» »

Goljufije pri nagradnih igrah

Goljufije pri nagradnih igrah

Inja ::

Zdravo!
Zanima me vaše mnenje glede tega kar je v naslovu.
Kakšne so možnosti v primeru suma na goljufijo (recimo da je nekomu uspelo shekat sistem in si priredit rezultate). Če o tem obvestiš organizatorja, ali je on dolžan to preveriti in ukrepati v primeru, da je bil sum utemeljen?

blackbfm ::

A se ti ne zdi?:)

Inja ::

Zdi se mi že... :)
Ampak bi rada kakšno malo bolj natančno mnenje, morda celo iz izkušenj. Ali se da po pregledu rač. sistema ugotovit, da se je dogajalo kaj sumljivega in kakšne bi bile lahko posledice za kršitelja?

blackbfm ::

Recimo pri igrah na srečo (casino, loterija), je vse strogo določeno kaj in kako se vse zapisuje, in vse mora bit inšpektorju vpogled kadarkoli. Bolj točno opiši tvojo situacijo. Nevem kako gre stvar v praksi...verjetno noben, ki se s takimi stvarmi ukvarja ne bi hotel imet slabe reklame:P

Inja ::

Ne želim biti preveč natančna, ker bi potem neposredo poimensko obtožila določene osebe. Konec koncev se lahko tudi motim, čeprav sem zelo prepričana, da se ne. Je tudi nekaj čudnih naklučij, ki potrjujejo moje domneve. Gre za nagradno igro preko interneta pri kateri imam občutek, da je nekdo tik pred iztekom uletel in si s pomočjo hekanja priboril prvo mesto.

blackbfm ::

Tole prek interneta ni tak resno, če gre za eno navadno nagradno igro. Je pa dosti teh stvari slabo narejenih ja, tako da se da pri kakšnih igrah kar lahko pridobiti točke/glasove/whatever..

Inja ::

Ja.. sej vem.. Sam ta igra je bila kar resna in če so moje domneve pravilne sem bila oškodovana za zelo lepo nagrado v vrednosti 500EUR. :'( Zato zdaj razmišljam ali naj lepo požrem in pozabim. Pač se je znajdu... Morda se sliši hecno ampak kljub vsemu nekak ne želim škodovati (umazati "dobro" ime :D) osebi, ki je pravzaprav oškodovala mene.
In vprašanje če bi organizator sploh odreagiral..

nobodyelse ::

Kakor razumem je bila nagradna igra potem neka online igra in nagrado je dobil tisti, ki je osvojil najvec tock recimo? Ko mas take domneve mail nikol ne skodi :)
Btw. kle majo res cool nagradne igre.

shark_nm ::

a se še komi zdi ali je tukaj prvo mesto prirejeno? http://www.niveaformen.si/spomin . Ful mi je čudnu da bi tole lahko končal v 30 sekundah. Pomoje če samo greš po vrsti in odpiraš eno pa po eno ti ne rata jih odpret vseh v 30 sek.

msjr ::

Seveda se da, sam sem naredil že par on-line (nagradnih) iger. Pri igrah na čas imaš vedno minimalni čas v katerem se jo da izvesti, pri ostalih nek maksumum točk, ki se jih da doseči v določenem času. Minimalnemu času oz. maksimumu točk se lahko približa, oz. ga lahko doseže le bot (program ki igra igro, ki ga uporabljamo tudi za testiranje).

Če se pojavijo predobri rezultati se jih ne upošteva pri nagradah oz. se že v osnovi blokira ip (ter seveda osebo in e-mail naslov).

Pri igrah v katerih velja žrebanje oz. glasovi uporabnikov, se blokira oz. ne upošteva glasove/vnose, za katere se da sklepati, da niso bili poslani iz obrazca v spletni igri (avtomatični post).

Seveda se da glasovati prek različnih proxijev in z drugimi variantami generiranja ip-jev, vendar se da videti iz vnosov (konstantno glasovanje iz različnih koncev sveta), da je nekdo uporabil ta sistem. V glavnem ne more biti kar naenkrat tvoj izdelek všeč Indijcem, Madžarom, Kitajcem, Avstralcem in to vsem naenkrat, ne glede na časovni pas... (a ne, Medopedo :))

Je pa v Sloveniji trend da bo "igrco raj naredu od brata prjatu za četrt cene", tako da se po moje lahko obrišeš pod nosom za kakršnokoli resno post-mortem analizo.

Popravek: par typotov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: msjr ()

d0rK ::

AFAIK se da flash igre upočasniti. Ali tako da zadevo odpreš na antičnem računalniku ali pa z nekimi drugimi triki.

msjr ::

d0rK je izjavil:

AFAIK se da flash igre upočasniti. Ali tako da zadevo odpreš na antičnem računalniku ali pa z nekimi drugimi triki.


A pa si ti bral kaj sem napisal: Če se pojavijo predobri rezultati se jih ne upošteva pri nagradah oz. se že v osnovi blokira ip

Avenger ::

Če si imel v šoli pri predmetu povprečne ocene in za naslednji test poznaš vse pravilne odgovore, boš načrtno nekajkrat usekal mimo pa bo vse kul. Igro upočasniš in narediš eno ali dve napaki, pa je stvar rešena. Takih stvari pa potem ne moreš več filtrirat - če odrežeš vse kar je nad 99,5% bi nekdo na ta način zadel 98% in bi zmagal. Ali pa poskušal še nekajkrat, z razponom napak.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

d0rK ::

In kaj potem ce si to napisal? Opisal sem mozen nacin goljufije sharku.

msjr ::

True, goljufati se da vedno, tudi na bolj sofisticirane načine. Zaradi takih stvari jest strankam raje predlagam takole:

- Rezultat v igri ne vpliva na žrebanje
- V žrebanju sodeluje en e-mail samo 1x (pa še tukaj se najdejo psihoti, ki si odprejo 200 e-mail forwarderjev, če je le nagrada dovolj privlačna)

msjr ::

Namesto da nakladam, naj še da odgovorim:

Če o tem obvestiš organizatorja, ali je on dolžan to preveriti in ukrepati v primeru, da je bil sum utemeljen?


Na kratko: Ne, če tega ne prepoveduje v splošnih pogojih, ni dolžan ukrepati. Če so splošni pogoji prepisani in slabo napisani, tako da ne prepoveduje avtomatičnih/nepravilnih in podobnih vnosov pa naj tudi ne bi smel (italcs, ker se take izjave da vedno spodbijat).

Vikking ::

Kar veliko flash iger je narejenih tako, da se rezultat da prirediti s Firefox-ovim dodatkom. Kar popularna zadeva.

shark_nm ::

hmmm ali je sedaj izvajalec igre dolžan tistremu ki ima najboljši rezultat izročiti nagrado. V pogojih ne vem če imajo karkoli napisanega o goljufanju ali pomaganju z skriptami itd... Bedarija od niveje...bolj da bi blo na žreb pa še to po EMŠO tu in ne po mejlih....

wechta ::

Sam klele majo res kul nagradne igre, pa še redno jih osvežujejo. Thnx nobodyelse :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nagrada - plačilo dohodnine

Oddelek: Loža
3412280 (7540) St235
»

Nagradna igra in pravila

Oddelek: Loža
6878 (639) T0RN4D0
»

CocaCola - iPod Touch nagradna igra

Oddelek: Loža
63833 (3305) s57sxs
»

Verodostojnost nagradne igre "Mi smo družina" na Radio Center ?

Oddelek: Omrežja in internet
112662 (2174) space_monkey
»

Zaho in nagradna igra za LIDL?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
576669 (4488) smash

Več podobnih tem