» »

Kako skombinirat firewall hardware

Kako skombinirat firewall hardware

M323SBA ::

kakšno konfiguracijo priporočate za npr. pfsense? okej, rabim cca. 1+ GHz, imel bi samo CPU, plato, mrežne in flash memory za sistem.

vem, da je rešitev vse polno, od starih athlonov, pentiumov do embedded sistemov od soekrisa in podobno. vseeno mi stvar ne da miru pa da ne tresnem skup v kakega desktopa, me zanima, če sploh obstaja kakšna opcija, da bi si nabavil kompaktne komponente za male pare. plata minimalno micro-ATX, najraje pa bi dobil nek form factor prenosnika, rabim samo dve PCI reži.

upam da me razumete - ali naj vzamem P4 1.8, ali naj razdrem enega netbooka/notebooka (intel atom bi čudovito špilal v tej vlogi - več kot 200 mbps z duplexom ne rabim), ali pa naj kupim komponento za komponento (micro atx, soliden cpu)?
kaj vi priporočate? sam se znam znajti, rabil bi samo čim več idej, da lahko to kompaktno zapakiram in pospravim v omaro. hladila bi se samo cpu pa napajalc, cpu mogoče celo silent.

st0jko ::

Čakaj.. zakaj kaj takega nebi bilo primerno? klik. Premalo pci slotov lahko rešiš z kakšnimi usb mrežnimi rešitvami mogoče?!

Stvar je poceni, varčna, tudi tiha je verjetno.
keks?

M323SBA ::

no evo, na tole sem jaz čist pozabil. dimenzije se mi dopadejo, varčnost tudi, ker gre za firewall, ne bi rad plačeval preveč elektrike za en tak kup komponent. rabim pa seveda eno unix mašino, ki bi mi še gnala še kak proces zraven, ne samo firewall.

ma kdo praktične izkušnje z little falls? kako to recimo funkcionira kot media center ali pa internet kišta? po tem bi lahko približno sklepal, kam spada intel atom.

tudi če je en PCI slot, je ena mrežna že integrirana, drugo bi dodal v PCI in tako dobim dve.

Macketina ::

Meni bolj relavantno vprasanje je, kaj se da pasivno hladit.

Tukaj po sliki sodec je gor en majhen ventilator, ki bo prej ali slej glasen IMO.

Ne poznam tudi tega chipseta, Atom je sicer varcna stvar, chipset pa niti ne, razen nekih novih variant.

tony1 ::

Tale plata z Atomom N270 ne rabi ventilatorja: http://mini-itx.si/Mini-ITX-plosce/Inte...

Razmisliti boš moral, kako boš iz miniPCI-E reže dobil še en GBIT port... (WLAN kartice se da dobiti, z žičnimi pa???)

Pristavim pa še svoj lonček za router, ki poje pfsense za zajtrk: http://mikrotik.com/ in www.routerboard.com - pa si tu izberi svojega... Poraba elektrike bo še nižja...:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTPC (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
27857862 (34587) Netrunner
»

NAS - samogradnja (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
9818103 (14344) cekr
»