» »

Thunderbird in certifikati

Thunderbird in certifikati

poweroff ::

Danes sem se odločil, da se malo bolj natančno razgledam po SSL/TLS certifikatih s pomočjo katerih se moj poštni odjemalec povezuje na poštne strežnike.

Firefox omogoča, da si uporabniki ogledamo MD5/SHA hashe SSL certifikatov, pri Thunderbirdu pa te možnosti nisem našel.

Poleg tega sem ugotovil še eno precej zoprno zadevo. Če grem recimo na Urejanje / Nastavitve / Napredno / Certifikati / Preglej certifikate in potem Uradne osebe za certifikate - ter vse certifikate CA-jev pobrišem ven, se zgodi nekaj precej zabavnega: ne morem več nameščati pluginov za Thunderbird.

Zadevo sem delno rešil z reinstallom TB-ja...

Me pa sedaj zanima
a) kako v TB pogledam hashe TLS/SSL certifikatov?
b) kako nazaj uvozim CA certifikate oziroma: kje dobim CA certifikat Mozilla corporation s katerim so digitalno podpisani TB plugini?

Anyone?
sudo poweroff

BlueRunner ::

Za verzijo 3.0b3 lahko povem naslednje:

a) "Authorities", in "Other People" imajo možnost "View", na prvem zavihku z imenom "General" pa se na dnu nahajata SHA1 in MD5 vrednosti. Za certifikate strežnika, ki je bil dodan kot izjema, "View" ni omogočen... En način, da pridem do teh vrednosti je ta, da izjemo izbrišem in ponovno vzpostavim zvezo s strežnikom. Drug način pa je ta, da isto potrdilo najdem med "Authorities" - v mojem primeru je to bil samopodpisano potrdilo. Ne vem kaj se bi zgodilo, če bo to navadno potrdilo. Tretjega načina ne poznam.

b) Mozilla corporation ni CA podpis, kar pomeni, da potrebuješ CA, ki ga je overovil. Ostale možnosti, tudi če obstajajo, pa so mi neznane. Morda pa bi lahko prebrskal nastavitve tako, da preveriš kako se lahko namešča nepodpisane dodatke.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samopodpisan certifikat na Outlook Office 365/Win10

Oddelek: Operacijski sistemi
162651 (2260) poweroff
»

POSTArCA prevzem potrdila

Oddelek: Informacijska varnost
124654 (3931) techfreak :)
»

Firefox 3 in klik nlb

Oddelek: Programska oprema
3220048 (15867) solatko
»

Izdajanje ponarejenih CA certifikatov

Oddelek: Novice / Zasebnost
337462 (5321) denial

Več podobnih tem