» »

Omejitve FATa 32

Omejitve FATa 32

MilkyWay ::

Na Microsoftovi strani sem prebral tole:
When attempting to format a FAT32 partition larger than 32 GB, the format fails near the end of the process with the following error:
Logical Disk Manager: Volume size too big.
Mar to pomeni, da FAT32 ne podpira particije večje od 32 GB? To se mi zdi čudno, saj imam jaz 40 GB disk in nisem imel takih problemov in tudi prepozna mi več kot 32 GB. Mi lahko kdo pove kaj več?

Hvala

andrej ::

FAT32 podpira vec, samo v Windows XP ne mores formatirat FAT32 particij vecjih od 32 GB. To je soft omejitev s katero bi pri MS radi da se vecje particije formatirajo z NTFS, ker je bolj pametno v XP/w2k sistemih.

Lahko pa FAT32 formatiras v win9x in potem brez problemov uporabljas v XP-w2k

Paramedic ::

Andrej: a ni to mal butasto. A niso mogli raje kar enega opozorila dat? Če človek ve da hoče met FAT32, zakaj mu morjo to XP prepovedat? :(
Čeprav NTFS je res fajn FS ;)
End transmission.

saj pove:D pa se v helpu pise:D saj lahko mas FAT32 samo drugje moras formatirat vecje od 32 GB kako drugace:D

to je pac politika:O

sash ::

Čujte to pa nebo štimalo ker mam sam 50G particijo v FAT32 sistemu formatirano iz WIN (XP)

PaJo ::

Win XP to particijo ze vidi, ampak nemre je sam naredit, na zalost, ker je taka omejitev, kakor je ze andrej povedal;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Yohan del Sud ::

But I like FAT!!!

OK, ok, še neumesno vprašanje, kako se v linuxu vidi koliko imaš prostega prostora???

Brane2 ::

IIRC df /dev/hda

To je za prvi IDE disk, za drugi je df /dev/hdb itd...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formatiranje diska v W10 ne gre v starejše formate (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
568310 (7050) Pithlit
»

Povezava zunanji trdi disk - smart tv

154157 (3937) RejZoR
»

windows xp

201666 (1313) ferguson
»

Zunanji disk na glasbeni stolp?