» »

ColdFusion NE umira. Koga zanima?

ColdFusion NE umira. Koga zanima?

1
2
»

NeOman ::

Se enkrat bom vprasal, kaj pocne bolje od ostalih?
http://xhtml.si - HTML, CSS in JavaScript po vaši meri.

ComboFusion ::

Ti lahko zaradi mene še 10X vprašaš. Naj se tudi jaz spet ponovim? Ne da se mi. Zakaj? Da se bo spet nekdo preseraval? Pa lepo vas prosim. Zame je tokrat ta debata res zaključena. Dejte se med sabo dajat... pa mogoče si ŽE ENKRAT preberte, kar sem napisal. Odgovor na tvoje vprašanje NeOman je v prejšnjih postih, samo malo preberi, pa preklikaj.

Zgodovina sprememb…

Kr en1 ::

To tudi mene zanima. Kaj počne kar drugi ne znajo?

Kaj je tista dodana vrednost, da bi pozabil celoten .net framework, enostavno integracijo z ostalimi MS tehnologijami in prešel na scriptni jezik, kjer je prezentacija(html,..) pomešana s kodo?

Kr en1 ::

Mogoče na hitro samo še malo bolj urejena primerjava kode za isti problem, ki jo je Doug skušal včeraj postat. Ravno toliko, da se na enem čisto preprostem primeru pokaže, koliko krajša je CF koda od PHP-ja. Nekdo je rekel, da se da to narediti s še manj kode v RoR. No, o tem bi se, kot mi je razlagal Doug, dalo veliko debatirati, s tem, da se trenutno osredotočam zgolj na PHP in CF. Kdaj drugič mogoče primerjava kode CF in RoR.

PHP KODA
//set up our database connection...
$Host = "localhost";
$User = "glock";
$Password = "forrest";
$DBName = "glockdb";
$Link=mysql_connect($Host,$User,$Password) or die("could not link");
mysql_select_db($DBName);

//execute my query...
$result = mysql_query("select * from mytable order by name");

//iterate over the result set...
if(!$result){
    while($row = mysql_fetch_assoc($Result)){
        if(substr($row['name'],1,1) == "J"){
            print("starts with J<br>");
        } else {
            print($row['name']."<br>");
        }
    }
}

COLDFUSION KODA
<!--- execute my query. No need to 'set up the database, as that is already done for us in the CF Administrator! :) --->
<cfquery name="result" datasourcename="myDSN">
   select * from mytable order by name
</cfquery>

<!--- iterate over the result set. --->
<cfoutput query="result">
    <cfif mid(name,1,1) IS "J">
        Starts with J<br>
    <cfelse>
        #name#<br>
    </cfif>
</cfoutput>

CFSCRIPT KODA
//create and execute our query. Again, no need for any database setup in code!
result = new query(DataSourceName="myDSN",SQL="select * from mytable order by name").execute().getResult();

//iterate over the result set
for(i=1;i LTE result.getRecordCount();i++){
    if(mid(result.name[i],1,1) IS "J"){
        writeOutput("Starts with J<br>");
    } else {
        writeOutput(result.name[i] & "<br>");
    }
}

Če sem jaz čisto iskren so vsi trije primeri zgolj šolski primerki. Programirat veliko aplikacijo v team-u z skupnim lastništvom kode bi bil na tak način samomor. Zelo hitro bi prišli do kritične količine neorganizirane kode, ki jo je zelo težko vzdrževati. Posledično bi tudi produktivnost drastično padla. Število ukazov s katerim dosežeš določeno funkcionalnost tudi ni odločujoč faktor. Veliko bolj pomebna je transparentnost, ki določa hitro razumevanje.

Lahko pišeš v unit teste v CF?

aja v zgornjem primeru bi bil primeren DAL...

techfreak :) ::

Oprostite, ampak čisto vsak jezik kjer zatipkanje v ključnih delih kode opaziš šele v runtimeu, je za en dr*k. Kurite vi svoje živce s takšno solato, js svoje živce šparam in uporablam jezik, kjer zna kompjuter povedat da sm se zmotu.

Pa je to php, coldfusion al pa D++.

Čisto vse kar je trenutno narejeno za web je podn od podna.

Joj še dobro ko je toliko ne-spletnih jezikov, kjer lahko napake opaziš pred runtime-om.;((

Če bo koga kdaj zanimalo kej o ColdFusion-u, naj si ogleda moj nov blog, kjer lahko bere reči, brez, da bi ob tem moral prenašati agresivne komentarje cinikov in nepotrebna prerekanja o tem, kateri jezik oziroma framework je boljši. Skratka, vabljeni vsi, ki bi vas ta tema utegnila zanimati. ;) Zadevo ustvarjam v angleščini z razlogom.

JayKay ::

milsim da bi bilo bolje če bi ga pisal v slovenščini...ne zato, ker je preveč slovnićnih napak, pač pa zato, da se slovenćki kaj naučimo.

aja mimogrede: čeprav nisem mel pojma o CF iz te tema nisem izvedel nič uporabnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

Mislim, da bodo tisti, ki jih to zanima že razumeli in tudi perfektna angleščina ni bistvo. Sicer sem pa sem se na take brezpredmetne kritike že precej navadil, tako da...

Tutankhamun ::

No mene pa nč ne moti angleščina. Če se že s programiranjem ukvarjaš, lahk na slovenščino kr pozabš.
Sm pa pogledu na tvoj blog, pa je mal lepš napisan tam. Vidm da si čist not v tem CF :D. Kar tako naprej
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB

Uh, ena pozitivna! Kej takega pa nisem pričakoval po vsem tem cinizmu. Je prav balzam za oči videt prijazno besedo po dolgem času. :)) Sem ubil dve muhi na en mah: sprobal posterous blog (ki je mimogrede super) in si dal duška o moji novi "obsesiji". :)

Zgodovina sprememb…

mujek ::

Ok v tej temi je bilo zelo dosti napisanega, ampak malo povedanega.

Sam sem uporabljal ColdFusion - nekje pol leta.
Zadeva ni tako... slaba. Ni pa tako dobra.
Te njegovi tagi so tečni.
Manjka kar nekaj funkcij - osnovnih.
Iskanje napak ni pregledno.
Dokumentacija je slaba.
Pri večjih zadevah postane počasen.
Cena (okej...obstajajo free verzije - ampak ne podpirajo vsega)!

Ima pa tudi kar nekaj dobrih lastnosti - med njimi je enostavno delo z podatkovno bazo.

Looooooka ::

Ok....osebno mnenje.
Ko je mela zadevo cez Macromedia(preden jih je kupil drek od firme, ki je Adobe) sem bil cist navdusen z zadevo.Problematicna je bila(in se vedno je) CENA.
Zadeva je delovala odlicno...ampak skoraj nihce v Sloveniji ne bi bil pripravljen placati ceno za CF server(takrat je bila velika...ne vem kako je s tem danes).
Plus karkol je adobe kupil je unicil s svojim interfacom in logiko uporabe programa....tako, da je zame zadeva zakljucena.
Je veliko ceneje dobit zastonj MSSQL server...zastonj Vistual Studio...in ce gremo zadevo povezat z neko spleno resitvijo je SilverLight dejansko leta pred flashom...problem je samo v tem, da ga zaenkrat uporablja premalo strani.

Ziga Dolhar ::

Zazeljena je ...

1. Argumentirana, in
2. Debata.

Ta tema ni nic drugega kot metapogovori.

ComboFusion, predlagam da si ponovno preberes Pravila foruma. Zaklepam.
https://dolhar.si/
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Javascript + cookie

Oddelek: Programiranje
101033 (925) cahahopie
»