» »

Komponenta ali Rac. enota

Komponenta ali Rac. enota

ru7 ::

Kaj posedujete: Komponento ali DVD-ROM?

Ce posedujete komponento za kateri cenovni razred ste se odločili?

Sam imam Yamahin Player S510 za cirka 100k?

Kaj vas je "motiviralo" za nakup?

tha_man ::

Imam računalniški DVD, razmišljam pa o komponenti (nekaj poceni, okrog 40-50 jurjev). Predvsem zato ker se je lepše zlekniti v fotelj in z daljincem ter pivom v roki bulit film kot z miško šariti po računalu in se zajebavati z debilnimi DVD predvajalniki :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

TESKAn ::

Mam Pioneerjev DVD ROM, daljinca, 19" monitor, surround, orenk zic. Zakaj bi kupoval komponento:D?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

tha_man ::

Zaradi debilnih DVD playerjev? :P
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

DrSergioDJ ::

Doma imamo tako "komponento", kot DVD-rom. DVD-rom zato, ker spila vse regije, komponento bi bilo pa potrebno se odkleniti. Le ta je DAV-S300 od Sony in ni ne vem kaj, a za povprecnega userja je zadovoljiva zadevscina. Zakaj nakup komponente poleg dvd-roma? Treba izkoristit tv, kateri dosti presega velikost moje 17-ice ;)
...

BlackHole ::

Imam komponento in DVD-rom. Komponento sem nabavil predvsem zato, ker je precej bolj udobno in zanesljivo (nekaj časa mi je zvok prekinjal, če sem gledal z DVD-roma). Sicer imam obe napravi vezani na TV, tako da mi ni treba gledati z monitorja, tudi če gledam iz DVD-roma. Iz DVD-roma gledam takrat, ko nimam časa pogledat filma, ki sem si ga sposodil, tako da si ga zripam na disk in ga pogledam kdaj hočem. Drugače je pa iz komponente bolj udobno. Vtakneš DVD noter in že laufa (neslišno), pa še vse funkcije imaš na pilotu. Imam pa Marantz 4200 dvd komponento (mislim, da pride okrog 115 k SIT v trgovini - jaz sem dal 70 k).

_pobesneli_ ::

Jaz imam dvd-rom Sedaj bom pa najbrs kupil komponento.Razlog zato pa je :Filme gledam prek tv-out in ti filmi so zasciteni proti presnemavanju na vhs.Vsakokrat imam drug problem pri gledanju pa se racunalnik imam v drugi sobi in ce hocem kaj naredit moram zmeraj tekat v drugo sobo;( Mislim nabavit pa komponento ki ima ze zvocnike zraven.

Big_Al ::

Pioneer 116S, Audigy, Yamaha RX-V 596, B&W zvočniki, ATI TV-Out, remote control. Kvaliteta slike OK, sound OK - ampak vseeno šparam dinar za komponento, hrup PC-ja je moteč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Big_Al ()

tha_Kalis ::

hja sam imam zaradi financ samo dvd-rom in gledam prek tv-outa samo že šparam za komponento ker je ziher bolš: takoj se prižge, računalnik pa rabi dugo, ni hrupa in še funkcije na daljincu. dvdrom pa je vseeno kul za ripanje in razne natlačenke.

Soncek ::

Zanima me ce kaksna dvd komponenta predvaja mpeg 1 in mpeg 2 datoteke. Tako namrec pise na ati.com pod VIVO sam je potreben "Ulead Video Studio software required".

Gandalfar ::

Soncek: mpeg1 je VCD .. mpeg2 je SVCD oz. DVD. Ce posnames cd pravilno (recimo z nerotom. Das tam VCD) potem ti ga po predvajala tudi komponenta.

SLOWWWeb.net ::

Posedujem računalniško komponento DVD Pioneer 500 in Sony DVP ns305, ki podpira tudi MP3je :D .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Nutcracker ::

Kero pocen komponento (do 50.000 SIT) se pa najbolj splača kupit?

Chessman ::

V moji zgodovini DVD-ja se je marsikaj zamenjalo.

Davnega leta 98 sem kupil DVD-pogov in DXR2 kartico. Zadeva je delovala zelo dobro. Problem daljninca sem tudi rešil ko sem doma našel PC-daljinca ki sem ga dobil zraven ene stare Mirojeve grafične kartice. Ker pa je bil užitek gledanja na TV-ju boljši sem pač nabavil če 15m kabla ki sem ga takrat ko sem zelel gledati film pač potegnil do TV-ja. Ker mi je crknil HiFi Center ki sem ga imel v sobi (deloval je skoraj 18let) sem zato moral kupiti nov radio. Smo pač kupili en AV reciver (Techincs SA-AX6), ki je bil davnega leta 99 nekako višek tehnologije za denar koliko je stal. Res je da zadeva sicer nima optičnega ali Coax DD vhoda, vendar ga tako ne potrebujem, saj ima tako imenovane 5.1 vhode. Na njega sem pač imel prikloplene zvočnike od starega Grunding centra. Vmse sem zamenjal potem par dvd-pogonov, grafičnih kartic, procesorjev in nazadnje tudi DXR2 kartico. Tako je v moj računalnik pač prišla nova DXR3 kartica. Ker je bil sicer računalnik že zadosti močan je sicer ne bi potreboval (P3 800 MHZ, GF2 GTS + TVout) vendar se je v praksi pokazalo da je HW dekoder v mašini le vreden svojega denarja, saj nobena računalniška varijanta ne deluje tako dobro kot HIFI DVD komponenta razen če vporabiš HW dekoder. Ko mi je potem na začetku lanskega leta crknil TV (tudi ta je bil že v zrelih letih cca 13), sem moral pač zamenjati še tega. Kot DVD fanatik sem potem pol leta bil brez TV-ja in sem vse skupaj gledal na PC-ju. Zato se je v mojem PC-ju po SB Live pač moral zamenjati tiski ki je imel končnico 5.1. Zraven sen kupil tudi DTT 2200 zvočnike. Poleti 2001 je prišel čas za nakup novega TV-ja. Se razume 16:9 100Hz Flat in tako dalje. Ker k takšnemu TV-ju več ni pasal zraven moj PC sem pač moral kupiti še DVD komponento (saj ne da bi jo potreboval le vedno bolj len sem postajal). Le ta je višjega srednjega razreda (DVD-Avdio, DTS, DD dekoder vgrajen). Ker sem z to komponento končno prispel do 5.1 zvoka (DD in DTS) v sobi sem zato moral zamenjati še svoje štiri stare HIFI boxe za nove zvočnike.

Tako je bil cikel nabave opreme zaključen.
Edini problem ki ga imam sedaj je kje najti ustrezno omaro za skladiščenje DVD filmov. Le teh se je v petih letih nabralo že krepko čez 500.

Drugače pa je moja lestvica takšna
1. DVD-rom + monitor (osnovna kombinacija za nezahtevne)
2. DVD-rom + grafika TV-out + TV (nudi večjo kvaliteto kot točka 1, vendar je udobje manjše sploh v primeru če je TV v drugi sobi kot PC)
3. DVD-rom + HW DVD dekoder + AV reciver + TV (kvaliteta slike in svoka primerljiva z HIFI DVD komponento)
4. HIFI DVD + AV reciver +TV (ni bistvenega napredka le krmiljenje je lažje, čas bootanja PC-ja, pa včasih PCzmrzne... torel več komforta za približno enako kvaliteto)

PS: Od DVD komponent najnižjega razreda pa ne pričakujte kaj več kot tista kombinacija iz točke 2.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Adapter iz optičnega izhoda na 5.1 RCA izhod

Oddelek: Zvok in slika
72681 (2554) Chessman
»

Predlogi za domači kino

Oddelek: Kaj kupiti
131644 (1395) gumby
»

Ker, kako zakaj?

Oddelek: Sedem umetnosti
311711 (1294) perci
»

Kino v sobi:>

Oddelek: Zvok in slika
211542 (1252) matevzm
»

DXr2 in DVD ji

Oddelek: Zvok in slika
8841 (731) PIII850

Več podobnih tem