» »

pretvorba int v gps lokacijo

pretvorba int v gps lokacijo

boss-tech ::

Imam podatka za x ter y:

Y_H X_H
415911 87789
415932 87772

Kako to pretvorim v gps float? V tem primeru vem da gre za kraj v Sloveniji... rad pa bi dobil nekaj v obliki 46.xxx ter 15.xxx

Mi lahko kdo pomaga?

fiction ::

Inta ne mores pretvoriti v GPS lokacijo, tako kot hruske ne mores pretvoriti v jabolko. Lahko pa seveda reces, da je oboje sadje. :)

To kar ti kazes je verjetno zapis v Gauß-Krüger koordinatem sistemu. Najbrz si dobil podatke z Geodetske uprave ali kaj podobnega. Zanima te pa zapis v WGS-84 koordinatnem sistemu kot ga uporabljajo GPS-i. Za pretvorbo lahko uporabis npr. proj.4.

Res je. Podatki so od geodetske... bom preveril ta proj.4. Zanima me če podpira tudi javo? Hvala zaenkrat

Zgodovina sprememb…

Cs2cs CLI programcek lahko uporabis s katerimkoli programskim jezikom. Pac spawnas nov proces in mu reces spremeni mi tole, pa vzames rezultat, malo nerodno ampak dela bolje kot ce sam "izumljas" prevedbo iz enega v drug koordinatni sistem. Pa hitreje je kot ce poskusas sam implementirati nekaj s pomocjo tistega librarya, ceprav je mogoce dolgorocno to bolje.

Sem uporabil tale konverter http://www.mkx.si/geoconv/ ,da malo testiram pa sem dobil iz 415932 87772 - >

lon: 13.91122112, lat: 45.92897618

Ampak je lon nekam majhen... ker v slo je okol 15... a tale pretvornik morda ne dela ok?

Gres na Google Maps. Napises zgoraj "45.92897618, 13.91122112" in vidis, da je to se vedno v Sloveniji - bolj natancno v kraju Otlica blizu Ajdovscine. Sej 1 stopinja zemljepisne dolzine ni tako zelo veliko, recimo od oka ene 100 km (seveda je odvisno na kateri zemljepisni sirini itd). Tako velika je pa tudi Slovenija :)

Cs2cs CLI programcek lahko uporabis s katerimkoli programskim jezikom. Pac spawnas nov proces in mu reces spremeni mi tole, pa vzames rezultat, malo nerodno ampak dela bolje kot ce sam "izumljas" prevedbo iz enega v drug koordinatni sistem. Pa hitreje je kot ce poskusas sam implementirati nekaj s pomocjo tistega librarya, ceprav je mogoce dolgorocno to bolje.

Stvar je v tem da imam vrednosti v tabeli baze... sedaj pa bi rad naredil metodo ki bi mi naredila pretvorbo v javi. A ni možno kje dobiti samo metode za pretvorbo in ne celo knjižnico?

Našel sem tole: link

Vendar je za nemčijo in ne vem ali se bo dala stvar narediti tudi za slovenijo? Kakšna je razlika?

Našel sem tole:
Tisto AFAIK ne dela dobro za Slovenijo. Ne me sprasevat o tem zakaj ne, nimam pojma glede teh projekcij - ampak se mi zdi da je neka fora z drugimi parametri, ki se uporabljajo pri nas (kljub temu da gre za isto stvar). Se pravi bi moral tisto prirediti za nase potrebe. In ce bi tisto do potankosti dojel, potem bi najbrz lahko tudi enostavno sam spisal kaj takega.

Stvar je v tem da imam vrednosti v tabeli baze... sedaj pa bi rad naredil metodo ki bi mi naredila pretvorbo v javi. A ni možno kje dobiti samo metode za pretvorbo in ne celo knjižnico?

Ja no ta knjiznica je misljena za poljubne pretvorbe in potem sam sestavis kar rabis.

Jaz sem naredil vse skupaj z uporabo cs2cs.exe. Ravno zato ker je bilo najlazje: pogooglal sem kako je tisto treba poklicati in je delalo out-of-the-box. Edino kar je bil najprej problem je, da bi moral za vsako pretvorbo pognati nov cs2cs proces, ker v runtimu dobivam koordinate. To sem resil tako, da sem na grd nacin spremenil cs2cs source. Naredil sem da za stdout ne uporablja bufferinga (lahko bi naredil tudi da pise na stderr). Tako da za vsak input takoj dobis ustrezen output. Tako imam lahko samo eno instanco cs2cs.exe ves cas v ozadju in mi ni nic treba carati s pisanjem v / iz datoteke (ker bi to najbrz tudi bilo precej pocasno).

Zdaj sem našel java gps knjižnico, ki ima metode za pretvorbo. Ampak ne vem kaj za en gps datum moram uporabit pri pretvorbi?

Sem našel še tile metodi: klik

Sedaj pa malo gledam in ima vsaka država svoje nastavitve... kje pa jih lahko najdem?

gzibret ::

> Ampak je lon nekam majhen... ker v slo je okol 15... a tale pretvornik morda ne dela ok?

Link na: http://www.mkx.si/geoconv/ dela čisto OK.

Drugače pa lon. gre pri SLO od nekje 13.4 do 16.5
Vse je za neki dobr!

a je že kdo uporabljal mogoče java gps knjižnico?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako je definirana zemljepisna širina/višina: na krogli ali elipsoidu (WGS)?

Oddelek: Znanost in tehnologija
312721 (1957) LuiIII
»

Implementacija kompleksnih števil za FT

Oddelek: Programiranje
91303 (875) Randomness
»

C# NMEA podatki iz GPS-ja

Oddelek: Programiranje
10958 (759) krneki0001
»

Novi državni koordinatni sistem 1.januarja 2008