Forum » Pomoč in nasveti » Tezave z bootanjem - HP ProBook 4710s
Tezave z bootanjem - HP ProBook 4710s
andstand ::
Lep pozdrav,
pravkar sem kupil omenjeni racunalnik, in ko hocem naloziti OS s CD-ja imam tezave.
V Biosu imam nastavljeno da boota prvo iz Optical drive, drugo iz Diska. Ko prizgem masino, slisim CD da se zazene, a potem mi zacne nalagat FreeDOS.
Ce v FreeDOSu vtipkam D: , mi napise Invalid drive.
Optical drive je v BIOSu enablan, prav tako je sekvenca bootanja pravilna.
A je imel kdo podobne tezave in ve kako se jih resiti?
LPAS
pravkar sem kupil omenjeni racunalnik, in ko hocem naloziti OS s CD-ja imam tezave.
V Biosu imam nastavljeno da boota prvo iz Optical drive, drugo iz Diska. Ko prizgem masino, slisim CD da se zazene, a potem mi zacne nalagat FreeDOS.
Ce v FreeDOSu vtipkam D: , mi napise Invalid drive.
Optical drive je v BIOSu enablan, prav tako je sekvenca bootanja pravilna.
A je imel kdo podobne tezave in ve kako se jih resiti?
LPAS
misek ::
Poskusi takoj na začetku BIOSa pritisniti tipko ESC in se ti bo odprl menu s seznamom za bootanje. Tam izberi optično enoto. A CD/DVD je sploh bootable?
andstand ::
Zivjo,
ESC, potem F9 za boot device options, potem izberem optical disk drive, pa mi vrze v FreeDOS.
Nastavitve v BIOSU sm dal tud na factory default. Ni mi jasno kaj je narobe, razn ce sm dobil zanic CD drive???
LPAS
ESC, potem F9 za boot device options, potem izberem optical disk drive, pa mi vrze v FreeDOS.
Nastavitve v BIOSU sm dal tud na factory default. Ni mi jasno kaj je narobe, razn ce sm dobil zanic CD drive???
LPAS
zee ::
CD medij bodisi ni bootable bodisi je poskodovan.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Ricardo23 ::
Sm že v eni drugi temi napisal pa bom še tle.
Zanimajo me izkušnje kako je z hlajenjem pri tem računalniku. Kajti na spodnji strani nima rež in sem zasledil da se zelo segreva.
Zanimajo me izkušnje kako je z hlajenjem pri tem računalniku. Kajti na spodnji strani nima rež in sem zasledil da se zelo segreva.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov prenosnik - kako ?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2062 (1762) | shadeX |
» | Windows clean install (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7767 (6611) | BorutK-73 |
» | na novem prenosniku ne moirem naložiti windowsowOddelek: Pomoč in nasveti | 1120 (790) | maremare |
» | hp 6715b free dos – vrstni red inštaliranja driverjevOddelek: Pomoč in nasveti | 3632 (3313) | Constantine |
» | seatoolsOddelek: Pomoč in nasveti | 1933 (1778) | StratOS |