» »

prenosnik za studio

prenosnik za studio

tey007 ::

zdravo. iščem prenosnik, ki bi bil najprimernejši za snemanje in uporabo v glasbenem studiu. ker o prenosnikih za glasbeni studio nimam pojma, bi rad, da mi vi predlagate kakšne aparatke :).

Naabo ::

Odvisno kaj točno boš počel in katere programe boš uporabljal. Če ti denar ni ovira, potem ne moreš faliti z Macbookom (Logic je eden najbolj popularnih DAW-ov v produkcijskem svetu). Če imaš omejen budget, potem glej (PC) čimboljši procesor (predlagam Intelove-idealna izbira bi bil štirijedrnik, ampak mislim da je to bolj redkost in verjetno tudi ni poceni), vsaj 4gb rama, disk po možnosti s 7200rpm, ustrezni priključki (firewire, št. usb priključkov, ExpressCard za razširitve). Prav ti bo prišla tudi čimvečja resolucija ekrana (vidiš več kanalov miskerja naprimer, ali večji del sekvencerja za aranžma itd.). Na koncu ti pa svetujem, da prenosnik kupiš le če ga res potrebuješ, oz. ga boš prenašal okoli, ker je vedno mnogo slabša izbira kot desktopi (osebna izkušnja).

tey007 ::

prenosnik potrebujem, ker ne morem vedno v studio nesti kište. sedaj naredim stvar doma in potem v studio nesem posnetek in če mi ni všeč, moram zopet doma na desktop. rad pa bi nesel sabo računalnik in v studiu popravljal zadeve, če mi ne bi bile všeč. mogoče bi tudi nekega dne snemal (priključil mešalko, si od kolega sposodil studijske mikrofone in sam posnel nekatere zadeve). bom malo pobrskal okrog, kater laptop bi bil najprimernejši, glede na to, kar si mi svetoval :)

Naabo ::

Glede na tvojo situacijo je prenosnik verjetno res prava zadeva. Še enkrat bi ti predlagal macbooka in osx zaradi svoje robustnosti in stabilnosti (stvar je res narejena za audio streame v realnem času, med tem ko winsi zahtevajo nešteto tweakov, pa še vedno ne deluje tako kot bi si želel). Sam imam recimo tudi ThinkPada R61, ki je super prenosik, ga ne zamenjam, čeprav moram zaradi študija uporabljati tudi macbooka, a žal ni najbol primeren za produkcijo (no, če smo iskreni je bolj problem v winsih). Da ne bo pomote, tudi na desktopu imam visto za produkcijo, je pa zaradi močnejše mašine precej bolj znosno.

Koliko si pripravljen vložiti v prenosnika? Glede prenosljivosti, kakšen ekran si želiš, je 17" preveč?

tey007 ::

pomojem bi bil 17'' kar super. itak, v avto, iz avta v studio in potem spet v avto ter nazadnje v stanovanje. tako da ni problem v 17'' :). tale mi nekako skoraj še najbolj diši klik

Naabo ::

Moram reči, da nimam pripombe na prenosnik. Sliši se kot super nakup.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Professionalni monitor za video obdelavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7312440 (10653) Zheegec
»

Macbook Pro ali navaden prenosni računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5612843 (11499) Michaelosz
»

Računalnik za net in ustvarjanje glasbe?

Oddelek: Kaj kupiti
206760 (6368) guest #44
»

Kateri prenosnik za glazbeno produkcijo?

Oddelek: Kaj kupiti
313118 (2509) klinker
»

Snemanje vokala?

Oddelek: Zvok in slika
235219 (4931) zcetrt

Več podobnih tem