Forum » Programska oprema » Boot problemi,win problemi
Boot problemi,win problemi
para! ::
Imam eno težavo, za katero res ne najdem rešitve. Imam prenosnika Gericom Overdose III, na katerem so bili prednaloženi Windows ME. S prenosnikom sem dobil tudi boot cd z nemškimi (!!!) Windows ME. Vse lepo in prav, a povsod se najdejo težave: problem namreč nastane, ko želim na novo namestiti Windowse. Diska ne morem formatirati, ker mi Win98 Boot disketa napiše, da ne najde veljavne FAT32 particije (čeprav to imam). Druga možnost je (oz. bi bila), da računalnik zaženem z Win2k ali WinXP boot cdjem. In tu se še bolj zalomi: edini CD, ki ga prepozna kot "bootable cd-rom media" je original Gericom Boot CD z Windows ME. Ampak tudi s tem CDjem ne morem priti do command prompt vrstice. Program na Gericomovem CDju namreč avtomatsko formatira disk, skopira WinMe in to je vse.
Zdaj pa sprašujem vas: kako rešiti to zadevo??? Rad bi imel EN SAM operacijski sistem. WinMe ne morem upgradati z nobeno verzijo Windowsov, ker želim imeti angleške (nemških winsov ne moreš upgradat z angleškimi).
Ali je možno, da ima računalnik v sebi blokado za boot CDje in sprejema samo Gericomov CD???
Kaj mi je storiti ne vem, kot edino preostalo možnost vidim, da zapečem boot datoteko za Win2k na CD in probam boota še s tem CDjem. Z WinXP bootable CD verzijo tega namreč ne morem.
Ali je Win2k bootable CD tudi instalacijski CD, ali moram imeti 2 posamezna CDja? In, če kdo morda ve točen URL za download teh boot fajlov...
Za nekatere morda res neumna vprašanja, ampak jaz sem že skoraj obupal nad vsem skupaj.
PS: ali je možno narediti Clean Install in imeti dual boot, zatem pa uninstallirati stare winse?
Hvala za odgovore,
Jazz
Zdaj pa sprašujem vas: kako rešiti to zadevo??? Rad bi imel EN SAM operacijski sistem. WinMe ne morem upgradati z nobeno verzijo Windowsov, ker želim imeti angleške (nemških winsov ne moreš upgradat z angleškimi).
Ali je možno, da ima računalnik v sebi blokado za boot CDje in sprejema samo Gericomov CD???
Kaj mi je storiti ne vem, kot edino preostalo možnost vidim, da zapečem boot datoteko za Win2k na CD in probam boota še s tem CDjem. Z WinXP bootable CD verzijo tega namreč ne morem.
Ali je Win2k bootable CD tudi instalacijski CD, ali moram imeti 2 posamezna CDja? In, če kdo morda ve točen URL za download teh boot fajlov...
Za nekatere morda res neumna vprašanja, ampak jaz sem že skoraj obupal nad vsem skupaj.
PS: ali je možno narediti Clean Install in imeti dual boot, zatem pa uninstallirati stare winse?
Hvala za odgovore,
Jazz
Death before dishonor!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | iz linuxa v windows xpOddelek: Pomoč in nasveti | 2180 (1828) | barbm |
» | [Windows][XP] Format diska in namestitevOddelek: Operacijski sistemi | 3215 (3024) | slowie |
» | Instalacija XP brez disketarjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1637 (1227) | Easy D |
» | Nero&boot-CDOddelek: Programska oprema | 901 (735) | sebo7777 |
» | win2k setup helpOddelek: Pomoč in nasveti | 2053 (1839) | alien-w |