Forum » Omrežja in internet » Problem z internetom
Problem z internetom
m4rk087 ::
Najprej lep pozdrav
Imam en problem kateri mi zadnjih par dni para živce in sicer je zadeva sledeča. Imam amisov internet, od njih sem dobil tudi modem+router speedtouch amapk brez wifija zato sem si sedaj omisli wifi router netgear katerega sem prikopil kot switch torej je povezava sedaj sledeča
iz enega porta ETH(na speedtouch) gre v en računalnik
iz drugega porta ETH(na speedtouch) gre v roter na EHT port nato pa preko wifija na drugi računalnik in preko ETH porta na netgearu na 3 računalnik.. Vse deluje tak kot more.. Samo za nekaj minut.. torej intenet deluje dokler se ga uporablja nato pa neha delovati, ne odpra več strani ne prejme nobenih mailo.. čeprav je povezava vpostavljena deluje le na tistem računalniku kateri je direkt na speedtouch prikloplen, 2 ki pa sta preko netgeara pa ne delujeta. Potrebno je "popraviti" povezavo, torej v orodni vrstici z desno klikniti na računalnik ter kliknit "Popravi" internet se popravi in nato spet deluje, amapk le za nek čas.. potem pa spet enako, zadeva je zelo nadležna in mi para živce. Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo to?? Računalnik dvomim, da je saj te nebi na drugih bilo enako, možno da je na routeru kaj narobe nastavljeno?! oz na speedtouchu mogoče ?? nevem.. prosim za pomoč
HVALA!!
Imam en problem kateri mi zadnjih par dni para živce in sicer je zadeva sledeča. Imam amisov internet, od njih sem dobil tudi modem+router speedtouch amapk brez wifija zato sem si sedaj omisli wifi router netgear katerega sem prikopil kot switch torej je povezava sedaj sledeča
iz enega porta ETH(na speedtouch) gre v en računalnik
iz drugega porta ETH(na speedtouch) gre v roter na EHT port nato pa preko wifija na drugi računalnik in preko ETH porta na netgearu na 3 računalnik.. Vse deluje tak kot more.. Samo za nekaj minut.. torej intenet deluje dokler se ga uporablja nato pa neha delovati, ne odpra več strani ne prejme nobenih mailo.. čeprav je povezava vpostavljena deluje le na tistem računalniku kateri je direkt na speedtouch prikloplen, 2 ki pa sta preko netgeara pa ne delujeta. Potrebno je "popraviti" povezavo, torej v orodni vrstici z desno klikniti na računalnik ter kliknit "Popravi" internet se popravi in nato spet deluje, amapk le za nek čas.. potem pa spet enako, zadeva je zelo nadležna in mi para živce. Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo to?? Računalnik dvomim, da je saj te nebi na drugih bilo enako, možno da je na routeru kaj narobe nastavljeno?! oz na speedtouchu mogoče ?? nevem.. prosim za pomoč
HVALA!!
boogie_xlr ::
Speedtoucha nastavi v bridge način, da bo deloval samo kot modem. ETH0 priklopiš na netgearov WAN port in na netgearu nastavi up. ime in geslo ter računalnike priklopi na netgeara.
m4rk087 ::
Ja to sem tudi že bral, da je opcija postavit ta obstoječ speedtouch modem v bridge in bi naj potem router resnično deloval kot router in ne kot switch.. Samo se bojim, da pa potem nebo internet več nikjer normlano deloval brez izpadov.
stleoric ::
Prekinitve so lahko posledica linijskih težav, ali ker se vzpostavljata dve seji (ena Speedtouch, druga tvoj router). Pokliči na Amis, da ti prestavijo modem v bridge, skonfiguriraj svoj router za PPPoE in kot je že napisal boggie, priklopi vse računalnike na svoj router.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WiFi včasih dela, včasih neOddelek: Omrežja in internet | 6509 (1274) | alfa_fan |
» | težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 6121 (4627) | nx6325 |
» | Nadzorni sistem in web dostop?Oddelek: Omrežja in internet | 1635 (1478) | 5er--> |
» | Pomoč pri nastavitvi domačega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1545 (1454) | blackbfm |
» | e-muleOddelek: Programska oprema | 1020 (790) | Tilen |