» »

Overclocking C500->....?

Overclocking C500->....?

Muflon1 ::

Mater sm jezn v čem je pr men problem: opis problema: C500 mi dela na frekvenci 75mHz z temp 33°C brez problema. Na 83 mHz pa se zažene ko pa pride do tega da bi mogu začet nalagat Win ME pa javi change system disk!! ko mu spustim frekvenco nazaj na 75 mHz pa spet u redu. OK lepo in prav če bi mel človek kurčev disk sam mam pa nov disk Western Digital 40GB ATA100 7200 obratov tak da disk ne more bit problem. Plata je BH6 not je še SB live! value, DVD Pioneer 103S, CDRW HP 8210i plus, Guilemont 3D Prophet MX Tv-Out in 2X64MB Hyundai PC100 rama. A je mogoče ram problem al kaj?? Help please! :'(:|:|
  • spremenilo: Muflon1 ()

||_^_|| ::

al se ti pregreva, al pa zviši voltažo.

Voltažo mam na 2,2V probu sm tud na 2,3V pa nič

Tzar ::

Jest sem mu podoben probelm.Cim sem dal na 83MHz FSB,se racunalnik preprosto ni hotu zbutat v Winse (98se).
Polsem ga mu neki cajta na 81MHz,pred kratkim pa sem se enkrat vse nalozu in spet probal na 83MHz pa mi dela.
Sam jest mam C700.
>:D
Življenje je lepo!

TESKAn ::

Hehe, disk ti pač ne prenese te frekvence. Pejt lepo v BIOS pa izklop UDMA za primary master. Če pa še ne bo šlo, dej pa še PIO mode na 2 al 3. Pol bi pa mogl delat:D. Aja, pa to, da je disk nov, nima nč veze - je pač frekvenca zanj previsoka pa pika.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

TESKAn: ka to pomen da pol disk ne bo mogu delat na ATA66 oz ATA100 vodilu tud če dam not HotRod kontroler?

TESKAn ::

Hm, veš, koko nared: zniži tko, kot sm reku, pol pa benčmarkaj disk, na primer z hdtach - om. Pol pa povej, kok je hitr. Aja, pa ne pozabit vklopit DMA mode v windowsih:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

sm izklopu ultra dma za disk pa se mi računalnik splohni bootal sm mogu bios resetirat

HD Tach mi vrže ven:
Access time: 9,5 ms

Read Speed: 29,3 mbps

kva si lahk zdej s tem pomagam??

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Celeron 500 - kako na 83 MHz?

Oddelek: Navijanje
141407 (1184) Jaxx