» »

omejena povezava

omejena povezava

eboycina ::

Sitacija je sledeča.
Punca je v študentskem domu. 2 sostanovalki imate vse nastavljeno na avtomatski IP, DNS in jima gladko deluje net.
Punci ne deluje oz. kaže da je povezava omejena. Ko se mi je prvič pritožila nad tem sem ji pač povedal, da naj pogleda kolegičin IP, DSN, gateway ipd ter si svojega nastavi vse enako, razen pač svoj IP zadnjo št drugo.. To je naredila in povezava več ni bila omejena, internet je začel delovat.
Mineta 2 dneva in povezava je spet omejena. Tudi če spreminja IP ali nastavi vse na avtomatično itd..

btw pa imajo pa v sobi pač 1 vtičnico za rj-45..pol pa majo one svoj switch pa vsaka svoj pc pripopan na switch, če sučajno to kaj vpliva.
gre se pa o Fujitsu Siemens prenosniku če to kaj pomaga:)

kaj bi lahko bilo narobe oz. kako bi se dalo rešit

hvala

blackbfm ::

Zmanjšaj hitrost mrežne kartice na 10 half ali pa full duplex.

eem kje se pa to stori?

btw hvala za hiter odgovor

//že našel hvala.. upam, da bo delovalo, če ne sprašujem dalje :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: eboycina ()

PromeuZ ::

Odvisno za kateri študentski dom gre, ker nimajo vsi istega načina dostopa do interneta. Predvidevam, da obe ne plačujeta za i-net? Če ne uporabljata obe naenkrat i-neta, bi bilo smiselno tudi klonirati mac naslov mrežne tistega računalnika, kateri je registriran za uporabo i-neta, saj je vecinoma dostop zaklenjen preko mac naslova (vsaj na vicu, drugje pa tudi se s uporabnikim imenom / geslom).
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

žal niti če zmanjša na full duplex 10 al half al kar koli ne dela...
še kaka rešitev?

če nastavi na avtomatsko nastavitev... ji izpiše IP nekaj v smislu .. 169. blabla.. pa DNS tudi..

majo pa total čudno omrežje.. kolegica v sobi ima gateway 192.168.9.254 ... IP pa 192.168.9.103
tudi če si določi IP na n'vem pač 150 al kero koli.. pa gateway enak.. pa DNS strežnike enake.. ne dela

Zgodovina sprememb…

• spremenil: eboycina ()

schtr4jh ::

lahko, da si je izbrala IP naslov, ki je že zaseden ... naj si vzame čas in sproba vse 192.168.9.1-255 ... drugače pa naj gre do upravnika doma in mu razloži problem

Yacksy ::

Vprašanje kako je mreža nastavljena, v nekaterih študentskih domovih imajo porte zaklenjene na MAC naslov, nekje tudi uporabljalo 802.1x.
Moj nasvet, obrnite se na administratorja. Po mojem ni problem v fiziki ampak v samem omrežju, ki je narejeno, da se ne more kar vsak prihaklat gor.
Shit happens

ja no.. nikakor ni šlo.
pol pa je prišel kao vzrževalec rač opreme v študentu do nje.
pa kr nekaj blodil da to ni ok.. pa ono ni ok.
pa da naj proba z live linuxi..al pa format pa znova windowse gor..
bi to naj pomagalo?
se mi zdi čudna rešitev... kaj pravite?

blackbfm ::

Nima pojma :)

po dolgem času se javim.. blo je probano z live linux in ne dela
torej 1000% napaka v mreži oz. nekje kak MAC blokiran al nekaj ne?

Spet jaz.. tip je končno priznal da je napaka na omrežju in ne na PC.
Sicer je rekel da je napaka to, da je wireless in kabelski IP različen .. ne vem če sem jaz prenor za njega al on nima pojma..ampak to se mi zdi smešno.
:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)

Oddelek: Pomoč in nasveti
375425 (4929) BorutK-73
»

router priključen na router

Oddelek: Omrežja in internet
283738 (2308) janco
»

Težava z dostopom do interneta

Oddelek: Omrežja in internet
142323 (2120) solatko
»

XBOX LIVE problem s konekcijo :( :( :(