Forum » Pomoč in nasveti » Išči in shrani imena vseh datotek na disku
Išči in shrani imena vseh datotek na disku
Temo vidijo: vsi
aitar ::
Imam USB ext. HD (ni sistemski), ki pa je poln in bi ga rad zanenjal z novim, praznim.
Zanima me: a obstaja kakšna možnost, da bi našel samo vsa imena datotek na tem disku ter jih kasneje shranil v recimo Excelu (lahko tudi .doc, .txt...)?
Ker imam več takšnih diskov mi je enostavneje ter hitreje poiskat določeno datoteko v enem samem file-u, kot pa nonstop menjavat diske na USB.
Hvala
Zanima me: a obstaja kakšna možnost, da bi našel samo vsa imena datotek na tem disku ter jih kasneje shranil v recimo Excelu (lahko tudi .doc, .txt...)?
Ker imam več takšnih diskov mi je enostavneje ter hitreje poiskat določeno datoteko v enem samem file-u, kot pa nonstop menjavat diske na USB.
Hvala
OmegaBlue ::
find /tvoj/disk/ -type f > seznam.txt
;)
;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
hvala,
ampak pomagalo mi je samo delno...
@ OmegaBlue, ne vem, imel sem neke težave z "find" (napisalo mi je: FIND: neveljavno stikalo); "help find" mi tudi ni pomagal...
@ dfajt, sprva mi ni šlo, potem pa sem zamenjal "-s" (datoteke ni mogoče najti) z "/s", vendar mi je shranilo tudi vsa imena file-ov v mapi, jaz pa želim samo imena map, brez njene vsebine.
Hvala
ampak pomagalo mi je samo delno...
@ OmegaBlue, ne vem, imel sem neke težave z "find" (napisalo mi je: FIND: neveljavno stikalo); "help find" mi tudi ni pomagal...
@ dfajt, sprva mi ni šlo, potem pa sem zamenjal "-s" (datoteke ni mogoče najti) z "/s", vendar mi je shranilo tudi vsa imena file-ov v mapi, jaz pa želim samo imena map, brez njene vsebine.
Hvala
bluefish ::
@ OmegaBlue, ne vem, imel sem neke težave z "find" (napisalo mi je: FIND: neveljavno stikalo); "help find" mi tudi ni pomagal...Ker je to za linux.
Ker je to za linux.
Hm, sorry,
nisem napisal mojega sistema: XP pro
Potem je dfajt napisal rešitev za tebe.
AnonimkeOP ::
ej, avtor teme je jasno omenjal excel in triznakovne ekstenzije fajlov se na linuksu ne uproabljajo, ker niso potrebne. :)
www.anonimke.com
Excel dela tudi na macOS in linux ;) če želiš biti pikolovski, in ja triznakovne končnice se uporabljajo čeprav niso potrebne.
Easy, guys,...
Sem uredil po dfajt-ovi poti. Odprl sem file ter enostavno izbrisal vse, kar mi je bilo odveč.
Hvala
Sem uredil po dfajt-ovi poti. Odprl sem file ter enostavno izbrisal vse, kar mi je bilo odveč.
Hvala
ABX ::
dir /s |find "DIR" |find /v ".."
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
AndrejS ::
tree ... (seveda v korenskem imeniku)
tree > drevo.txt
tree > drevo.txt
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AndrejS ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Makro v worduOddelek: Pomoč in nasveti | 2082 (1796) | vvisoc_1 |
» | [Naloga][Linux] BASH skripteOddelek: Operacijski sistemi | 4184 (3713) | sverde21 |
» | [UNIX] arg list too longOddelek: Programiranje | 1935 (1190) | bijonda |
» | Skripte (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8719 (6582) | Microsoft |
» | mp3 listOddelek: Programiranje | 1858 (1585) | edmund |