Forum » Pomoč in nasveti » Computer reboot at startup
Computer reboot at startup
ChiefThunder ::
Zdravo!
Prosil bi vas za malce pomoči.
Namestil sem si igro Painkiller; po uvodni cut sceni se je računalnik rebootal. Potem je prišel do WindowsXp loading slike in ponovno rebootal (in še enkrat in še enkrat ect).
Zadevo zaženem v safe mode in zaženem system restore, ki sistem vrne na prejšnji čekpoint- žal brez uspeha. Najbrž je igra nekako pokvarila neke fajle, čeprav mi ni jasno zakaj.
V system logu najdem tole (med drugim):
mogoče kakšna ideja, kako lahko rešim situacijo?
hvala lepa.
Prosil bi vas za malce pomoči.
Namestil sem si igro Painkiller; po uvodni cut sceni se je računalnik rebootal. Potem je prišel do WindowsXp loading slike in ponovno rebootal (in še enkrat in še enkrat ect).
Zadevo zaženem v safe mode in zaženem system restore, ki sistem vrne na prejšnji čekpoint- žal brez uspeha. Najbrž je igra nekako pokvarila neke fajle, čeprav mi ni jasno zakaj.
V system logu najdem tole (med drugim):
The following boot-start or system-start driver(s) failed to load:
Aavmker4
aswSP
Fips
intelppm
SCDEmu
mogoče kakšna ideja, kako lahko rešim situacijo?
hvala lepa.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
- spremenil: ChiefThunder ()
amigo_no1 ::
Aavmker4, aswsp.sys... od Avast AV
Fips... nić sumljivega
intelppm... MS driver za intel cpu
SCDEmu... del powerisota
Fips... nić sumljivega
intelppm... MS driver za intel cpu
SCDEmu... del powerisota
hm, kje pa imam opcijo za repair? misliš na repair konzolo?
Valentin ::
Lahko tudi probaš z bootcfg /rebuild v repair konzoli (boot z Win CD). Pred tem bi bilo mogoče pametno pognati še chkdsk /f /r za odpravo napak na disku.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valentin ()
okej, tnx vsem:
z repair opcijo sem si dokončno zjebal sistem, tako da mi je ostal zgolj format.
za v bodoče: kako se odpravlja napake z nalaganjem gonilnikov, kot jih omenjam v prvem postu? (brez win repair opcije)
z repair opcijo sem si dokončno zjebal sistem, tako da mi je ostal zgolj format.
za v bodoče: kako se odpravlja napake z nalaganjem gonilnikov, kot jih omenjam v prvem postu? (brez win repair opcije)
repair je fail, system restore ni delal.
kaj če bi enostavno pobrisal defektne driverje (sys fajle)?
kaj če bi enostavno pobrisal defektne driverje (sys fajle)?
solatko ::
V vsakem primeru je pametno po instalaciji sistema, naredit sliko čistega, neonesnaženega sistema, saj je potem sistem postavljen v cca 15-ih minutah. Windows repair in system restor po navadi ne pomagajo, ko dobiš kakega trojanca ali kaj podobnega ali pa porabiš toliko časa, kot za novo instalacijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem pri zagonuOddelek: Pomoč in nasveti | 3926 (3716) | RatedR |
» | Windows XP repairOddelek: Pomoč in nasveti | 1141 (983) | kmetek |
» | windows could not startOddelek: Pomoč in nasveti | 1200 (1093) | strongman |
» | windows could not start beacause the following file missing or corruptOddelek: Pomoč in nasveti | 1096 (1017) | LoneWolf |
» | Novi (2.41) driverji za NF2 zrusili sistem?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1828 (1465) | kuglvinkl |