» »

Kako sem popravil Teac cd-rom 40x

Kako sem popravil Teac cd-rom 40x

ABX ::

Čez noč mi je Teac cd-rom nehal brat cd-je.
1. Sem update-al firmware, cd-rom je zelo počasi začel brat cd-je.

2. Sem odprel cd-rom in pihnil v režo.

Spet dela kot nov.

Upam da pomaga še vam.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

tec ::

Meni ponavadi pomaga, ce ga razdrem in laser ocistim.

b ::

Meni se je enkrat nabralo ogromno svinjarije na vodilu, po katerem tece glava z laserjem.

To sem odkril, ko sem mislil da je cd-rom fuc in sem ga odprl. Potem je delal se kar precej casa :-)

lp,
Borut.

bf4ed ::

:D Jaz sem pa 4x samo odprl pa malo pogledal not pa je spet delovalo prej pa sploh ni našel cdja.Nič mi ni bilo jasno!

Potem pa en dan sem se spomnil da je mogoče kabel zjeban, pa sem pri vsakem jablu dal listek papira vmes da je mel boljši stik s konektorjem:)).

In še danes dela!

Tak če ti še enkrat crkne napravi kaj sem jaz napravil.8-)

freejack ::

Mah sej je veliko takih drobranir ki zagrenijo delovanje cdroma. Sam jih "popravljam" že par let, pa mi jih je velik tud uspelo popravit. Razen ko je šlo za napajanje, tam se nisn ukvarjal, sn ga kr za rezervne dele ponucal. :D Sn glih včeraj bentil kk slabo spet dela cd-rom, sam se mi ga ne ljubi razstavljat. Bom že 1x, ko bo neznosno. :D

Matek ::

heh, meni je pa discman ful slabo delal, včasih je rabo minuto, dve, da je začel delat, pa sem samo ga razdr, pa spravo vem polno praha, pa je spet delalo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

bking ::

:( A bi mi lahko kdo povedu, kje bi dobu za teaca CDR-W524E original firmware, se pravi verzijo 1.0A.
Zdej mam gor verzijo 1.0D, pa mi ne dela k sm neki narobe naredu.:O :'(

bf4ed ::

Na Teac ftp če še nisi pogledal!

Han ::

bking, piši na Email-Support ali nesi pečko na servis. Druge poti skorajda ni. Originalni firmware 1.0A ni na voljo.

Teac je nekoliko popravil flash na verzijo 1.0D. V datoteki sta oba firmwara - 1.0C in 1.0D. Mogoče boš lahko še enkrat flešnil...

Še tri povezave za firmware: 1.0A -> 1.0C, 1.0C in 1.0B ali C -> 1.0D.

V prihodnje: natančno preberi navodila predno se lotiš posodabljanja firmwara. Predvsem ne pozabit izklopit DMA oz. nastavit PIO način prenosa podatkov za pečko pred flashanjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Glasbeni cd-ji

Oddelek: Pomoč in nasveti
222356 (1876) icek
»

Vprašanje za lastnike Teacovega 40x pekača...

Oddelek: Kaj kupiti
452807 (1929) Sergio
»

TEAC 24x noče zapečt CD Texta!

Oddelek: Strojna oprema
151129 (904) Matek
»

Firmware Teac-a 540E ...

7997 (777) Han
»

Vaše izkušnje z raznimi CD-RW pogoni prosim (strani: 1 2 )

605875 (4868) ender

Več podobnih tem