Forum » Kaj kupiti » Katera navigacija: Navon, Navigon ali Garmin?
Katera navigacija: Navon, Navigon ali Garmin?
jimycarter ::
Trenutno se odločam o nakupu nove navigacijske opreme za v osebni avto, zasledil sem novo navigacijo Navon N560. Prednosti le te so cena ter kaj ponuja...
Naj se raje odločim za Navigon 8110? Garmin pa niti ne vem če tema dvema navigacijskim sistemom seže do kolen... help plz...
Naj se raje odločim za Navigon 8110? Garmin pa niti ne vem če tema dvema navigacijskim sistemom seže do kolen... help plz...
roscha ::
Odvisno v katerih koncih ga boš uporabljal.
Garmin ima karte za ex-jugovino, ostala dva ne. (Razen Hrvatije).
Karte za Garmina so tudi "na travniku" komot dosegljive, za ostala dva
nisem prepričan, verjetno je pa več telovadbe okrog aktivacije le -teh.
Garmin kot sama navigacija ni vreden počenega groša.
Osebno bi vzel Navigona karte gor ali dol. Garmin je v resnici sekret.
Garmin ima karte za ex-jugovino, ostala dva ne. (Razen Hrvatije).
Karte za Garmina so tudi "na travniku" komot dosegljive, za ostala dva
nisem prepričan, verjetno je pa več telovadbe okrog aktivacije le -teh.
Garmin kot sama navigacija ni vreden počenega groša.
Osebno bi vzel Navigona karte gor ali dol. Garmin je v resnici sekret.
Navon ima prav tako karte za YUG..
Kopiram iz njihove strani:
Evropa (43 držav: Albanija, Andora, Avstrija, Belgija, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Republika Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Nemčija, Gibraltar, Grčija, Madžarska, Irska, Italija, Latvija, Liechtenstein, Litva, Luxembourg, Makedonija, Moldavija, Monako, Črna gora, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, San Marino, Srbija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Švica, Turčija, Ukrajina, Velika Britanija in Vatikan)
Potem sem malo raziskoval katere karte oz. kolko je pokritost pri Navonu in dobil sem sledeče podatke:
-prednaložena vzhodna Evropa:
http://www.navngo.com/pages/global/eng/...
-prednaložena Evropa:
https://www.naviextras.com/shop/portal/...
Mislim, da jih bom jutri poklical na Navon na firmo Red Zion in potem da vidimo...
Kopiram iz njihove strani:
Evropa (43 držav: Albanija, Andora, Avstrija, Belgija, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Republika Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Nemčija, Gibraltar, Grčija, Madžarska, Irska, Italija, Latvija, Liechtenstein, Litva, Luxembourg, Makedonija, Moldavija, Monako, Črna gora, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, San Marino, Srbija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Švica, Turčija, Ukrajina, Velika Britanija in Vatikan)
Potem sem malo raziskoval katere karte oz. kolko je pokritost pri Navonu in dobil sem sledeče podatke:
-prednaložena vzhodna Evropa:
http://www.navngo.com/pages/global/eng/...
-prednaložena Evropa:
https://www.naviextras.com/shop/portal/...
Mislim, da jih bom jutri poklical na Navon na firmo Red Zion in potem da vidimo...
Gogo ::
Vzemi Navon N560.
Copy/paste z drugega foruma:
KARTE ki jih vsebuje:
Avstrija je od TeleAtlas
Nemčija je od TeleAtlas
Slovenija je od Monolit
....
Razlika med TeleAtlas in Monolit je predvsem v tem da ti vsaki izvoz iz avtoceste na kartah od TeleAtlas prikaže kot so table na cestah in ti pasove po katerih se lahko pelješ osvetli ostale pa zasenči tako točno veš po katerem pasu se moraš vozit. Pri Monolit karti ki je za slovenijo tega ni. Zato sem probal TeleAtlas karto slovenije in je po obvoznici lepo prikazovala vse izhode in ti tudi kazala po katerih voznih pasih se lahko voziš da prideš do cilja. Ima pa eno zelo slabo stran, da slovenije ne pokriva toliko kot karta od Monolit. Kraj v katrem živim sploh nima hišnih številk in ulice na kateri živim sploh nima vrisane na karti od TeleAtlasa. Podobno je za naslov staršev ki živijo v LJ, ulica je narisana ampak nima imena in je zato tudi ne najde ko iščeš po naslovu. Zato bom do nadaljnega raje uporabljal karto od Monolite, ker naj bi imela 99,9% pokrito slovenijo.
Copy/paste z drugega foruma:
KARTE ki jih vsebuje:
Avstrija je od TeleAtlas
Nemčija je od TeleAtlas
Slovenija je od Monolit
....
Razlika med TeleAtlas in Monolit je predvsem v tem da ti vsaki izvoz iz avtoceste na kartah od TeleAtlas prikaže kot so table na cestah in ti pasove po katerih se lahko pelješ osvetli ostale pa zasenči tako točno veš po katerem pasu se moraš vozit. Pri Monolit karti ki je za slovenijo tega ni. Zato sem probal TeleAtlas karto slovenije in je po obvoznici lepo prikazovala vse izhode in ti tudi kazala po katerih voznih pasih se lahko voziš da prideš do cilja. Ima pa eno zelo slabo stran, da slovenije ne pokriva toliko kot karta od Monolit. Kraj v katrem živim sploh nima hišnih številk in ulice na kateri živim sploh nima vrisane na karti od TeleAtlasa. Podobno je za naslov staršev ki živijo v LJ, ulica je narisana ampak nima imena in je zato tudi ne najde ko iščeš po naslovu. Zato bom do nadaljnega raje uporabljal karto od Monolite, ker naj bi imela 99,9% pokrito slovenijo.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
no, če bo kar se tiče tega kakšna panika bi že malo "torrente" uporabil :) Torej bom vzel N560... pa da vidimo..
DamijanD ::
Ati je pred kratkim dobil enega Navona in je z njim kar zadovoljen. Prej je imel Navigona 8110, ki ima pa to slabost, da stojalo ni prirejeno za navpično vetrobransko steklo - avtobus.
Sem klical na stacuna.si in ko dobim navigacijo (N560) povem kako in kaj sem z njo zadovoljen...
Ekole, dobil navigacijo, izvenredno... bolj zadovoljen ne bi mogel biti... resnično prava odločitev ta Navon N560. Kdor okleva, prisrčno priporočam nakup... Ceno pa sem še zbil za 10 EUR ko sem jim povedal da sem o tej navigaciji spraševal na vašem forumu - zgleda da vas upoštevajo...
waters ::
Tudi sam sem jo kupil za strica. Moti pa me samo ena zadeva kako nastaviti igo8 na tega ki ima sedaj amigo. Moram pohvalit svetlost ekrana 1 liga. Ob soncu imaš lahko še sončna očala gor pa se odlično vidi.
Mitja358 ::
Jaz bi vzel navigon. Suport gled emap imajo odber in tale 3D prikaz pasov in križišč prav pride.
mitja, mogoče bi moral vzet v roke navon n560 ali n650 in bi videl razliko... tudi sam sem se prej nagibal k navigonu, zdej je moje mišljenje definitivno za navon-a, prekaša navigona v vseh pogledih..
1. TMC deluje! To pomeni, da ko pride do zastojev navigacija izračuna vsporedno oz. najboljšo alternativo.
2. Pokritost kartografije je izredna.
3. Posodabljanje kartografije je tako enostavno, da mi ni blo nč jasno, programska oprema Naviextras Toolbox, program dejansko narejen za laike oz. izredno pregleden.
4. Hitrost navigacije - preračunavanja poti
5. 3D zemljevidi - sem bil v Bosni in je v mestu Sarajevo risal 3D zemljevide
6. Preglednost in enostavnost menijev
in
7. CENA! 229,00 EUR pri www.stacuna.si
2. Pokritost kartografije je izredna.
3. Posodabljanje kartografije je tako enostavno, da mi ni blo nč jasno, programska oprema Naviextras Toolbox, program dejansko narejen za laike oz. izredno pregleden.
4. Hitrost navigacije - preračunavanja poti
5. 3D zemljevidi - sem bil v Bosni in je v mestu Sarajevo risal 3D zemljevide
6. Preglednost in enostavnost menijev
in
7. CENA! 229,00 EUR pri www.stacuna.si
Mi s kolegi bomo enkrat posnel (pomoje drug tedn) film z Garminom, Navigonom ter Navonom, se bomo peljal pa bomo spravl na YouTube... bo pomoje najboljš primerjava..
svecka ::
Se že veselim primerjave...še posebej ker je kar uporabna zadevca, da veš ko kolesariš, da te slučajno ne zapelje naprava v kakšno medvedjo jamo.
TheoryX ::
Tudi jaz se trenutno odločam za nakup ene navigacijske opreme tak da bi zdaj rekel, @jimycarter, kje je zdaj ta video? :D
Intel C2D E6420 | P5K Deluxe/WiFi | BFG 8800GTS OC
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nakup navigacijske napraveOddelek: Kaj kupiti | 8750 (7256) | gti85kw |
» | Navigacija: Navigon vs NavOn vs GarminOddelek: Kaj kupiti | 2697 (2512) | Bellzmet |
» | Navigacij TOMTOM,GARMIN, MIOOddelek: Kaj kupiti | 13197 (12635) | zee |
» | Navigacija na prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 4601 (4090) | cesy |
» | GPS in slo. mapaOddelek: Programska oprema | 2463 (2327) | ToniT |