Forum » Operacijski sistemi » Omejitve FATa 32
Omejitve FATa 32
MilkyWay ::
Na Microsoftovi strani sem prebral tole:
When attempting to format a FAT32 partition larger than 32 GB, the format fails near the end of the process with the following error:
Logical Disk Manager: Volume size too big.
Mar to pomeni, da FAT32 ne podpira particije večje od 32 GB? To se mi zdi čudno, saj imam jaz 40 GB disk in nisem imel takih problemov in tudi prepozna mi več kot 32 GB. Mi lahko kdo pove kaj več?
Hvala
When attempting to format a FAT32 partition larger than 32 GB, the format fails near the end of the process with the following error:
Logical Disk Manager: Volume size too big.
Mar to pomeni, da FAT32 ne podpira particije večje od 32 GB? To se mi zdi čudno, saj imam jaz 40 GB disk in nisem imel takih problemov in tudi prepozna mi več kot 32 GB. Mi lahko kdo pove kaj več?
Hvala
andrej ::
FAT32 podpira vec, samo v Windows XP ne mores formatirat FAT32 particij vecjih od 32 GB. To je soft omejitev s katero bi pri MS radi da se vecje particije formatirajo z NTFS, ker je bolj pametno v XP/w2k sistemih.
Lahko pa FAT32 formatiras v win9x in potem brez problemov uporabljas v XP-w2k
Lahko pa FAT32 formatiras v win9x in potem brez problemov uporabljas v XP-w2k
Paramedic ::
Andrej: a ni to mal butasto. A niso mogli raje kar enega opozorila dat? Če človek ve da hoče met FAT32, zakaj mu morjo to XP prepovedat?
Čeprav NTFS je res fajn FS
Čeprav NTFS je res fajn FS
End transmission.
andrej ::
saj pove pa se v helpu pise saj lahko mas FAT32 samo drugje moras formatirat vecje od 32 GB kako drugace
PaJo ::
Win XP to particijo ze vidi, ampak nemre je sam naredit, na zalost, ker je taka omejitev, kakor je ze andrej povedal
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Yohan del Sud ::
But I like FAT!!!
OK, ok, še neumesno vprašanje, kako se v linuxu vidi koliko imaš prostega prostora???
OK, ok, še neumesno vprašanje, kako se v linuxu vidi koliko imaš prostega prostora???
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formatiranje diska v W10 ne gre v starejše formate (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8310 (7050) | Pithlit |
» | Povezava zunanji trdi disk - smart tvOddelek: Pomoč in nasveti | 4157 (3937) | RejZoR |
» | windows xpOddelek: Pomoč in nasveti | 1666 (1313) | ferguson |
» | Zunanji disk na glasbeni stolp?Oddelek: Zvok in slika | 1083 (1083) | danix1 |
» | FAT32 ali NTFS (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7255 (5716) | Mavrik |