» »

Kako odstranim rebra z moje grafične?

Kako odstranim rebra z moje grafične?

Yoda Master ::

Imam voodoo-ja 3 2000 in ga bom navil. Ker ga mislim dosti naviti moram poskrbeti za hlajenje in zato bom dal stran rebra, ki so že na čipu in dodal nov hladilnik z vetilatorjem.
Kako naj odstranim rebra, ki so na 3Dfx čipu.
Rebra so trdno pritrjena na čip.:O

Hvala za odgovore!!! :)
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

l-note ::

Pravjo da jih je treba shladit (dat v hladilnik), ker (naj bi) "lepilo", ki je med rebri in elementom izgubilo "moč" pri nižjih temperaturah.
Bolj ko ga pa greješ, bolj drži.

Matek ::

jap, kot je reko I-link, čez noč ga daj v hladilnik, zjutraj pa pazljivo odstrani rebra. Vtakni ga med čip pa rebra (izvijač namreč:D), dobro je tudi, da ga malo podložiš, da ne boš čipa poškodoval, in pol z vseh strani malo privzdiguj, ter vrti rebra z roko sem in tja, pa bojo kmalu šla dol.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Golden eye ::

Pa ni nujno da ga daš čez noč dost je že 15 min!!!!;((

Lucio ::

Ja pa ne ga dat v hladilnik temveč v skrinjo.

HardwareMaster ::

Ti to kr z tekoćim dušikom poli, boš sigurn dol spravu:D!

BaRtMaN ::

Pa baje morš zavit v plastično vrečko vse.
A mi ta odvečna hladilna rebra prodaš? :\

Tic ::

Fantje: komplicirate. Za pu urce ga daš u hladilnik/skrinjo, nč ni treba u vrečko dat. Daš vn, umes dam čip in rebra kreditno katrico al pa neki, pa šraufncigar in pol pač stiškaš polhako, pa z useh strani to narediš i BOOOOM.... rebra so dol... Daš druga gor sz termalnil lepilom ali kombinacijo paste in sekundnega, položiš utež gor (enga suhega prašiča), pol pa pustiš čez noč al pa 2 dni da se res fino usede (v promeru termalne paste 2 dni). Zih je zihr!
8-)
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tic ()

fulgur ::

Želel sem z grafe odstraniti ventilator, pa je tako močno pritrjen, da ga ne morem odpuliti stran.

Imam sicer Asus EAH4850....

Kaj lahko naredim? Kupil sem namreč termalno pasto, sedaj pa tega ventilatorja ne morem dati stran. Obenem je bil ventilator na grafo privijačen z nekimi čudnimi šraufi (s spiralno žico) tako, da zdaj tudi teh šraufov ne morem več priviti nazaj.

Kaj lahko naredim?

Hvala

Heavy ::

Verjetno so tisti šraufi (z spiralno žico) plastični? Tisto so zatiči. Za jih odstranit, potrebuješ klešče, pa nežno stisneš konico (uporabi tanke klešče), tako da se stisnejo. Potem jih lahko z roko ven potegneš. Za jih dati notri pa jih nežno porineš skozi luknje dokler se ne konica na drugi strani razširi.

Ne, so čisto obični šraufi... jih ne moreš do konca notri zašraufati zaradi kovinske špirale, pa da si Bog

https://www.dropbox.com/s/kz5c77ueon4go...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fulgur ()

Heavy ::

Teh se celo spomnim iz moje stare 3850, pa sem na YouTubu dobil postopek kako hladilnik gor in dol dati.

Uf, sem cel youtube preiskal, pa nisem nič našel... tudi navodil za mojo grafo ne...

freesty ::

Ne vidim problema. Odvijacis sraufe in vzames dol ventilator. Ventilator je mozno, da se mocneje drzi, ker se je pasta zasusila in drzi skupaj. Malo probaj zasukat levo-desno pa bo slo dol. Za nazaj privijacit pa ne rabis do konca. Pac kolko gre na roke. Ne rabi se glava vijaka dotikat pcbja, saj tista vzmet skrbi, da je fixno.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Strah me je, da bom kaj odlomil :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje na temo termalnega epoksija

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81192 (1053) kewo
»

S čim prilepit rebra? (strani: 1 2 )