Forum » Programiranje » MATHEMATICA 6 [GRAPHICS- frame label]
MATHEMATICA 6 [GRAPHICS- frame label]
martinfmf ::
pozdravljeni,
naletel sem na tezavo pri risanju grafa z listplot. težava je v tem, da želim v framelabelu napisat spremenjljivko in njene enote. Spremenjljivka naj bi bila stavljena poševno, medtem ko pa enote pokončno.
1. ne vem kako naj prvi del stavim pokončno in drugega poševno (oba sta na eni osi).
2. težava nastane, ker je enota m^2, in potem mi mathematica avtomatično postavi m poševno.
...FrameLabel -> {{Text[Style["HTC [W/ Superscript[m,2] K]", 12]],None},{Text[Style["r/D", 12, Italic]], None}}, LabelStyle -> Directive[Black, 10],.....
naletel sem na tezavo pri risanju grafa z listplot. težava je v tem, da želim v framelabelu napisat spremenjljivko in njene enote. Spremenjljivka naj bi bila stavljena poševno, medtem ko pa enote pokončno.
1. ne vem kako naj prvi del stavim pokončno in drugega poševno (oba sta na eni osi).
2. težava nastane, ker je enota m^2, in potem mi mathematica avtomatično postavi m poševno.
...FrameLabel -> {{Text[Style["HTC [W/ Superscript[m,2] K]", 12]],None},{Text[Style["r/D", 12, Italic]], None}}, LabelStyle -> Directive[Black, 10],.....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč: kako naštudirati domineOddelek: Šola | 1421 (1018) | marko29 |
» | python -slovarOddelek: Programiranje | 3122 (2101) | Valex86 |
» | Visual Studio - koda za prikaz OS?Oddelek: Programiranje | 1078 (845) | detroit |
» | konec vseh php ukazovOddelek: Programiranje | 1009 (841) | mustafa111 |
» | Ploščina likaOddelek: Šola | 2188 (2057) | DavidJ |