Forum » Strojna oprema » Za kaj služi ta PCI kartica?
Za kaj služi ta PCI kartica?
WinXP ::
Zheegec ::
To je malo starejša mrežna kartica... Ima še stari priključek. [edit] eh, too late.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
tony1 ::
use wiki, in glej 10base-2... Madona, 10 let nazaj smo čez tako mrežo čisto normalno igrali quake :-D
Kaj bi potem lahko dosegel s tako povezavo (kolikšno hitrost)...10 let nazaj? Ojoj...To pol noben več ne uporablja?
MIHAc27 ::
kartica je še čisto uporabna.. če ni 10/100 je vsaj 10Mb... kar pomeni da lahko vlečeš z 1mb/s brez težav po mreži oz po internetu.
T(he) Boss ::
Če se ne motim, potem to ni PCI ampak je ISA vodilo. Da boš pa našel matično ploščo s tem vodilom, pa že moreš skoraj it v muzej
boogie_xlr ::
Jaz imam eno za PII, ko še ma ISA sklop, vendar ne dela več. PII je pa že kar staro, ja. Ka PIII so še imele ISA slote?
Tomas 33 ::
Sem imel tudi PCI verzije teh kartic.
Lepi časi so bili, ko ti je zaradi slabo privitega terminatorja mreža delala na vsakem drugem računalniku oz. s kakšnimi drugimi čudnimi simptomi.
Lepi časi so bili, ko ti je zaradi slabo privitega terminatorja mreža delala na vsakem drugem računalniku oz. s kakšnimi drugimi čudnimi simptomi.
crayz43 ::
sam imam še delujoč računalnik s to kartico, kartica ima PCi vodilo in ne ISA al nekaj podobnega kar sem zasledil ob branju,
karafeka ::
Če se ne motim, potem to ni PCI ampak je ISA vodilo. Da boš pa našel matično ploščo s tem vodilom, pa že moreš skoraj it v muzej
Zgoraj na sliki, je kartica za PCI vodilo, za ISA bi morala biti 2x daljša.
Pa o kakšnemu muzeju govoriš ?? Jaz imam računalnik s plato z dvema ISA slotoma.
Če je to za muzej, kaj je potem to ?
Brane2 ::
VESA Local Bus = VLB
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
ender ::
Heh, zelo podobno VGA kartico sem imel v svoji 486-ki.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Zheegec ::
Ja, PCI mrežna kartica je, kaj te sploh še zanima?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
ender ::
Realtek 8029, NE-2000 kompatibilna.
There are only two hard things in Computer Science:
jype ::
ender> Realtek 8029, NE-2000 kompatibilna.
To je to, ja :)
WinXP> Zanima me v čem jo lahko ponucam še? Če se da...če ne pa ne,a ne...Hvala.
V zabojniku za elektronske odpadke.
To je to, ja :)
WinXP> Zanima me v čem jo lahko ponucam še? Če se da...če ne pa ne,a ne...Hvala.
V zabojniku za elektronske odpadke.
Jst sm vklopil LAN internet na njo od T-2 in dela hitro isto kot un Ethernet na matični plošči.Piše mi da je 10 Mbps! Kako je pa s tem izhodom (bunko) bom pa še preveril,zdaj laufam LAN prek njega.
boogie_xlr ::
100Mbit/s = 12.5MB/s
10Mbit/s = približno en megabajt na sekundo
Meni v študenskem domu včasih vleče 10MB/s prek FTP (ubuntu) Menim, da bi šlo več, če bi imeli gigabitni router/switch in cat6 kable.
10Mbit/s = približno en megabajt na sekundo
Meni v študenskem domu včasih vleče 10MB/s prek FTP (ubuntu) Menim, da bi šlo več, če bi imeli gigabitni router/switch in cat6 kable.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boogie_xlr ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matična plošča - pomnilnik - grafičnaOddelek: Kaj kupiti | 1038 (859) | kmetek |
» | Prenosnik Lenovo 3000 n500 tezavaOddelek: Strojna oprema | 8030 (5025) | mare87 |
» | SCSI in IDE kontroler -dodatni KRMILNIKOddelek: Strojna oprema | 973 (926) | imallears |
» | TEŽAVE??? Stari PCI na novi PCIOddelek: Pomoč in nasveti | 1591 (1398) | amigo_no1 |
» | COMPEX ReadyLINK RL2000AOddelek: Programska oprema | 1222 (1180) | mazy |