Forum » Programska oprema » MS SQL Server 2005 Express
MS SQL Server 2005 Express
cikopero ::
Živjo!
Imam naslednjo težavo:
Uporabljamo Microsoft SQL Server 2005 Express Edition, ki ima omejitev velikost baze 4GB. Ker so v bazi podatki, ki jih lahko zbrišemo (pomembni so za debug), bi rad zbrisal te podatke.
Začel sem z ukazom DELETE ... WHERE..., vendar sem kasneje ugotovil, da ta ukaz dejansko ne sprosti prostora v bazi. Poizkusil sem tudi različne variante z ukazom COMMIT in nato shrink, vendar brez usepeha.
Delovalo je le:
BEGIN TRANSACTION;
TRUNCATE TABLE ime_tabele;
COMMIT TRANSACTION;
in nato shrink->database
Rezultat je za 95% manjša baza, vendar pri tem je bila izbrisana cela tabela, ne pa samo željeni del tabele.
Zanima me, kako bi zmanjšal zasedeni prostor tabele (velikost tabele) - resnično zbrisal del tabele.
Ko sem preveril s SELECT bi izbrisal min 75% tabele, torej tudi približno toliko baze.
Sem pa popolni novinec na področju SQL baze, tako da se učim/testiram na backup bazi.
Hvala za nasvete!
Lep pozdrav
Peter
Imam naslednjo težavo:
Uporabljamo Microsoft SQL Server 2005 Express Edition, ki ima omejitev velikost baze 4GB. Ker so v bazi podatki, ki jih lahko zbrišemo (pomembni so za debug), bi rad zbrisal te podatke.
Začel sem z ukazom DELETE ... WHERE..., vendar sem kasneje ugotovil, da ta ukaz dejansko ne sprosti prostora v bazi. Poizkusil sem tudi različne variante z ukazom COMMIT in nato shrink, vendar brez usepeha.
Delovalo je le:
BEGIN TRANSACTION;
TRUNCATE TABLE ime_tabele;
COMMIT TRANSACTION;
in nato shrink->database
Rezultat je za 95% manjša baza, vendar pri tem je bila izbrisana cela tabela, ne pa samo željeni del tabele.
Zanima me, kako bi zmanjšal zasedeni prostor tabele (velikost tabele) - resnično zbrisal del tabele.
Ko sem preveril s SELECT bi izbrisal min 75% tabele, torej tudi približno toliko baze.
Sem pa popolni novinec na področju SQL baze, tako da se učim/testiram na backup bazi.
Hvala za nasvete!
Lep pozdrav
Peter
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [SQL] primary key inkrementalno dodajanje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5394 (4584) | ejresnevem |
» | Nova različica podatkovne baze PostgreSQL 9.5 prinaša obilico novosti (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 17678 (14544) | McAjvar |
» | MSSQL začetnikOddelek: Programiranje | 1753 (1538) | nightrage |
» | SQL Visual Basic5 - Kako printat?Oddelek: Programiranje | 1391 (1286) | marco |
» | [SQL, C#] dve proceduri z transkacijoOddelek: Programiranje | 1556 (1342) | GeeDee |