» »

Verjetno napaka v registru

Verjetno napaka v registru

Rokomah ::

Uporabljal sem "CLEAN REGISTER" in nato še "AD-AWARE", programa, ki sta mi našla in odstranila neke nepravilnosti. Vendar od tega posega naprej, se mi računalnik čudno obnaša. Spoda desno na monitorju mi kaže ikonico, ki mi sporoča, da Home Network ne deluje. Niti ne morem priti v svoj ruter, kjer bi spreminjal nastavitve. Verjetno so zbrisani IP naslovi in podobno. Tudi ne morem priti v nastavitve v Windows firewall, skratka, kot kaže se je v registru nekaj zbrisalo v vezi s konektim za internet.

Vprašanje:
Obstaja kakšna možnost, da to popravim in na kakšen način?

huek111 ::

Poskusi obnovit sistem (system restore)

Master Chief ::

Ne uporabljaj(te) tega. Teh 'register fixov'. Nobenih.

bluefish ::

Pravzaprav je CCleaner glede tega povsem OK in ni strahu, da bi kaj izbrisal. Za tiste bolj paranoične pa obstaja tudi backup tistih ključev v registru, ki jih program izbriše ali popravi.

Poskusi najprej z prej omenjenim System Restore. Če pa ne pomaga, potem še z Repair opcijo.

Master Chief ::

Jaz edino uporabljam od tega Track Eraser (brisanje zgodovine, kukijev) in Disc cleanup. To je vse.

st0jko ::

Clean register sicer ne poznam, ampak skoraj gotovo ima funkcijo back-upanja pred kakršnimkoli spremembami registra... Poskusi to najdi in obnovi.
keks?

Omelo ::

Glede na pridobitev hitrosti ki jo dobiš z raznimi Registry Cleanerji in težav ki lahko zaradi uporabe le teh nastopijo, se preprosto ne splača. Bolj pametno da narediš defrag registra, kjer bo vse v registru ostalo. Imel res že goro računalnikov ki so imeli potem probleme ko so čistili register z raznimi programi.

Je pa res ja, system restore ti verjetno ne bo pomagal, če pa si delal backup preden si "čistil" register, pa ga uporabi.

solatko ::

Omelo - Čiščenje registra pri obstoju raznih spam programčkov in kakšnega trojanca, ti naredijo na računalniku dosti zmede, ne zaradi čiščenja samega, ampak zato, ker zbrišejo spremenjene dele registra, ki delujejo v redu v navezi z zlobnimi kodami. Čiščenje registra in odstranjevanje navlake pa dejansko poživi čist računalnik. Tudi pri brisanju zlobnih kod, se največkrat pripeti, da sistem enostavno ne deluje več v redu.
Torej optimiziranje čistih računalnikov prinese vidne pozitivne spremembe, kadar pa sistem ni čist pa to opravilo prinese cel kup problemov - tudi neberljivost kakšnih važnih zadev - dokumentov, slik in podobno.

Omelo ::

Popravil sem, ko sem bil še v tem poslu, čez 1000 računalnikov na leto in iz mojih izkušenj, čiščenje registra (odstranjevanje "neuporabnih" delov) je v OGROMNO primerih prispevalo k nedelovanju sistema, počasnejšem delovanju!! oz. nedelovanju samo nekaterih delov sistema ali pa celo do sesutja -> kjer pa ti tudi noben system restore, chkdsk niti recovery registra ne bo pomagal.

Če pride do trojancev in register resnično zjahajo je pač najbolje naložiti cel sistem. Drugače pa trojance Spyware Doctor, MalwareBytes in ostali lepo spucajo, pa narediš na koncu še defrag in zadeva deluje.

Pač, kot imam s tem izkušnje sem vsem svetoval naj se ne dotikajo teh cleanerjev, lahko pa da ostalim deluje BP. Jst imam na enem PCju XPje naložene že 3 leta, nikoli delal Reg. Clena pa mi računalnik deluje kot prvi dan. En dober AV in pravilno skonfiguriran FW, pa ne bo nobenih težav.

solatko ::

Sistem optimizer programi, ti očistijo vso navlako, ki se nabere zaradi delovanja računalnika. Zlobne kode, po navadi naredijo svoje zapise v registru in spremenijo naslove določenih sistemskih registrov, ko to čistiš, program počisti kakšno sistemsko kodo, ki je bila spremenjena. Okužen sistem po navadi po takem čiščenju ne deluje pravilno, če pa sistem redno čistiš in varuješ pred zlobno kodo, pa ta čiščenja občutno pohitrijo tvoj, z vsakdanjim delom onesnažen sistem. Tudi, če računalnika sploh nimaš na mreži, se vsak dogodek na računalniku zapiše, tega pa se nabere toliko, da brez čiščenja zadeva počasi ratuje počasnejša. Najbolj pa sistem pacajo igre in msn.

Omelo ::

Sej pravim, vsak ima svoje mišljenje. Vem koliko računalnikov sem dobil na servis zarad Registry Mechanica in Tune-Up utilitya.

Pa dam samo en primer:

Naložiš XPje, originalne z vsemi popravki. Popolnoma nič drugega. In zaženeš npr. TuneUp, ki naj bi zelo optimiziral računalnik, ti najde (ko ni nič naloženo, razen popravkov) čez 1000 napak v registru. Zanimivo ne? In potem kar nekaj briše, še sam ne veš kaj. In potem ko to spuca, zaženeš še enkrat, pa najde še par 100 napak.

Sej pravim, osebno mnenje. Zame pa velja: absolutno brez registry cleanerjev ampak samo dober AV (zame NOD32), Spyware Doctor in zunanji firewall, ampak od vsega začetka. In to je to. Zame reverjeno deluje ;)

bluefish ::

TuneUp in podobna orodja preveč posegajo v sistem in kao z namenom pohitritve delovanja sistema. CCleaner recimo pa resnično le počisti neaktivne ključe in podobno - ob vsakem je tudi opis, zakaj ga želi brisati ipd.

Omelo ::

Za CCleaner sem že slišal res par pohval. Pa saj pravim, do sedaj še ni bilo potrebe. Samo če bi že kaj gor dajal je to verjetno edini program.
Drugače pa se s tabo popolnoma strinjam.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kloniranje oz.BACKUP op.sistema IN INSTALIRANIH PROGRAMOV iz C:/Program Files-a

Oddelek: Operacijski sistemi
293867 (3057) hojnikb
»

Po resartu računalnika "spremenjene nastavitve" nekaterih programov

Oddelek: Pomoč in nasveti
273274 (2719) Rias Gremory
»

Uninstall programov in čiščenje registra

Oddelek: Programska oprema
172643 (2484) Cold1
»

programi za optimizirano delovanje računalnika

Oddelek: Programska oprema
157620 (7270) zee
»

Program za čiščenje kompa

Oddelek: Programska oprema
164491 (3751) opeter

Več podobnih tem