi nekatere free zadeve so odlične, včasih precej boljše kot plačljive.

imam pa raje IZBIRO. Raje kot samo free in omejena izbira, kot je ze omenil borchi imam tud jest raje app store, kjer lahko tudi kupiš zadevo če ti je všeč... In ja, če mi je program všeč, ga bom rade volje plačal! Za sam telefon pa na koncu koncev plačaš zelo podoben znesek.

Ciklamen ::

Ja, ampak pri AM (Android Market) že težko najdeš samo plačljivo aplikacijo, v tem je problem, ker je pač toliko zastonj :)
- End of the Post ->

borchi ::

> Tvoja logika je pa taka, da je dobro samo tisto kar se plača.

sklepaš po čem? dvomim, da par deset aplikacij, ki sem jih kupil za obe platformi, ni dovolj, da bi lahko brez prevelikega blefiranja trdil to, kar sem zapisal v prejšnjem postu.

ampak dobro, lahko da ti bistveno bolje poznaš oba store-a in aplikacije v njih... povej potem katere so tiste aplikacije na androidu, ki jih ni na iphone-u. in katere so tiste, ki jih na androidu dobiš zastonj, na iphone-u pa ne. pa jaz bi z veseljem plačal tist dolar ali dva, da bi le lahko kupil. pa ni. btw, če je kdo zmajeval z glavo nad iphone aplikacijami enostavno mora probat ene deset aplikacij, ki niso ravno top sellerji ali pa med top 10 free. nekatere aplikacije sploh nimajo vmesnika (dokler nisem tega vidu nisem verjel, da je možno), force close je stalnica, vse kar malo diši po grafiki je grozno počasno... jap, it's that bad.

> Ja, ampak pri AM (Android Market) že težko najdeš samo plačljivo aplikacijo, v tem je problem, ker je pač toliko zastonj :)

problem je, da moraš rootat telefon, naložit 3rd party aplikacijo (market enabler), ki jo moraš zagnat takoj po vsakem restartu telefona, da sploh lahko VIDIŠ non-free aplikacije!!! če slučajno pozabiš zagnat market enabler, se moraš spustit v terminal in spucat cache android marketa, restartat telefon... ampak ti tega verjetno niti ne veš...
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

Ciklamen ::

Zakaj bi pa moral vedet, saj tako ali tako nimam namena plačevati za aplikacije ;)
- End of the Post ->

hooger ::

pa saj v končni fazi je prav vseeno ali je zadeva plačljiva ali ne. Če te prepriča in jo potrebuješ, jo boš v vsakem primeru kupil. Je pa tudi res, da je Android šele na začetku razvoja in ima sigurno več možnosti za hiter razvoj kot pa Apple.

ALT ::

bomo vidli, so rekli slepi ane? :)

edit: slepi ni misljeno na privrzence linuxa/androida, da ne zanetim kakega flejma bvz :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ALT ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorola predstavila svetovni Droid 2

Oddelek: Novice / Android
255935 (4768) Lonsarg
»

Trojanec za Android

Oddelek: Novice / Android
215310 (4329) PrimozR
»

Predstavljen Verizon Droid, Googlova glasovna navigacija, druge napovedi

Oddelek: Novice / Android
233804 (3312) Mobidick
»

Android pridobiva na popularnosti

Oddelek: Novice / Android
294086 (2782) PrimozR
»

Verizon napovedal Droid

Oddelek: Novice / Android
303671 (2780) kopernik

Več podobnih tem